Flere nordmenn grensehandler

Illustrasjonsfoto

Folk på Sør-Østlandet reiste på hele 3,5 millioner handleturer over grensa i fjor, skriver nrk.no

Til sammen handlet nordmenn for 17,6 milliarder kroner på dagsturer til utlandet det siste året, noe som er en økning på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Surrealistisk i Brussel

Foto / illustrasjon: fine-arts-museum.be / Rene Magritte / Salvador Dali

Royal Museum of Fine Arts of Belgium har nettopp åpnet en spesialutstilling med to av verdens største kunstnere kjent fra surrealismen – spanske Salvador Dali (1904-89) og belgiske Rene Magritte (1898-1967), skriver Se og Hør.

Mer enn 80 verker; malerier og skulpturer med mer – er lånt ut fra samlere verden over. Utstillingen varer til 9.februar.

www.fine-arts-museum.be

Enighet om Nordkapplatået

Nordkapplatået. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

Rica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) er enige om ny festekontrakt for Nordkapplatået . I kontrakten er arealet på den bortfestede delen av eiendommen redusert fra 900 dekar til 115 dekar, melder NTB, ifølge NRK.
Nordkapplatået er Norges tredje mest besøkte turistattraksjon.

Nord-Troms og Finnmark må vente på ladestasjoner

Elbileiere i Nord-Troms og Finnmark må fortsatt vente på hurtigladestasjoner, skriver NRK.no
Det er fremdeles ikke gått inn en avtale om å bygge ladestasjonene, etter at et anbudskonkurranse ble avsluttet i sommer.

USA’s Oslo-ambassadør Kenneth Braithwaite kan bli ny marineminister

Kenneth Braithwaite. Foto: United States Department of State

President Donald Trump nominerer USA’s Norge-ambassadør Kenneth J.Braithwaite (59) til stillingen som ny marineminister etter Richard V. Spencer. Det kunngjorde presidenten på Twitter.
Braithwaite, som har bakgrunn som kontreadmiral i U.S. Navy Reserve, må formelt godkjennes i Kongressen.

Han tiltrådte stillingen som ambassadør i Oslo i februar 2018.

 

Besøksrekord for Trollstigen

Trollstigen. Foto: Statens vegvesen

Det er satt ny rekord for Trollstigen i Rauma. Det skriver Åndalsnes avis. ifølge NRK.no
Hele 1.160.000 millioner mennesker tok turen opp den populære turisvegstrekningen i 2019, viser trafikktall fra Statens vegvesen.
Dette er en økning på nesten tolv prosent.

Uber mister lisensen i London

Transportmyndighetene i London har bestemt at Uber ikke får fornyet lisensen i den britiske hovedstaden. Det er andre gang den amerikanske skyssformidleren mister lisensen i byen. 45,000 Uber-sjåfører kan dermed miste jobben.

Systembolaget vil senke prisen på øl

Systembolaget. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

Fra neste år kan den billigste ølboksen på Systembolaget koste 6,90 kroner. I dag er prisen 8,40. Det statlige alkoholmonopolet i Sverige ønsker seg endringen for å hindre stor forskjell fra grensebutikker i Danmark og Tyskland, skriver SVT. ifølge NRK.no

Bougainville kan bli verdens nyeste nasjon

Bougainville kan bli verdens nyeste nasjon, melder nyhetsbyrået AFP, ifølge NRK. Innbyggerne på øygruppa i Stillehavet skal stemme over selvstendighet fra Papua Ny-Guinea. Velgerne skal stemme over forslaget de neste to ukene. Folkeavstemmingen har vært utsatt flere ganger. Resultatene er ventet rundt 15. desember.

Bougainville, som i flere år har vært utsatt for uroligheter, er en autonom region med utstrakt indre selvstyre. Regionen har rundt 250,000 innbyggere. Hovedstaden er Buka, på øya av samme navn.