Gransker mystiske gråhval-dødsfall i USA

Gråhval. Illustrasjonsfoto: Wikipedia

Forskere forsøker nå å finne ut hvorfor uvanlig mange døde gråhvaler skylles i land på den amerikanske vestkysten, melder NRK.
I år er rundt 70 døde hvaler blitt funnet langs kysten av delstatene California, Oregon, Washington og Alaska. Tallet er det høyeste siden 2000.

Kilde: www.nrk.no

 

800 meter lang zipline fra Eiffeltårnet

Eiffeltårnet, Paris sitt mest berømte landemerke, fått enda en attraksjon: En 800 meter lang zipline som sender de aller tøffeste ned fra
tårnet og til bakken i 88 kilometer i timen, skriver ABC Nyheter.

Den spektakulære lufteturen går fra tårnets andre etasje, 115 meter over bakken, åpnet denne uken i forbindelse med tennisturneringen Paris Open.

Det er mineralvannet Perrier, eid av Nestlé, som står bak ziplinen.

Attraksjonen blir åpen fram til 11. juni.

Kilde: www.abcnyheter.no – www.abcnyheter.no

Slutt for Diners Club – verdens første kredittkort. 200,000 norske kort slutter å virke i dag

Illustrasjonsfoto: Wikipedia

Fra og med i dag fredag 31.mai vil kredittkortene fra Diners Club ikke lenger fungere, skriver E24 ifølge NRK.no
Ideen om kredittkort ble til på en restaurant i New York i 1949 etter at en av grunnleggerne, Frank McNamara, hadde glemt lommeboken sin hjemme.

I Norge er det utstedt 200.000 kredittkort, og sammenlagt i Norden er det rundt en halv million Diners Club-kort. Det er SEB Kort som står bak bankkortet.

På sine nettsider oppgir selskapet at virksomheten legges ned «i takt med forandringer og økt konkurranse i kortmarkedet».

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sa Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort da nettportalen Dinero.no først omtalte nyheten, skriver E24.

Harry Potter-tog i Skottland

Foto: westcoastrailways.co.uk

Fram til oktober 2019 er det mulig å reise med et ekte “Hogwarts Express” gjennom høylandet i Skottland. Den eventyrlige togreisen går fra Fort William, den største byen i vest i Det skotske høylandet, ved sjøene Loch Linnhe og Loch Eil; til byen Mallaig på vestkysten.

Turen er et must for alle Harry Potter fans, og andre togentusiaster forøvrig. Turen tar ca. to timer, og koster rundt kr.300 skriver Se og Hør.

www.westcoastrailways.co.uk – West Coast Railways

Vil oppkalle torg i Paris etter prinsesse Diana

Prinsesse Diana av Wales. Foto: Royal.uk

Paris by vil oppkalle et torg etter prinsesse Diana, melder nyhetsbyrået AP, ifølge NRK. Torget ligger ved siden av Alma-tunnelen der dødsulykken skjedde i 1997.

Torget og området rundt har helt siden den gang blitt et valfartssted for Diana-beundrere og andre skuelystne.

Diana døde etter trafikkulykken i tunnelen natt til 31.august 1997. Hun ble 36 år gammel. Også kjæresten, egyptiske Dodi Al-Fayed, og sjåføren omkom i ulykken.

Denne plassen blir omdøpt til Place Diana princesse de Galles.

Torget skulle opprinnelig bli oppkalt etter den amerikansk-greske operadivaen Maria Callas (1923-77), men etter ulykken i 1997 er torget aldri blitt offisielt navngitt.

Torget, som er en del av Place de l’Alma, får nå navnet Place Diana princesse de Galles (Prinsesse Diana av Wales-plass)

 

Great Smoky Mountains er USAs mest populære nasjonalpark

En turgåer i Great Smoky Mountains en vinterdag. Foto: National Park Service

Den mest populære nasjonalparken i USA er Great Smoky Mountains, som er en del av fjellkjeden Appalachene i den nordøstlige delen av landet.

Parken, som ligger i delstatene Tennessee og Nord-Carolina, hadde i 2018 over 11 millioner besøkende, nesten dobbelt så mange som Grand Canyon i Arizona, skriver Se og Hør.

Great Smoky Mountains er kjent for sine gode fiskeforhold, fine turstier og sitt rike dyreliv.

National Park Service: www.nps.gov/grsm/index.htm – National Park Service