Frykter reindød med Nord-Norgebanen

Nordlandsbanen. Illustrasjonsfoto: NSB (nå yr.no)

Reineiere i områdene hvor det er foreslått å bygge Nord-Norgebanen, frykter for næringen sin hvis togutbyggingen blir en realitet.

De viser til Nordlandsbanen som ene og alene har hatt 2718 dyrepåkjørsler i perioden 1. januar 2013 til 1. januar 2017, melder nrk.no

To norske kvinner bøtelagt i Venezia etter ulovlig nattbading

Venezia. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

To norske kvinner i 20-årene fikk lørdag en bot på 450 euro hver – rundt 4500 kroner, etter å ha nattbadet i Venezia.
Det er strengt forbudt å bade i den italienske turistbyen. De to ble natt til lørdag pågrepet av politiet og tatt med til politistasjonen, skriver NRK. ifølge VG.no

Det kan bli kostbart for deg om du ikke følger de lokale lovene og spillereglene når du besøker Venezia. Byen har innført flere strenge regler som blant annet forbyr bading, mating av duer, og for å sitte på bakken på brygger, gater og torg, skriver Se og Hør.

Venezia innførte i vår en avgift for turister som kommer på dagsbesøk. Avgiften, som trådte i kraft 1.mai, er på 3 euro; 29 kroner. Avgiften er imidlertid ventet å dobles fra og med neste år.

Går du kledd i badetøy, eller bråker for mye, vil det også kunne koste deg dyrt. Bøtene i Venezie kan bli skyhøye, det fikk et tysk par på ferie erfare nylig, da de laget seg frokost og kaffe på bryggekanten.

Boten kom på vel 10,000 kroner!

Nordmenn på Samos evakueres

Pythagorion på Samos. Illustrasjonsfoto: Tui.no

Det brenner på den greske ferieøya Samos. Rundt 50 nordmenn er blant turistene som i helgen ble evakuert fra hoteller på øya. Brannen utenfor byen Pythagorion er ikke under kontroll, og røyken beveger seg mot byen, skriver Nettavisen, ifølge NRK.

Øya har rundt 33,000 innbyggere, hovedstaden Samos ligger på nordkysten, mens Pythagorion ligger på sørkysten, ved flyplassen.

Samos ligger i det sørøstlige Egeerhavets østkyst og ligger sør for Khíos, nord for Patmos og øygruppen Dodekanesene, og rett utenfor kysten av Tyrkia.
Samos er skilt fra det tyrkiske fastlandet av Mykalesundet som 1,6 km bredt (kilde: Wikipedia)