Tusener sprutet våte av vin på festival i Spania

Foto: Spanish Fiestas

Flere tusen deltagere ble klissvåte av vin under den årlige «Vinkrig»-festivalen i Haro i La Rioja-regionen nord i Spania lørdag.
Under Batalla de Vino – Haro Wine Festival, spruter deltagerne vin på hverandre til lageret på 70.000 liter er tomt.
Haro er kjent som «riojaens hjemby», skriver NRK.

 

Tyskland leverer tilbake stjålet maleri til museum i Firenze

“Vase med blomster” av Jan van Huysum, 1722. Foto: Wikimedia Commons

Tyske myndigheter opplyser at de vil levere tilbake et maleri som ble stjålet fra Uffizi-museet i Firenze i Italia under 2. verdenskrig.
«Vase med blomster» av den nederlandske maleren Jan van Huysum (1682-1749) ble malt i 1722, og hadde vært Uffizi-museets eie helt siden 1824, melder NRK.

Grunnleggerne vil kjøpe tilbake Legoland for 64 milliarder

Foto: www.legoland.dk – Legoland

Grunnleggerne av Lego i Billund i Danmark vil sammen med investeringsfondet Blackstone og det canadiske pensjonsfondet CPPIB  legge hele 64 milliarder kroner på bordet og kjøpe hele selskapet som i sin tid overtok Legoland, Merlin Entertainment.

Oppkjøpet er ventet å ha en prislapp på 5,9 milliarder pund.

Familieselskapet Kirkbi, som i dag eier 29 prosent av selskapet, grunnla Lego i 1932.

Britiske Merlin Entertainment eier blant annet Madame Tussauds, hoteller og 120 underholdningsparker verden over, blant dem fem Lego-parker.

Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 18,3 milliarder kroner og et overskudd før skatt på drøyt 3 milliarder kroner. Legoland-delen omsatte for 6,8 milliarder kroner.

Kilder: NTB/AFP, NRK.no, Wikipedia

SAS dropper samarbeid etter Innovasjon Norge sitt Sommarøy-stunt

Sommarøy. Foto: Tromsø kommune

SAS dropper sin rolle i PR-kampanjen om Sommarøy i Troms etter at Innovasjon Norge gjorde det kjent at det var de som sto bak tidsideen.
Morten Johansen i SAS sier de hele tiden har trodd at klokkepåfunnet var en genuin og sann historie fra Sommarøy, melder NRK.no

Det amerikanske finansmagasinet Forbes hevder at Norges rykte som forbilde i kampen mot falske nyheter er «revet i filler» etter at det ble avslørt at Innovasjon Norge sto bak en bløff om at bygda Sommarøy i Troms kommune ville avskaffe tiden.

Kilde: www.nrk.no

Saudi-Arabia forbyr shorts på offentlig sted, og stirring på fremmede

Saudi-Arabia har innført en ny anstendighetslov som blant annet forbyr bruk av shorts på offentlig sted og stirring på fremmede i mer enn 5 sekunder, melder NTB ifølge VG Direkte

Loven trådte i kraft i april, men det er uklart hvor strengt myndighetene har tenkt å håndheve den.

Klær som kan «krenke den offentlige smak», som shorts eller singlet på menn, er forbudt på offentlig sted, men det gjøres unntak for badestrender og idrettsanlegg.
Det er også forbud å gå med klær med budskap som kan oppfattes som «krenkende» og «skadelig», heter det videre.

Kilde: www.vg.no

300.000 ferierer med lånte penger – 180.000 har ennå ikke nedbetalt fjorårets ferie

 

Illustrasjonsfoto:

Over 300.000 nordmenn vil kanskje eller helt sikkert ta sommerferien på kreditt eller lånte penger i sommer. Det viser en undersøkelse gjort for Sparebank1, melder NRK. Det gjelder særlig unge mellom 25 og 35 år. 180.000 har ennå ikke nedbetalt fjorårets ferie.

Nordmenn blant flyverstingene

(illustrasjonsfoto)

Nordmenn bruker fly til 40 prosent av reiser med overnatting. Andelen er over dobbelt så høy som i Europa som helhet. Bare fire europeiske land har høyere flyandel enn Norge, melder NRK. Togandelen i Norge er på 5 prosent mot 11 prosent i Europa som helhet.

Kilde: www.nrk.no