HASTA LA VISTA, MADRID!

Se også www.minbestereise.blogg.no

(elpais.com)

Hollywood-stjerne, bodybuilder og tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger (67) er utnevnt til turist-ambassadør for Madrid i Spania. Han er den første som får den ærefulle tittelen av Madrid Destino, selskapet som promoterer den spanske hovedstaden som turistdestinasjon, skriver elpais.com

-Jeg svært mange medaljer, trofeer og priser, men, denne er uten tvil den…aller nyeste av dem, sa Terminator-stjernen spøkefullt da han formelt ble utnevnt til turist-ambassadør og fikk en gylden medalje som synlig bevis.

Den tidligere Mr.Universe, som opprinnelig kommer fra Østerrike, står bak Arnold Classic Europe, et stort kroppsbyggerarrangement som har gått av stabelen i USA siden 1988, og i Madrid de siste fire årene. Arnold Classic Europe ble arrangert i utstillingssenteret Casa de Campo i helgen, med 5000 kroppsbyggere og et publikum på 40,000, fra ikke mindre enn 80 ulike land.

Både Wien, London, Paris og Berlin har ønsket å vere vertsby for arrangementet, men Schwarzenegger har bestemt seg for å beholde det i Madrid, en by han har et nært forhold til. Han bodde i Madrid i fem måneder i 1982, da han spilte inn filmen Conan the Barbarian i 1982,

#Reise #Ambassadør #Berlin #Bodybuilding #California #Europa #Hollywood #Hovedstad #Kjendis #Kroppsbygging #London #Madrid #Paris #Skuespiller #Spania #USA #Wien #Østerrike

ROMA DOBLER HOTELLSKATTEN

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Turistnæringen i Roma er urolig og frykter nedgang i besøkende til byen etter at myndighetene i den italienske hovedstaden har gjennomført en sterk økning av den såkalte hotellskatten, skriver tourism-review.com  

Både Storbritannia, USA, Frankrike og Tyskland har gjort sine statsborgere som planlegger å reise til Roma oppmerksomme på de sterkt økende hotellprisene i byen.

Presidenten i hotellforeningen i Roma, Giuseppe Roscioli, sier at antall besøkende til byen øker, men at økningen i hotellskatten trolig vil føre til en nedgang i turismen i lavsesongen.

-Siden starten av september har Roma blitt den dyreste turistdestinasjonen i Europa, noe som undergraver konkuranseevnen vår, sier Roscioli.

Turister som overnatter på et 5-stjerners hotell i Roma må betale 7 euro per natt i hotellskatt, noe som er en økning på 4 euro, for et 4-stjerners hotell er skatten på 6 euro, og 3 euro for hoteller i lavere prisklasser.

Giuseppe Roscioli sier hotellskatten er mer enn doblet, og at en familie som tilbringer fire dager i Roma må ut med 100 euro (615 kroner) mer enn tidligere.

-Turister er smarte, og skjønner fort at standarden og servicen ikke er blitt bedre selv om hotellprisene øker, sier Roscioli.

Turistnæringen i Roma beskylder styresmaktene i byen for å øke hotellskatten for å tette budsjetthull, i stedet for å finne løsninger på mer alvorlige problemer i hovedstaden, som å gjøre byen renere og mer miljøbevisst. 

#Reise #Europa #Frankrike #Hotell #Hovedstad #Italia #Roma #Storbritannia #Tyskland #USA

CANADA ÅPNER AMBASSADE I SØR-SUDAN

Se også www.minbestereise.blogg.no

Canada åpner ambassade i Juba, hovedstaden i Sør-Sudan, verdens nyeste stat. Det har Canadas utenriksminister John Baird kunngjort. Canada blir et av et 20-talls, blant dem Norge, land som har ambassade i det borgerkrigsherjede landet. Norge er det eneste nordiske landet med ambassade i Sør-Sudan, men Norge har da også hatt en svært sentral rolle i fredsmeklingen og forhandlingene som førte til at Sør-Sudan brøt med Sudan og ble en selvstendig stat.

#Reise #Afrika #Ambassade #Canada #Hovedstad #Juba #Norge #SørSudan

 

 

NYTT PARK INN HOTELL I DUBAI

Se også www.minbestereise.blogg.no

Slik blir rommene i Park Inn by Radisson Residence Dubai Jumeirah  (Rezidor)

Park Inn by Radisson Residence Dubai Jumeirah Village Triangle åpner dørene i andre kvartal 2017. Eiendommen har 261 leiligheter. Med dette er Carlson Rezidors portefølje i Dubai 14 hoteller med rundt 3300 rom i drift og under utvikling, skriver boarding.no

Park Inn by Radisson Residence Dubai Jumeirah Village Triangle vil ta imot sine første gjester i andre kvartal 2017.

-Dubai er fortsatt et av våre viktigste markeder i Midtøsten. Landet presterer på høyt nivå og er under full opprustning frem mot store arrangementer som World Expo 2020, som ytterligere vil drive etterspørselen etter internasjonale hotellopplevelser, sier sier Wolfgang M. Neumann, som er toppsjef i Rezidor.

-Vi er glade for å introdusere dette prosjektet ? som ligger i området Jumeirah Village Triangle, som er under oppføring sammen med vår partner Aqua Properties, fortsetter Neumann.

-Vi er glade for å inngå et samarbeid med Rezidor, som har lang erfaring og internasjonal ekspertise. Deres vekst i de forente arabiske emirater vil sikre suksess for dette nye prosjektet. Undertegningen av den nye eiendommen i Dubai er begynnelsen på ett progressivt partnerskap, og vi ser frem til å levere den beste kvaliteten i design og bygg?, sier Ali Tumbi, administrerende direktør i Aqua Properties.

Park Inn by Radisson Residence Dubai Jumeirah Village Triangle har en strategisk beliggenhet ved Sheikh Mohammad bin Zayed Road, noe som åpner for enkel tilgang til alle viktige områder av byen. Hotellet vil være tjueni etasjer høyt, bestående 261 ett og to roms leiligheter. Gjestene vil dra nytte av en moderne atmosfære og state-of-the-art fasiliteter, inkludert utendørsbasseng, treningssenter og et møterom som møter de fleste formål. Spisesteder vil omfatte en all-day restaurant, lobby lounge og en gourmetkjeller.

Park Inn by Radisson er Carlson Rezidor kjernemerke i mellomprisklassen. Konsernet jobber fortiden med og reposisjonere Park Inn by Radisson som et ungt, dynamisk og fargerikt alternativ, rettet mot de voksende segment av Gen X og Gen Y klientellet. Basert på de tre sterke pilarene Choice Connectivity Control vil Park Inn by Radisson tilby en varm velkomst, og et personlig og problemfritt opphold, samt innovative tjenester for forretnings- og fritidsreisende.

#Reise #Asia #Dubai #Emiratene #Gulfen #Hotell #Hovedstad

VIL FORBY SEGWAY

Se også www.minbestereise.blogg.no

(praguepost.com)

Byrådet i Praha holder fast på et omstridt vedtak om å innførte forbud mot bruk Segway i deler av distriktet Praha 1, byens historiske sentrum, inbefattet blant annet Kampa-øya, et område med et yrende folkeliv og dit “alle” turister bruker mye av tiden sin i Praha, skriver Praguepost.com  

Segway-forbudet kom etter et uhell der en utenlandsk turist var involvert, og byrådet vil nå forby bruken på Segway på alle fortau. Uhellet inntraff da en fotgjender tilsynelatende med vilje skubbet til en Segway slik at vedkommende som kjørte den ramlet av. Vedkommende skal ikke ha blitt skadet, og saken ble ikke meldt til politiet.

-Segway er ikke fotgjengere, sier byrådet i vedtaket.

Kvinnen som dyttet Segway-føreren overende, skal ha gjort det klart at hun slettes ikke likte Segway på fortauene. Episoden er en eskalering av en langvarig konflikt mellom byens fotgjengere, og firmaer som leier ut Segway.

Det hører også med til historien Transportministeriet i Tsjekkia har annonsert at de vil endre lovverket slik at brukere av Segway får status som fotgjengere.

#Reise #Europa #Hovedstad #Praha #Segway #Tsjekkia

EUROBASKET 2015 TIL RIGA

Se også www.minbestereise.blogg.no

(illustrasjonsfoto)

Riga i Latvia er tildelt det ene gruppespillet i europamesterskapet i basket for menn, EuroBasket 2015. Rigas turistkontor sier dette vil bringe en strøm av turister til hovedstaden, og det skal bygges flere nye hoteller det kommende året, med til sammen minst 600 nye rom, slik at hotellkapasiteten i byen vil vere på 14.000 hotellrom.

De andre landene som skal arrangere gruppespill er Kroatia, Tyskland, og Frankrike, med finale i franske Lille. Finalen skulle egentlig gått i Ukraina, mens Finland, Israel, Polen og Tyrkia var de andre landene som hadde søkt om å få gruppespillene.

Riga har tidligere arrangert flere store, internasjonale arrangementer, som ishockey-VM i 2006, og World Choir Games i juli år, med 20,000 deltakere.

EuroBasket 2015 i Riga går av stabelen 5.til 20.september, og følgende land skal delta:

Litauen, Spania, Frankrike, Slovenia, Kroatia, Ukraina, Serbia, Finland, Hellas, Tyrkia, Estland, Israel, Nederland, Bosnia og Herzegovina, Island, Poland, Østerrike, Belgia, Makedonia, Georgia, Tsjekkia, Latvia og Russland.

#Reise #Basket #Belgia #BosniaHerzegovina #Estland #Europa #Finland #Frankrike #Georgia #Hellas #Hovedstad #Ishockey #Island #Israel #Kroatia #Latvia #Lille #Litauen #Makedonia #Nederland #Polen #Riga #Russland #Serbia #Slovenia #Spania #Tsjekkia #Tyrkia #Tyskland #Ukraina #Østerrike

CUBA PRIVATISERER 9000 RESTAURANTER

Se også www.minbestereise.blogg.no

De økonomiske reformene på Cuba har nådd landets restaurantbransje. Nå skal 9000 av de statlige eide spisestedene privatiseres, skriver travelnews.no 

De statlige restaurantene er bare ett av områdene der misnøyen mot det offentliges overformynderiet ofte kommer til overflaten. Om det er den direkte årsaken til at president Raúl Castro nå lemper på restriksjonene skal være usagt, men det er liten tvil om at klagene på undermåls mat og dårlig service har kommet han for øret, skriver nettstedet videre. 

Allerede har Cuba rundt 1200 private restauranter, såkalte paladres. som gjerne holder høyere service (og pris) enn de statlige spisestedene. Tidligere president Fidel Castro startet oppmykningen på 1990-tallet, noe som ikke minst var viktig for den gryende turistnæringen.

Etter Sovjetunionens fall havnet Cuba i en dyp økonomisk depresjon, som blant annet bidro til Castros satsing på reiseliv. Den tiltagende liberaliseringen har ført til en viss bedring, men det er fortsatt et stykke igjen før man er i nærheten av å innfri potensialet som ligger i turismen.

#Reise #Bar #Hovedstad #Castro #Cuba #Havana #Karibia #LatinAmerika #Restaurant

LONDON SELGER 750 SPØKELSESSTASJONER

Se også www.minbestereise.blogg.no

(AFP / E24)

Transportmyndighetene i London skal selge unna ikke mindre enn 750 nedlagte stasjoner på hovedstadens undergrunnsbane. Det er etaten Transport for London (TFL) som ønsker å gjøre noe med mylderet av nedlagte metrostrasjoner og hestetunneler under bakken, skriver E24. 

I andre europeiske byer har det etter tidens løp blitt en rekke slike spøkelsesstasjoner, som flere nå ser inntektsmuligheter fra.

Ifølge The Telegraph vil TFL invitere en rekke selskaper for å transformere de forlatte stasjonene til et nettverk av turistattraksjoner, kjøpesentre, hoteller og museum.

De 750 nedlagte stasjonene og tunnelene har en anslått verdi på 37,5 milliarder kroner.

Noen av de nedlagte stasjonene huset arbeidsinnvandrere på førtitallet, og andre ble bombet i stykker under andre verdenskrig, for så å bli bygd opp igjen på andre steder.

Flere av stasjonene er også bygd, men aldri åpnet for trafikk.

Ideen om å gjøre de nedlagte stasjonene om til noe mer verdifullt, ble lansert av den tidligere banktoppen Ajit Chambers i 2009. Siden da har han etablert selskapet Old London Underground Company, som jobber med en plan om å renovere stasjonene og samtidig gi inntekter til TFL, uten å forstyrre den daglige driften av t-banenettet. 

Londons undergrunn frakter over 1,2 milliarder passasjerer årlig.

Chambers har blinket seg ut 34 mulige steder, som han ønsker å gjøre om til kunstgallerier, nattklubber og et museum for brannvesenet.

TFL på sin side avviser at de har noe som helst med Chambers og hans selskap å gjøre, samtidig som de nekter ham å ta med potensielle investorer på en rundtur på de nedlagte stasjonene.

– Vi kan ikke forskjellsbehandle noen foran utlysning av et offentlig anbud, sier en talsperson for transportetaten.

TFL har allerede begynt arbeidet med å rehabilitere noen nedlagte stasjoner. Blant annet er en tunnel allerede omgjort til en urtefarm, og etaten har også signert en avtale med netthandelsbutikken Waitrose, hvor kundene kan hente varene sine ved en stasjon.

Oslo har to nedlagte stasjoner, Valkyrie plass stasjon og Volvat stasjon, nedlagt i henholdsvis 1985 og 1987.

#Reise #Hovedstad #England #Europa #Hotell #Kunstgalleri #London #Metro #Museum #Norge #Oslo #Storbritannia #Tbane #Undergrunnsbane

 

EDINBURGH STEMTE IMOT SELVSTENDIGHET FOR SKOTTLAND

Se også www.minbestereise.blogg.no

Skottland blir likevel ikke en ny stat i Europa, men fortsetter som en selvstyrt nasjon i Storbritannia. Det er klart etter at det ble 55 prosent mot selvstendighet, og 45 prosent for. Bare i noen få valgkretser, som i storbyen Glasgow, ble det ja-flertall, mens det i hovedstaden Edinburgh, sete for Skottlands parlament og regjering, stemte hele 61 prosent m o t selvstendighet.

Skottlands regjeringssjef, førsteminister Alex Salmond (59) fra selvstendighetspartiet Scottish National Party (SNP) har kunngjort at han trekker seg, både som førsteminister og partileder, etter å ha ledet regjeringen siden 2007. Partiet hans har rent flertall i det skotske parlamentet.

The #United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, som er det offisielle navnet på Storbritania, og i dagligtale gjerne bare kalt UK, består av de to kongedømmene #England og Skottland, det tidligere fyrstedømmet Wales og provinsen Nord-Irland. Både Wales og Nord-Irland har utstrakt indre selvstyre. Nå krever selvstyreforkjempere i England at også denne nasjonen skal få sin egen folkevalgte forsamling og regionale regjering, slik de tre andre nasjonene i Storbritania.

England og Skottland ble forent i 1707.

#Reise #Britain #Edinburgh #England #Europa #Glasgow #hovedstad #Irland #Kingdom #Skottland #Storbritannia #United #Wales 

STORDALEN BYGGER LUKSUSHOTELL I STOCKHOLM TIL TRE MILLIARDER

Se også www.minbestereise.blogg.no

Petter Stordalen la ut denne selfien på Facebook da nyheten om milliardkontrakten ble kjent. Bildet er tatt på toppen av bygget der han skal realisere gigantprosjektet. Foto: Petter Stordalen (Facebook)

Petter Stordalen er med på den største hotellkontrakten i Stockholms historie. Utbyggeren AMF Fastigheter sin storsatsing i den svenske #hovedstaden blir kalt Urban Escape Stockholm. Totalt skal de bygge ut 130.000 kvadratmeter rundt Brunkebergstorg, like ved slottet. Nordic Choice Hotels får oppdraget med å utvikle to unike og frittstående hotellkonsepter. Det ene er et forretningshotell og det andre er et boutiquehotell, skriver Nettavisen.

-Dette er unikt i Skandinavia. Vi skal lage noe helt nytt og det blir 5-6 ganger større enn The Thief på Tjuvholmen i Oslo, sier Petter Stordalen.

Dette er noe av utsikten som gjestene kan nyte når hotellet står ferdig. Slottet til høyre. Foto: Urban Escape Stockholm.

Prislappen vil komme på mellom 2,5 og tre milliarder kroner.

Samtidig selger Petter Stordalen 14 hotelleiendommer i Sverige for om lag en milliard svenske kroner. Nordic Choice Hotels har en eiendomsportefølje i Sverige på 10 milliarder kroner. Med salget får hotellgruppen betalt ned 500 millioner kroner i gjeld og fylt kassen.

Salget knytter seg til eiendommer i Helsingborg, Eskilstuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er det svenske LO og Östersjöstiftelsen.

Petter Stordalen sier til E24 at det blir et tøffere hotellmarked fremover, og at han vil forberede seg på å ha en kasse klar for å møte konkuransen.

#Reise #Eskilstuna #Facebook #Helsingborg #Hotell #Jönköping #Karlstad #LO #Nordic #Norge #Nyköping #Oslo #Oskarshamn #Selfie #Skandinavia #Skövde #Stockholm #Stordalen #Sverige #Thief #Tjuvholmen #Umeå #Varberg