Paris truer med elsparkesykkel-forbud

Paris. Foto: www.tour-eiffel.fr

Myndighetene i Frankrikes hovedstad Paris truer med å forby elsparkesykler i byen dersom ikke leverandørene strammer inn på fartsgrenser og andre regler etter en ny dødsulykke, melder NRK.
– Enten bedrer situasjonen seg betydelig og elsparkesyklene finner sin plass i det offentlige rom uten å forårsake problemer, eller så vurderer vi å bli helt kvitt dem. Det sier vise-borgermester Emmanuel Grégoire.

Australia: Brisbane, Sydney, Perth og Darwin stengt ned

Brisbane, hovedstaden i delstaten Queensland, stenger i tre dager for å bekjempe spredning av koronaviruset. Storbyen har 2,5 millioner innbyggere. Det er også nylig innført nedstenging i Sydney, hovedstaden i New South Wales, i Perth, hovedstaden i Western Australia, og i Darwin, hovedstaden i Northern Territory.

Norwegian gjenåpner basen i København

København. Photo credit: visitcopenhagen.com

Lettelser i reiserestriksjonene og økt etterspørsel gjør at flyselskapet Norwegian gjenåpner basen sin i Danmarks hovedstad København. Dette betyr at 200 ansatte vil være på plass i løpet av sommeren, skriver NRK.no
– Disse kjenner selskapet og kundene våre svært godt, og jeg vet at de gleder seg til å komme opp i luften og til å møte passasjerene igjen, sier konsernsjef Geir Karlsen.

Unesco vil fjerne Liverpool fra verdensarvlisten – World Heritage List

Liverpool: Her ser vi Liverpool waterfront, med The Three Graces. Bildet er tatt fra Birkenhead. Photo credit: Rept0n1x 10 November 2010 – commons.wikimedia.org.

FN-organisasjonen Unesco foreslår å fjerne Liverpool i England fra den prestisjetunge verdensarvlisten – World Heritage List, ifølge BBC.
Unesco skriver i en rapport at de er lei for at nye byggeprosjekter i byen, som ligger nær 29 mil nord for London, «har resultert i alvorlig forringelse og ugjenkallelige tap». Beslutningen skal tas i juli.

Byen ligger i Merseyside nordvest i England.

liverpool.gov.uk

Paris: LVMH åpner luksusbutikk til 7,7 milliarder

Paris. Foto: www.tour-eiffel.fr

Luksusbedriften LVMH, som står bak kjente og dyre merkevarer som Louis Vuitton, Christian Dior, og Bulgari, gjenåpner butikken La Samaritaine i Paris, etter 16 år med renoveringer.
Det skriver Paris-avisen Le Monde.ifølge NRK.no
Prislappen kom på 684 millioner dollar, eller 7,7 milliarder kroner. Butikken ligger i nærheten av Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen.

Innbyggerne forbys å reise fra Sydney

Sydney med de berømte landemerkene Sydney Opera House og Harbour Bridge.
Foto: www.int.sydney.com – Sydney, Australia

Store deler av de 5 millioner innbyggerne i Sydney, Australias største og eldste by og hovedstad i delstaten New South Wales, forbys nå å reise fra storbyen. Det melder australske medier, ifølge NRK.
Dette skjer etter at det den siste uka er registert over 30 tilfeller av delta-varianten i byen. Smitteutbruddet ble først oppdaget i nærheten av den verdenskjente og populære stranden Bondi Beach.
Innbyggerne i sju kommuner/bydeler oppfordres til ikke å forlate hjemmene sine med mindre det er nødvendig, men det er ikke innført portforbud, melder ABC News.

Historisk varmt i Moskva

Russlands hovedstad Moskva opplever nå en hetebølge som er den varmeste i juni på hele 120 år. Heten er en konsekvens av klimaendringene i verden, ifølge Russlands meteorologiske institutt.
Mandag denne uken nådde gradestokken 34,7 grader, noe som er tangering av juni-rekorden fra 1901.

Oslo er 55. dyreste byen i verden – Turkmenistans hovedstad Asjkhabad er dyrest

Foto: VisitOSLO – www.visitoslo.com

Turkmenistans hovedstad Asjkhabad, er ifølge den årlige rangceringen fra Mercer verdens dyreste by å bo i.

Asjkhabad passerer med det Hongkong i Kina, som tar andreplassen i år. Norges hovedstad Oslo går opp hele 21 plasser, fra 76. plass i 2020, til 55. plass i 2021.

Mercers rangering retter seg mot arbeidsgivere som vil sende sine ansatte til utlandet, og vurderer blant annet valutaendringer, inflasjon, og stabiliteten i boligprisene.

Kilde: www.nrk.no

www.mercer.no

Tokyo avlyser direktestrøm under OL

Tokyo med det berømte, røde landemerket Tokyo Tower. Arkivfoto: Volfgang – www.wikimedia.commons – 2008

Guvernøren i Japans hovedstad Tokyo, Yuriko Koike, sier at de direktesendte OL-sendingene, som skulle strømmes i regi myndighetene, blir avlyst.
Sendingene skulle strømmes på seks ulike steder i hovedstaden. Bakgrunnen for avlysningen er økende koronasmitte i byen, sier hun.
De seks lokalene skal istedenfor fungere som vaksinasjonssentre, ifølge Yuriko Koike.

Tokyo-OL starter fredag 23.juli og varer til søndag 8.august.

Kilde: NRK

SAS gjenåpner flere direkteflyginger til utlandet

Islands hovedstad Reykjavik. Photo credit: visitreykjavik.is – ©Visit Reykjavik and ©RagnarThSigurdsson – press photo.

SAS gjenåpner nå en rekke av sine direkteflyginger til utlandet i sommer.
Ifølge trafikkprogrammet blir det snart mulig å reise direkte fra Norge til blant annet Nice i Frankrike, Islands hovedstad Reykjavik og den greske hovedstaden Athen.
Det blir også direkteruter til spanske Alicante, og Malaga, samt  Chania på Kreta, skriver flyselskapet i en pressemelding.

www.sas.no