Filmfestivalen i Berlin kutter pris

Filmfestivalen i Berlin (Berlin International Film Festival) dropper prisen som er oppkalt etter grunnleggeren Alfred Bauer. Årsaken er at nye dokument viser at han hadde sterke bånd til nazistene, og arbeidet med propagandafilmer under andre verdskrig, skriv Die Zeit. ifølge NRK.no

Bauer var festivalens første sjef, fra 1951 til 1976.

Årets festival varer fra 20.februar til 1.mars.

www.berlinale.de

Jonas Gahr Støre tatt for «sniking» på T-banen i Oslo

Jonas Gahr Støre. Illustrasjonsfoto: arbeiderpartiet.no

Ap-leder Jonas Gahr Støre kunne ikke fremvise gyldig billett da han ble kontrollert på T-banen i Oslo torsdag, skriver Dagens Næringsliv. ifølge VG.no

Og, han fikk dermed et gebyr på 950 kroner.

Avisen var tilfeldigvis ute og lette etter billettkontrollører og møtte på Støre.

– Appen min funker ikke, sier han til DN.

– Så du fikk gebyr?

– Ja. Når jeg trykker på knappen for å betale, så funker den ikke. Likevel fikk jeg gebyr, svarer Ap-lederen.

Kilder: www.vg.no, www.dn.no

Unntakstilstand i Canberra

Det er erklært 72 timers unntakstilstand ved den australske, føderale hovedstaden Canberra fordi skogbranner nærmer seg byen, melder nyhetsbyrået Reuters. Vind og varme gjør at brannvesenet frykter at en voldsom brann skal komme helt ut av kontroll, ifølge NRK.

Det er spesielt delstatene New South Wales, Victoria, og Queensland på øst- og sørkysten som er svært hardt rammet, men også andre deler av landet.

Den føderale hovedstaden Canberra ligger i  Australian Capital Territory, som ligger som en enklave inne i delstaten New South Wales.

Ikea stenger alle varehus i Kina

Den svenske møbelkjeden Ikea har besluttet å midlertidig stenge alle sine varehus i Kina på grunn av virusfaren. Ikea offentliggjorde onsdag at de ville stenge om lag halvparten av sine varehus i Kina, men stenger nå alle varehusene i landet, ifølge NRK.no

Sapporo vil ha vinter-OL 2030

Odori Park i Sapporo. Foto: Nkns – commons.wikimedia.org

Japans OL-komité har gitt byen Sapporo grønt lys til å søke om vinter-OL i 2030, melder NRK.

Sapporo, som er hovedstad i prefekturet (fylket) Hokkaido på øya av samme navn helt nord i landet, arrangerte vinter-OL i 1972, som det første vinter-OL i Asia.

Byen, som med sine 2 millioner innbyggere er Japans femte største by, skal også arrangere maraton og kappgang under sommer-OL i år, på grunn av frykt for intens varme i hovedstaden Tokyo.

 

Vil begrense cruisetrafikken i Bergen

24. July 2014.

Cruiseskip i Bergen. Foto: Bergen Reiselivslags bransjeblogg – WordPress.com

Bystyret i Bergen går inn for å kutte kraftig i tallet på cruiseturister til byen, og ber byrådet foreslå hvordan det skal gjøres, Det melder kommunen. I 2019 la hele 338 cruiseskip til i byen, og til sammen gikk drøyt 550.000 cruisepassasjerer i land i Norges nest største by.

Kilde: www.nrk.no

Forbyr turistbusser på Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen. Foto: Visit Bergen

Byrådet i Bergen har vedtatt å forby turistbusser å kjøre over Bryggen og Torget og i Øvregaten i perioden mai-september. Målet er å redusere gjennomgangstrafikken og hindre parkeringskaos i byens historiske sentrum, melder NRK.

Utsolgt for munnbind i Tromsø – kinesiske turister tømmer hyllene

Tromsø. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

Nesten samtlige apotek i Tromsø er utsolgt for munnbind, etter besøk av kinesiske turister, melder NRK. Mange kjøper munnbind før de skal hjem til Kina, der coronaviruset hittil har smittet nær 4500 personer.

USA fraråder reiser til alle deler av Kina

USA ber amerikanske statsborgere unngå reiser til alle deler av Kina. Dermed endrer amerikanske myndigheter reiserådene sine til Kina, melder nyhetsbyrået AP. Tidligere har USA bare frarådet reiser til Wuhan-regionen, der virusutbruddet trolig oppsto.

Kilde: AP, nrk.no