UD fraråder reiser til Bolivia

La Paz, administrative and de facto capital of Bolivia, as seat of government, the national assembly and foreign embassies. Photo showing Plaza Mayor with the Basilica of San Francisco.
The constitutional capital of Bolivia is Sucre, seat of the Supreme Court.
Photo credit: John Slinning / hovedsteder.blogg.no – May 2016.

Det norske Utenriksdepartementet (UD) endrer sine reiseråd til Bolivia og fraråder reiser til dit som ikke er strengt nødvendige. Det melder NTB, ifølge Dagbladet.no

UD omtaler situasjonen i landet som bekymringsfull og viser til at minst 30 mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene i landet de siste ukene. Det vises også til meldinger om mulig unødvendig og uforholdsmessig bruk av makt fra politiets og hærens side.

– Dette er dypt urovekkende. Alle aktører må avstå fra voldsbruk, og drapene må etterforskes, understreker utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

UD oppfordrer dem som måtte befinne seg i Bolivia, om å utvise forsiktighet, fordi demonstrasjoner raskt kan bli voldelige.

– Reisevirksomhet kan kompliseres som følge av uroen, heter det i reiserådet.

Norske borgere oppfordres til å registrere seg på UDs side reiseregistrering.no.

Universitetet i Bergen har nå oppfordret sine studenter i Bolivia til å reise hjem.

Kilder: www.dagbladet.no, NTB, Regjeringen.no

Widerøe hardt ut mot MDG

Røst lufthavn: Et fly fra Widerøe klar til å lande – i bakgrunnen Vedøya og Storfjellet, 2o14. Foto: DigitaltMuseum, Widerøes Flyveselskap A/S, Norsk Luftfartsmuseum

Flyselskapet Widerøe mener økt skattlegging av flyreiser, slik Miljøpartiet De Grønne (MDG) går inn for, truer kortbanenettets eksistens og forsinker det grønne skiftet i luftfarten.
– Helt nødvendig kollektivtrafikk i Distrikts-Norge vil forsvinne, sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen, melder NRK.

Norge passerte 5,35 millioner innbyggere

Karl Johans gate, Oslo. Foto: Rufus46 / no.wikipedia.org

Folketallet i Norge økte med 11.200 personer i tredje kvartal, og over halvparten av økningen skyldes innvandring skriver nrk.no
Tallet på fødsler per 1.000 innbyggere hittil i år har ikke vært lavere på denne siden av tusenårsskiftet.

Oslo kommune hadde per 1.januar 2018 673,469 innbyggere. Oslo-regionen hadde på samme tidspunkt 1,588,457 innbyggere.

Røyk gir farlig luft i Sydney – folk blir bedt om å holde seg innendørs

Sydney, slik man er vant til å se byen på en solfyllt dag, med de berømte landemerkene Sydney Opera House og Harbour Bridge.
Foto: www.int.sydney.com – Sydney, Australia

Innbyggere i Sydney, hovedstaden i delstaten New South Wales i Australia, blir bedt om å holde seg innendørs på grunn av skogbrannene som røyklegger millionbyen, melder NRK. Skogbrannfaren er ventet å øke utover uken. Luftkvaliteten er oppe på 300-400 på luftkvalitetsindeksen.

Kilde: www.nrk.no

Burger King i Atlanta saksøkt av vegansk kunde

Atlanta, hovedstad og største by i Georgia, og et svært populært reisemål. Foto: www.atlantaga.gov

Burger King i Atlanta i USA saksøkes av en vegansk kunde for å steke deres kjøttfrie hamburger på samme grill som tradisjonelle burgere, skriver NRK.no
Kunden, Phillip Williams, sier han kjøpte den plantebaserte burgeren «Impossible Whopper» i en drive-through i Atlanta, hovedstaden i delstaten Georgia.

SAS kutter ned på ruten til Hongkong

SAS kutter ned på ruten sin til Hongkong. Årsaken er at færre nå reiser til den konflikt-rammede byen, som er en autonom region i Kina. Kuttet er på 20 prosent, ifølge informasjonssjefen i SAS-Norge, Knut-Morten Johansen. Det melder NRK. SAS vurderer fortløpende om flyselskapet skal kutte ned mer på tilbudet til Hongkong.

Kilde: NRK.