Qantas dropper plastbeger

(Illustrasjonsfoto)

Det australske flyselskapet Qantas lover å kutte 100 millioner plastkopper i sine fly og lounger innen 2020, skriver Se og Hør.

Qantas har også som målsetting å bli det første flyselskapet som gjenbruker, resirkulerer og komposterer minst 75 prosent av alt avfall, innen 2021.

Vil kutte reisetiden mellom Oslo og Hamar

(Illustrasjonsfoto)

Bane Nor har inngått en avtale om å bygge ut jernbanen mellom Eidsvoll og Langset, noe som vil kutte reisetiden fra Oslo til Hamar med 20 minutter, skriver NTB ifølge VG Direkte.

Kontrakten, som er verdt 2,2 milliarder, er undertegnet mellom Bane Nor og arbeidsfellesskapet Hæhre og PNC ANS.

Reisetiden mellom Oslo og Hamar er i dag på 75 minutt.

Kilde: www.vg.no – VG

Byrådet i Oslo vil samle trikk og T-bane

 

Trikk i Oslo (illustrasjonsfoto)

Byrådet i Oslo vil slå sammen de kommunale selskapene Sporveien AS (står for det meste av kollektivtrafikken gjennom Oslo) og Oslo Vognselskap AS (eier trikkene og T-banevognene) og dermed samle all trikk- og T-banetrafikk i ett selskap, melder NRK.
Det vil ifølge byrådet gi mer kollektivtrafikk for pengene og bedre tilbud til de reisende.

Øystein Djupedal slutter i Arendalsuka

Foto: arendalnaeringsforening.no

Øystein Djupedal (58) forlater Arendalsuka etter ti år. Han var en av initiativtakerne, og hele tiden vært leder av hovedprogramkomiteen. Ved årsskiftet gir han seg.
– Alt har sin tid og nå bør andre ta over for å sikre fornyelse, sier Djupedal til NRK.

Foto: Fylkesmannen.no

Djupedal, som både har vært stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti (han er i dag medlem i Arbeiderpartiet), kunnskapsminister, og fylkesmann i Aust-Agder (2009-2015), er i dag seniorrådgiver for Universitetet i Agder.

Arendalsuka er en norsk politisk festival som arrangeres hver sommer. Arendalsuka ble etablert i 2012 med inspirasjon fra Almedalsuken (Almedalsveckan) på Gotland i Sverige.

Arendalsuka er ikke unikt i Skandinavia, Danmark har sitt Folkemøde på Bornholm, siden 2011, og Sverige har hatt Almedalsuken siden 1968.

I 2018 var det hele 1.067 arrangementer på Arendalsuka, og hele 70.000 besøkende, mens Almedalsveckan hadde mellom 40.000 og 50.000.

Norges største politiske møteplass – som Arendalsuka kaller seg, er åpen for alle.

Årets arrangement går av stabelen 12. – 17. august.

www.arendalsuka.no – arendalsuka.no

www.arendalnaeringsforening.no – Arendal Næringsforening

Kilder: NRK, Arendalsuka, Arendal Næringsforening, Wikipedia

Håndbok til de som ferdes i naturen

Verneområdene våre skal gi gode opplevelser og ny kunnskap, samtidig som de skal ta vare på urørt natur for ettertiden. Norsk Institutt for Naturforskning oppfordrer til at vi ferdes hensynsfullt. Foto: Vegard Gundersen / NINA

Naturen er i seg selv ikke sårbar, men den kan bli det hvis den utsettes for ytre påvirkning som ikke tar hensyn.
En ny håndbok beskriver hvordan vi kan gjøre riktige vurderinger av sårbarheten ved ferdsel i verneområdene, skriver Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) på sine nettsider.

Det er Dagmar Hagen, seniorforsker i NINA, som står bak boken. Hun mener boken kan hjelpe å lette trykket naturen opplever av menneskelig ferdsel.

Boken har tittelen “Håndbok for sårbarhetsvurdering i verneområder”.

Les mer på www.mina.no – www.nina.no