Vil la VY kjøre tog i Oslo – Bekymret for utenlandsreiser – Alkoholrekord – Villsvinjakt

De rødgrønne vil la VY kjøre tog i Oslo-området

Hvis de rødgrønne partiene får makten etter høstens stortingsvalg, vil en ny regjering la jernbaneselskapet Vy få kjøre togene i og rundt Oslo i ti år framover. Arbeiderpartiet vil også vurdere å kjøpe togselskapene SJ og Go-Ahead ut av kontraktene.
Til Aftenposten opplyser Sverre Myrli (Ap), Arne Nævra (SV) og Siv Mossleth (Sp) at de vil inngå en direkteavtale med Vy om linjene rundt Oslo.

Kilde: www.nrk.no

Bent Høie bekymret for utenlandsreiser

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) er bekymret for økningen i salg av reiser til utlandet. Regjeringen anbefaler fortsatt ikke utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige.
Etter at regjeringen la fram en dato for koronasertifikatet i forrige uke, har antall bestillinger på utenlandsreiser eksplodert. Det skriver Dagbladet/Børsen.ifølge NRK.

www.regjeringen.no

Rekordhøyt alkoholsalg

Det ble solgt 7,2 millioner liter alkohol i Norge i første kvartal 2021. Dette er en økning på 20,8 prosent fra samme periode i fjor og ny rekord for et første kvartal.
Trolig stammer mesteparten av økningen fra at folk har vært nødt til å kjøpe alt av alkohol i Norge under pandemien.

Mer effektiv villsvinjakt

Stortinget har vedtatt en endring i viltloven, som nå åpner for utvidet bruk av kunstig lys på natten ved villsvinjakt. Norske myndigheter har mål om færrest mulig villsvin i landet. Villsvin bidrar til å spre afrikansk svinepest og er uønsket i Norge.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg