Flere nordmenn grensehandler

Illustrasjonsfoto

Folk på Sør-Østlandet reiste på hele 3,5 millioner handleturer over grensa i fjor, skriver nrk.no

Til sammen handlet nordmenn for 17,6 milliarder kroner på dagsturer til utlandet det siste året, noe som er en økning på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Surrealistisk i Brussel

Foto / illustrasjon: fine-arts-museum.be / Rene Magritte / Salvador Dali

Royal Museum of Fine Arts of Belgium har nettopp åpnet en spesialutstilling med to av verdens største kunstnere kjent fra surrealismen – spanske Salvador Dali (1904-89) og belgiske Rene Magritte (1898-1967), skriver Se og Hør.

Mer enn 80 verker; malerier og skulpturer med mer – er lånt ut fra samlere verden over. Utstillingen varer til 9.februar.

www.fine-arts-museum.be

Enighet om Nordkapplatået

Nordkapplatået. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

Rica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) er enige om ny festekontrakt for Nordkapplatået . I kontrakten er arealet på den bortfestede delen av eiendommen redusert fra 900 dekar til 115 dekar, melder NTB, ifølge NRK.
Nordkapplatået er Norges tredje mest besøkte turistattraksjon.

Nord-Troms og Finnmark må vente på ladestasjoner

Elbileiere i Nord-Troms og Finnmark må fortsatt vente på hurtigladestasjoner, skriver NRK.no
Det er fremdeles ikke gått inn en avtale om å bygge ladestasjonene, etter at et anbudskonkurranse ble avsluttet i sommer.

USA’s Oslo-ambassadør Kenneth Braithwaite kan bli ny marineminister

Kenneth Braithwaite. Foto: United States Department of State

President Donald Trump nominerer USA’s Norge-ambassadør Kenneth J.Braithwaite (59) til stillingen som ny marineminister etter Richard V. Spencer. Det kunngjorde presidenten på Twitter.
Braithwaite, som har bakgrunn som kontreadmiral i U.S. Navy Reserve, må formelt godkjennes i Kongressen.

Han tiltrådte stillingen som ambassadør i Oslo i februar 2018.

 

Uber mister lisensen i London

Transportmyndighetene i London har bestemt at Uber ikke får fornyet lisensen i den britiske hovedstaden. Det er andre gang den amerikanske skyssformidleren mister lisensen i byen. 45,000 Uber-sjåfører kan dermed miste jobben.

Systembolaget vil senke prisen på øl

Systembolaget. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

Fra neste år kan den billigste ølboksen på Systembolaget koste 6,90 kroner. I dag er prisen 8,40. Det statlige alkoholmonopolet i Sverige ønsker seg endringen for å hindre stor forskjell fra grensebutikker i Danmark og Tyskland, skriver SVT. ifølge NRK.no

Oslo har fått dobbelt så mye regn som Bergen

En regnfyllt dag i Oslo. Illustrasjonsfoto: VisitOslo

Bergen får vanligvis over tre ganger så mye regn som Oslo i november, men i år har Norges hovedstad fått dobbelt så mye regn som Vestlandets hovedstad, melder NRK.
Hittil i november har Oslo fått 90,4 millimeter nedbør, mens Bergen har kun fått 43,7 millimeter nedbør.

Bougainville kan bli verdens nyeste nasjon

Bougainville kan bli verdens nyeste nasjon, melder nyhetsbyrået AFP, ifølge NRK. Innbyggerne på øygruppa i Stillehavet skal stemme over selvstendighet fra Papua Ny-Guinea. Velgerne skal stemme over forslaget de neste to ukene. Folkeavstemmingen har vært utsatt flere ganger. Resultatene er ventet rundt 15. desember.

Bougainville, som i flere år har vært utsatt for uroligheter, er en autonom region med utstrakt indre selvstyre. Regionen har rundt 250,000 innbyggere. Hovedstaden er Buka, på øya av samme navn.