Protester mot korona-tiltak i Roma, Dresden, München, og Barcelona

Roma (arkivfoto)

I Italia, Tyskland og Spania deltok lørdag flere tusen i demonstrasjoner mot myndighetenes tiltak for å begrense koronasmitte, melder NRK.no
I blant annet Italias hovedstad Roma, i Dresden, hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen, og i Barcelona, hovedstaden i Katalonia i Spania, kom det til håndgemeng mellom demonstranter og politi.

I Tyskland var det også demonstrasjoner i blant annet Karlsruhe i delstaten Baden-Württemberg, Darmstadt i Hessen, og i München, hovedstaden i Bayern.

Redningspakke for KLM stanset

Regjeringen i Nederland har stanset krisepakken som skal redde det statlige flyselskapet KLM. Flere milliarder euro holdes tilbake fordi fagforeningene ikke går med på å fryse lønnen i fem år, melder NRK.no

Finansminister Wopke Hoekstra sier han er skuffet.

Air France-KLM-konsernet tapte 1,7 milliarder euro i tredje kvartal 2020, sammenlignet med 363 millioner euro i overskudd i tredje kvartal i 2019, melder nyhetsbyrået AFP.  Tapet tilsvarer nær 19 milliarder kroner.

Air France–KLM S.A. er et holdingselskap som eier det franske flyselskapet Air France og nederlandske KLM. Selskapet ble stiftet i 2004. Air France–KLM har hovedkontor ved Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.

KLM Royal Dutch Airlines ble grunnlagt i 1919 og er verdens eldste flyselskap.

Britene trøstespiser mer sjokolade

Illustrasjonsfoto: britishcornershop.co.uk

Koronapandemien har ført til at folk i Storbritannia kjøper og spiser mer sjokolade. Selv om britene bare har brukt tre prosent mer penger på sjokolade i år enn i fjor, dreier forbruket seg tydelig mot større og billigere plater, melder the Guardian.ifølge NRK.no

Tivoli i København måtte stenge etter kaostilstander

Fornøyelsesparken Tivoli i København måtte lørdag stenge dørene på grunn av at for mange mennesker var samlet ved inngangene. Det skriver Berlingske – www.bt.dk, ifølge Dagbladet.no

– Det oppholder seg simpelthen for mange mennesker foran inngangene, og derfor reagerer vi. Når det blir åpnet igjen, kan jeg ikke si noe om, sier pressesjef Torben Plank til BT lørdag ettermiddag.

Danmark opplever for tida store utfordringer med å få kontroll på coronaviruset. I oktober er det satt flere nye smitterekorder. Bare det siste døgnet er det registrert 1126 nye smittetilfeller, noe som er det høyeste registrerte tallet på ett døgn i landet.

Torben Plank understreker at det ikke er for mange inne i selve parken.

www.tivoli.dk

www.dagbladet.no

Portforbud i Østerrike – Hoteller og restauranter må stenge

Østerrikes hovedstad Wien. Foto: Christian Stemper, Vienna Tourism

Forbundsregjeringen i Østerrike innfører nå portforbud fra klokka 20 til 06 hver natt for å bremse den raskt økende koronasmitten i landet, melder NRK.no
Restauranter og hoteller må stenge når myndighetene lukker mye av økonomien for andre gang i år. Målet er å åpne opp igjen før jul.

Nordic Choice sender ut oppsigelser

Petter A.Stordalen. Foto: nordicchoicehotels.no

Nordic Choice-hotellkjeden, som eies av Petter Stordalen, har begynt å sende ut oppsigelser, skriver nettstedet E24. Det er for øyeblikket ikke kjent hvor mange som blir. Nordic Choice vil informere mer om dette over helgen.

Kjeden har 200 hoteller i Norden og de baltiske landene. Nordic Choice hadde i 2019 en omsetning på 11,5 milliarder kroner og 15,000 ansatte.

Boris vurderer ny lockdown i England

Boris Johnson. Foto: gov.uk

Storbritannias statsminister Boris Johnson vurderer nye nedstengingstiltak som vil gjelde fra neste uke, ifølge London-avisen The Times.
De nye restriksjonene kan bli innført i England onsdag 4.november. og vare til 1. desember.

Regionalregjeringene i Skottland, Wales og Nord-Irland har egne tiltak.

Fredag hadde Storbritannia 24.405 nye smittetilfeller.

Per i dag har Storbritannia 990,000 smittetilfeller og 46,229 døde, av en befolkning på 67,8 millioner.

Landet er allerede under svært strenge restriksjoner og koronatiltak, spesielt innen hotell- og restaurantbransjen, puber og barer.

Hellas stenger restauranter, barer, museer, kinoer og treningssentre

Den greske hovedstaden Aten.

Statsministeren i Hellas, Kyriakos Mitsotakis, kunngjorde lørdag at landet stenger delvis ned. Blant annet stenges restauranter, barer, museer, kinoer og treningssentre i hovedstaden Aten og andre større byer i én måned.

Det melder NTB, ifølge Dagbladet.no. De nye tiltakene gjelder fra tirsdag 3.november.

– Vi må handle nå før intensivavdelingene bryter sammen, sier statsministeren i en tale.

Nedstengningen gjelder i landets mest befolkede områder for å minske spredningen av coronaviruset. Hellas har lenge hatt mindre smittetrykk enn mange andre europeiske land, men den siste tiden har dette endret seg noe.

www.dagbladet.no

Island strammer inn på koronatiltakene

Reykjavik. Photo credit: ©Visit Reykjavik and ©RagnarThSigurdsson

I dag lørdag 31.oktober innfører myndighetene på Island nye begrensninger på hvor mange som kan være samlet på samme sted. Makstallet reduseres fra 20 til 10.
I begravelser kan opptil 30 være til stede, mens det i apotek og matbutikker blir en øvre grense på 50 kunder, ifølge NRK.no

Butikker i Belgia må stenge

Grand Place i Brussel. Illustrasjonsfoto: brussels.info

I Belgia må alle butikker som ikke selger livsnødvendige varer stenges. Det er nå rekordmange koronapasienter på sykehusene i landet, og helsevesenet er i ferd med å bryte sammen.
Belgia er det landet i Europa med flest døde i forhold til folketallet.

NRK.no