Grunnleggerne vil kjøpe tilbake Legoland for 64 milliarder

Foto: www.legoland.dk – Legoland

Grunnleggerne av Lego i Billund i Danmark vil sammen med investeringsfondet Blackstone og det canadiske pensjonsfondet CPPIB  legge hele 64 milliarder kroner på bordet og kjøpe hele selskapet som i sin tid overtok Legoland, Merlin Entertainment.

Oppkjøpet er ventet å ha en prislapp på 5,9 milliarder pund.

Familieselskapet Kirkbi, som i dag eier 29 prosent av selskapet, grunnla Lego i 1932.

Britiske Merlin Entertainment eier blant annet Madame Tussauds, hoteller og 120 underholdningsparker verden over, blant dem fem Lego-parker.

Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 18,3 milliarder kroner og et overskudd før skatt på drøyt 3 milliarder kroner. Legoland-delen omsatte for 6,8 milliarder kroner.

Kilder: NTB/AFP, NRK.no, Wikipedia

SAS dropper samarbeid etter Innovasjon Norge sitt Sommarøy-stunt

Sommarøy. Foto: Tromsø kommune

SAS dropper sin rolle i PR-kampanjen om Sommarøy i Troms etter at Innovasjon Norge gjorde det kjent at det var de som sto bak tidsideen.
Morten Johansen i SAS sier de hele tiden har trodd at klokkepåfunnet var en genuin og sann historie fra Sommarøy, melder NRK.no

Det amerikanske finansmagasinet Forbes hevder at Norges rykte som forbilde i kampen mot falske nyheter er «revet i filler» etter at det ble avslørt at Innovasjon Norge sto bak en bløff om at bygda Sommarøy i Troms kommune ville avskaffe tiden.

Kilde: www.nrk.no

Saudi-Arabia forbyr shorts på offentlig sted, og stirring på fremmede

Saudi-Arabia har innført en ny anstendighetslov som blant annet forbyr bruk av shorts på offentlig sted og stirring på fremmede i mer enn 5 sekunder, melder NTB ifølge VG Direkte

Loven trådte i kraft i april, men det er uklart hvor strengt myndighetene har tenkt å håndheve den.

Klær som kan «krenke den offentlige smak», som shorts eller singlet på menn, er forbudt på offentlig sted, men det gjøres unntak for badestrender og idrettsanlegg.
Det er også forbud å gå med klær med budskap som kan oppfattes som «krenkende» og «skadelig», heter det videre.

Kilde: www.vg.no