Nye Norwegian-ruter fra Norge

Norwegian lanserer neste vår syv nye direkteruter fra Norge. Fra Oslo blir det avganger til Poznan og Wroclaw i Polen, Kaunas i Litauen, og til Düsseldorf, hovedstaden i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen.

Fra Trondheim blir det ny rute til Gdansk i Polen, mens det fra Stavanger og Bergen åpnes ny rute til Billund i Danmark.

Flere nordmenn grensehandler

Illustrasjonsfoto

Folk på Sør-Østlandet reiste på hele 3,5 millioner handleturer over grensa i fjor, skriver nrk.no

Til sammen handlet nordmenn for 17,6 milliarder kroner på dagsturer til utlandet det siste året, noe som er en økning på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Surrealistisk i Brussel

Foto / illustrasjon: fine-arts-museum.be / Rene Magritte / Salvador Dali

Royal Museum of Fine Arts of Belgium har nettopp åpnet en spesialutstilling med to av verdens største kunstnere kjent fra surrealismen – spanske Salvador Dali (1904-89) og belgiske Rene Magritte (1898-1967), skriver Se og Hør.

Mer enn 80 verker; malerier og skulpturer med mer – er lånt ut fra samlere verden over. Utstillingen varer til 9.februar.

www.fine-arts-museum.be

Enighet om Nordkapplatået

Nordkapplatået. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

Rica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) er enige om ny festekontrakt for Nordkapplatået . I kontrakten er arealet på den bortfestede delen av eiendommen redusert fra 900 dekar til 115 dekar, melder NTB, ifølge NRK.
Nordkapplatået er Norges tredje mest besøkte turistattraksjon.

USA’s Oslo-ambassadør Kenneth Braithwaite kan bli ny marineminister

Kenneth Braithwaite. Foto: United States Department of State

President Donald Trump nominerer USA’s Norge-ambassadør Kenneth J.Braithwaite (59) til stillingen som ny marineminister etter Richard V. Spencer. Det kunngjorde presidenten på Twitter.
Braithwaite, som har bakgrunn som kontreadmiral i U.S. Navy Reserve, må formelt godkjennes i Kongressen.

Han tiltrådte stillingen som ambassadør i Oslo i februar 2018.