SAS KUTTER STOCKHOLM – TEL AVIV

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

SAS legger ned ruten mellom Stockholm og Tel Aviv, samt reduserer antallet avganger mellom København og den israelske storbyen. Endringene trer i kraft når vinterprogrammet 2014-2015 starter i oktober – november, skriver Boarding.no

Ifølge SAS er det ikke være de siste måneders uroligheter i Israel som er årsaken til kuttene. Det skal være operasjonelle forhold som kapasitet, tilgang på ønskede slots etc.

Konkurrenten Norwegian gjør ingen endringer og fortsetter med fem ukentlige avganger til Tel Aviv – to fra Stockholm og tre fra København.

#Reise #Danmark #Europa #Flyselskap #Hovedstad #Israel #København #SAS #Stockholm #Sverige #TelAviv 

WIEN VERDENS BESTE HOVEDSTAD Å BO I

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Wien

Wien i Østerrike er kåret til verdens beste hovedstad å bo i, og ligger på andreplass på lista over verdens beste byer. På førsteplass troner nok en gang Melbourne i Australia. Melbourne, hovedstad i delstaten Victoria, er for fjerde gang kåret til verdens beste by å bo i. Det er The Economist Intellegence Unit’s Global Liveability Index som foretar kåringen.

Melbourne

Av de nordiske landene er det bare Helsinki som gjør seg bemerket inne på topplista, med en åttendeplass, skriver Dagbladet. Stockholm ligger på 14.plass, København på 22. og Oslo på 24.plass.

1. Melbourne, Victoria, Australia

2. Wien, Østerrike

3. Vancouver, British Columbia, Canada

4. Toronto, Ontario, Canada

5. Adelaide, South Australia, Australia

6. Calgary, Alberta, Canada

7. Sydney, New South Wales, Australia

8. Helsinki, Finland

9. Perth, Western Australia, Australia

10.Auckland, New Zealand

#Reise #Adelaide #Alberta #Auckland #Australia #BritishColumbia #Calgary #Canada #Danmark #Finland #Helsinki #Hovedstad #København #Melbourne #NewSouthWales #NewZealand #Norge #Ontario #Oslo #Perth #Stockholm #SouthAustralia #Sverige #Sydney #Toronto #Vancouver #Victoria #WesternAustralia #Wien #Østerrike

   

SKANDALEFLYPLASS I BERLIN KAN BLI ÅPNET I 2016

Se også www.minbestereise.blogg.no

Skandaleflyplassen Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt – også kalt BER, kan bli åpnet i 2016. Det fremgår av et forslag som flyplassens prosjektsjef la frem for styret denne uken, skriver Boarding.no. som siterer Tagesspiegel.

Prosjektsjef Hartmuth Mehdorn foreslår blant annet å slå sammen BER med den eksisterende flyplassen Schönefeld, som ligger “vegg i vegg” med BER. Dette fordi BER allerede er for liten – flere år før den er åpnet. Prognosene viser at flyplassen må kunne håndtere 31.4 millioner passasjerer allerede i 2016, mens flyplassen ble bygget for å kunne håndtere 27 millioner, skriver den tyske avisen.
 
Åpningen av BER har vært utsatt flere ganger de siste årene på grunn av flere feil . Det skal være snakk om alt fra konstruksjonsfeil i terminalbygget til noe så banalt som manglende lysbrytere.

#Reise #Hovedstad #Berlin #Europa #Flyplass #Tyskland