Cannabis blir lovlig i delstaten New York

New York har vedtatt å legalisere marihuana i delstaten. Det melder New York Times.ifølge NRK. Rekreasjonell cannabisbruk blir dermed lovlig for alle over 21 år. Det vil fortsatt ta over ett år å utarbeide rammene for den nye loven.

Etter valget 3.november i fjor er marihuana lovlig, i ulike former på delstats/fylkes/lokalnivå, i Alaska, Arizona, California, Colorado, Illinois, Maine, Massachusets, Michigan, Montana, Nevada, New Jersey, Oregon, Sør-Dakota, Vermont, Washington, og i den føderale hovedstaden Washington DC.

IOC kutter i gjestelisten til Tokyo-OL

Tokyo med det berømte, røde landemerket Tokyo Tower. Arkivfoto: Volfgang – www.wikimedia.commons – 2008

Bare folk som har nødvendige roller i sommer-OL  i Japans hovedstad Tokyo vil få akkreditering til lekene. Grepet gjør et kraftig innhogg i gjestelisten til den internasjonale OL-komiteen IOC, melder NRK.
Japan forbyr utenlandske OL-turister å komme til Tokyo i sommer.

Frp vil ha strengere innreiseregler for å stanse importsmitte

Illustrasjonsfoto: osloairports.com

Fremskrittspartiet krever nå strengere regler for å stanse importsmitte til Norge. Partiet vil fjerne skillet mellom «nødvendige» og «unødvendige» reiser. Bakgrunnen er Folkehelseinstituttets rapport om importsmitte. Der går det fram at 4 prosent av dem som kom til landet fra Asia i perioden 25. februar til 7. mars, var koronasmittet.

www.fhi.no

Island stenger barer, kinoer og treningssentre

Islands hovedstad Reykjavik. Photo credit: visitreykjavik.is – ©Visit Reykjavik and ©RagnarThSigurdsson – press photo.

Island stenger nå skoler, kinoer, barer og treningssentre etter at det ble påvist seks tilfeller av den britiske koronavarianten. Lave smittetall gjør at landets innbyggere har kunnet ha en tilnærmet normal hverdag, men nå har nye tiltak trådt i kraft.

Island har 365,000 innbyggere, 130,000 av dem bor i hovedstaden Reykjavik.

www.government.is

Olaug Bollestad slakter MDGs kjøttforbud

Olaug Bollestad. Pressefoto: Stortinget.no

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) slakter MDGs forslag om å halvere kjøttforbruket her i landet. Hun sier til avisen Nationan at halvering av kjøttforbruket vil bety at mange bønder må slutte med matproduksjon, og at Norge dermed må importere mer mat.

MDG har landsmøte denne helgen.

SAS-piloter godtar lønnsnedgang

Arkivfoto: Bene Riobó 2015 – commons.wikimedia.org

Ledelsen og pilotene i SAS undertegnet fredag en ettårig avtale etter tre uker med lønnsforhandlingerm ifølge NRK. Avtalen innebærer en reallønnsnedgang for pilotene. I tillegg til avtalen om et nulloppgjør, frasier alle SAS-pilotene seg en allerede avtalt lønnsøkning på 4 prosent som skulle komme i 2021.

Kilde: www.nrk.no