18-åring skal ha forsøkt å svindle Norefjell Ski & Spa – festet for 100,000

www.politiet.no

En 18-år gammel mann fra Bærum er pågrepet av politiet og siktet for å ha forsøkt å svindle Norefjell Ski & Spa for rundt 100,000 kroner. Mannen og to andre 18-åringer skal ha leid en leilighet og overnattet, spist og drukket i flere dager. Det melder politiet på Twitter. Den pågrepne mannen skal ha forsøkt å lure hotellet til å tro at de hadde betalt, ved å fremvise falske bankoverføringer.

Norefjell Ski og Spa ligger i Krødsherad kommune i Viken fylke.

Finland stenger ned i tre uker

Finlands hovedstad Helsinki. Arkivfoto: Olga1969 2014. commons.wikimedia.org

Regjeringen i Finland stenger nå ned landet og innfører omfattende korona-tiltak i tre uker, gjeldende fra 8. mars. Årsaken er at koronasmitten sprer seg raskt. Statsminister Sanna Marin sier den engelske virusvarianten gjør situasjonen vanskeligere.

Nedstengingen av landet betyr blant annet at restauranter må stenge, og fjernundervisning for alle elever som er 13 år eller eldre.

 

Grensehandelen stoppet opp

Svinesundsbrua. Den nye E6-brua ble åpnet 12. juni 2005. Photo credit: Håkon Aurlien 14.oktober 2005 – www.commons.wikimedia.org

I 2020 brukte nordmenn hele 88 prosent mindre på grensehandel. Det viser tall fra SSB, melder NRK.no
Nordmenn dro på 8 millioner færre dagsturer til utlandet, og handlet for over 14 milliarder kroner mindre under pandemien. De fleste dagsturene til utlandet i fjor gikk til Strömstad i Sverige.

www.ssb.no

Bosnia-Hercegovina, og Serbia: Grenseelven Drina fylles opp av søppel

Grenseelven Drina mellom Bosnia-Hercegovina og Serbia, er i ferd med fylles opp av søppel. Det melder NTB, ifølge VG.no

Den 350 kilometer lange elven går nå høyt etter ukesvis med vått vintervær, men mengden av plastflasker, rustne tønner, bildekk, møbler og annet søppel dekker nå flere steder hele overflaten, skriver avisen.

Det blir jobbet med å ta unna søppelet, som truer økosystemet og medfører helserisiko for alle som lever i nærheten av elven.

Drina har kilder i Montenegro og Albania. Elven starter ved den bosniske grensen til Montenegro, der elvene Tara og Piva flyter sammen. Drina flyter derfra gjennom Bosnia-Hercegovina, før den blir grenseelv mellom Bosnia og Serbia. (Wikipedia.org)

Kilde: www.vg.no