Scandic Nidelven i Trondheim er fortsatt Norges beste på frokost

Foto:  Scandic Hotels

Igjen har Scandic Nidelven i Trondheim gått av med seieren da over 400 frokoster over hele landet ble vurdert i kåringen av Norges beste hotellfrokost.

Hotellet har vunnet hele 13 av 15 ganger i den årlige konkuransen som kalles Twinings Best Breakfast, skriver Se og Hør.

To britiske menn skadet av hai på Great Barrier Reef i Australia

To britiske menn i 20-årene ble angrepet av en hai da de snorklet på Great Barrier Reef i Australia. En av dem ble bitt i foten, mens den andre også har alvorlige skader på beinet. Begge er i kritisk, men stabil tilstand, melder NRK.

EU-ja til snøkrabbefiske ved Svalbard

Snøkrabbe. Illustrasjonsfoto: Havforskningsinstituttet

EU legger enda en gang opp til å utstede 20 lisenser til å drive snøkrabbefiske ved Svalbard. Dette er i strid med en avgjørelse i norsk Høyesterett, melder NRK.
EU mener Norge bryter Svalbardtraktaten fordi norske og utenlandske fartøy blir forskjellsbehandlet.

Kilde: www.nrk.no

Petter Stordalen overtar Ving for 6 milliarder kroner

Petter Stordalen. Foto: nordicchoicehotels.no

Hotellkonge og investor Petter Stordalen går inn som en av tre nye eiere i reiseselskapet Ving, etter at det britiske morselskapet, Thomas Cook, gikk konkurs i september. Han ble møtt med jubel da han møtte de ansatte på Vings hovedkontor i Stockholm, skriver NRK.no

Stordalen sier at prisen på charterselskapet var 6 milliarder kroner. De to andre eiere er Altor og TDR Capital.

Petter Stordalen er eier av Choice Hotels og medeier i Hurtigruten.

 

13 personer omkom i skredulykker

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Totalt 69 personer ble tatt av skred i vintersesongen 2018 / 2019. 13 personer omkom, noe som er det høyeste tallet på flere år. Halvparten av de omkomne var utenlandske skiturister, skriver Nordlys, som siterer en rapport fra NVE. Det melder NRK.no

Venter varmere vinter på Svalbard

Longyearbyen, Svalbard. Foto: John Slinning / hovedsteder.blogg.no

Svalbard kan snart ikke regnes som Arktis lenger, ifølge forskere. Innen år 2100 kan det lengst nord på den norske øygruppa bli 20 grader varmere enn i dag.
Dette kommer fram i en framtidsrapport fra Norsk Klimaservicesenter. Det skriver Klassekampen, ifølge NRK.

Bob Bob Ricard: London-restaurant med champagne-knapp

Hos restauranten Bob Bob Ricard, som ligger i nærheten av Golden Square i Soho i London, får du litt ekstra glamour og stil når maten blir servert, skriver Se og Hør.

Menyen er en miks av britisk og russisk kjøkken, og alle bordene har en egen “press for champagne”-knapp…

www.bobbobricard.com

Nærmere klimavennlige flyturer

(illustrasjonsfoto)

En ny rapport antyder at det er mulig å lage bærekraftig, grønt drivstoff til fly i Danmark ved å bruke biogass. Forskere fra Syddansk Universitet offentliggjør tirsdag en foreløpig rapport som skisserer muligheten for å fly grønt, melder Politiken, ifølge NRK.

Regjeringen vil oppheve vedtak om passkontor

Foto: politiet.no

Regjeringen vil oppheve Stortingets vedtak om passkontor, skriver Nationen  ifølge NRK. Vedtaket krever at minst 90 prosent av innbyggerne i politidistriktene skal reise maksimum 45 minutter til nærmeste kontor. Justisdepartementet mener kravene gjør kvaliteten for dårlig.