RUSSLAND SKJERPER RØYKELOVEN

Se også www.minbestereise.blogg.no

Enda en av røykernes bastioner har falt: Nå kan du ikke lenger ta deg en røyk på restauranter, hoteller eller kafeer i #Moskva, eller i resten av #Russland, skriver #VG. Tobakkselskapene raser mot den nye lovgivningen, som følger opp signaler fra i fjor. Da ble #røyking forbudt på russiske skoler, i kollektivtrafikken og i embedsverket.

Russland har tidligere blitt sett som et lovende land for de internasjonale tobakksselskapene, ettersom svært mange russere røyker og det har vært fravær av røykelover.

Russland er verdens nest største tobakksmarked, etter #Kina.

#Røykeforbudet på hoteller og spisesteder trer i kraft i morgen søndag 1.juni.

HOTELL-BOIKOTT I SHARIA-PROTEST

Se også www.minbestereise.blogg.no

Flere luksushoteller i #Paris opplever store mengder avbestillinger som følge av en kjendisboikott i #USA mot hoteller eid av sultanen av #Brunei, en av verdens rikeste menn. Boikotten er en reaksjon på at sultanatet Brunei, som ligger i Sørøst #Asia, innførte sharialover 1.mai, skriver #NRK.

#Frankrike

HOTELLET MED BARE E T T ROM

Se også www.minbestereise.blogg.no

Hvor mange hoteller rundt om i verden som bare har ett eneste rom, vites ikke, men Central #Hotel og #Cafe i #København er ett av dem. Hotellets eneste rom ligger i andre etasje, over den lille #kaffebaren på gateplan.  #Frokost serveres i kafeen eller på rommet.

Prisen for rommet er 1800 danske kroner (ca.1960 norske kroner) per natt, da er frokost inkludert. 

Alle bilder: Hotel Central

Hotellet ligger på Vesterbro.

Central Hotel og Cafe
Tullinsgade 1
DK-1610 København

Telefon 00 45 33 21 00 95

www.centralhotelogcafe.dk

#Danmark

THE THIEF NORGES BESTE HOTELL

Se også www.minbestereise.blogg.no

THE THIEF. Foto: boarding.no 

#TripAdvisor har kåret verdens beste hoteller basert på gjestenes egne evalueringer. THE #THIEF på Tjuvholmen i #Oslo er #Norges beste #hotell 2014, og nå får de også en utmerkelse innen kategorien “Top 25 #Hotels with Exceptional Service», skriver boarding.no

Petter A.Stordalen. Foto: boarding.no

-Det er alltid stas med priser, men TripAdvisors henger høyest. Det er jo publikumsprisen! Kundene har alltid rett. Og på TripAdvisor blir de hørt og sett, sier Petter A. #Stordalen, styreleder og eier av #Nordic Hotels & #Resorts som drifter THE THIEF.

Hvert år offentliggjør TripAdvisor listen over verdens beste hoteller, fordelt på land og hotelltype. Travelers’ Choice 2014 og Certificate of Excellence er basert på gjestenes egne anmeldelser, synlighet og populære søk blant nettstedets egne brukere.

– Wow! Servicen var uklanderlig! Frokosten var kjempebra. Rommet var nydelig. Jeg kommer tilbake! skrev Oceans14 fra #Palma, #Mallorca om THE THIEF på TripAdvisor for seks dager siden.

THE THIEF åpnet januar 2013 og allerede samme vår ble hotellet nummer 1 i Oslo. Anmeldelsene kommer fra gjester fra #Asia, #USA og hele #Europa, i tillegg til nordmenn.

-Hos oss behandler vi alle rockestjerner som gjester og alle gjester som rockestjerner. Derfor er vi ekstremt stolte og takknemlige når gjestene mener vi rocker hele hotell-Norge og leverer enestående service, sier Jarle Moen, direktør på THE THIEF.

Hotellets egen #restaurant, Fru K, mottar samtidig pris for gode anmeldelser. De 50 beste, av totalt 882 restauranter i Oslo, premieres med et eget sertifikat, Certificate of Excellence. Også her er det gjestene som bestemmer. Restauranten drives av kjøkkensjef Johan Laursen. Fru K anbefales også i #Michelin guiden 2014.

 

 

SPIS DEG GJENNOM KØBENHAVN!

Se også www.minbestereise.blogg.no 

Fra 22. til 31. august går sommerutgaven av #Københavns matfestival #Copenhagen #Cooking av stabelen, for tiende gang, og folkene bak Copenhagen Cooking er i full gang med å planlegge programmet. I ti dager vil Københavns restauranter, gater og streder, og også andre og mer uvanlige steder i byen være fylt med gastronomiske opplevelser, skriver Copenhagen Cooking i en pressemelding.

Mer enn 150 fantastiske arrangementer med noe for enhver smak vil finne sted, uansett om du foretrekker helstekt pattegris på et av byens sentrale torv eller en gourmetmiddag til tonene av musikk som er komponert spesielt til middagen.

Festivalprogrammet er ennå ikke offentliggjort, men det vil være fylt med både gamle, velkjente arrangementer og helt nye. Begivenhetene Smag Verden på Prags Boulevard, der en rekke københavnske restauranter med internasjonalt kjøkken byr på småretter til spottpris, og Nordic Taste, der topprestauranter i Skandinavia byr på smaksprøver ved Gefion-springvannet og for første gang også presenterer et Nordic Taste Kids-område.

-Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til enda en sommerutgave av Copenhagen Cooking. I år er det helt spesielt, fordi det er tiende gang vi slår dørene opp for et mekka av unike matopplevelser. Copenhagen Cooking favner bredt og inneholder både store folkelige arrangementer og helt elitære gastronomiarrangementer. Felles for alle er at de tilbyr en unik spiseopplevelse som er spesifikt utviklet til Copenhagen Cooking, sier Lasse Fridberg Bilstrup, utviklingsansvarlig for Copenhagen Cooking.

Når Copenhagen Cooking åpner dørene for tiende gang den 22. august vil det igjen i likhet med festivalens vinterutgave være med fokus på følelser under hovedtemaet “Taste of Emotions”. Temaet, som skal understreke at matopplevelser og følelser er uløselig bundet sammen, fortolkes fritt av de enkelte aktørene på festivalen.

Andre arrangementer på programmet er Cooking Kids, der barn får lov til å vise sine kokkeferdigheter, VM i Risotto i Torvehallerne, en food-walk i forbindelse med Ecco Walkathons veldedighetsrute. På programmet er også unike gourmetopplevelser i Københavns Lufthavn i en pop-up-restaurant som vil utfordre ditt verdensbilde en kort stund gjennom smak, fantasi og dialog.

Også i år er Copenhagen Cookings begivenheter delt inn i flere underkategorier, som byr på unike matbegivenheter for en hver smak, uansett om man foretrekker store, folkelige arrangementer eller gastronomi på et høyt plan. Deltakerne kan finne begivenheter under kategorier som: Nordisk sommer, Gourmetoplevelser, Skjulte steder, Børne Cooking osv.
Du kan med andre ord finne alt fra en middag på en Michelin-restaurant til en matopplevelse et tilfeldig sted i byen, som vanligvis ikke forbindes med matopplevelser.

Første del av Copenhagen Cookings program offentliggjøres i midten av juni på: www.copenhagencooking.com.

Copenhagen Cooking arrangeres av Foreningen Copenhagen Cooking og en rekke av byens gastronomiske aktører og har eksistert siden 2005 i en august-utgave og siden 2011 i en vinterutgave. Copenhagen Cooking er en hyllest til landets matkultur, det nordiske kjøkken og våre lokale råvarer. Copenhagen Cookings sommerutgave finner sted neste
gang fra den 22. til den 31. august 2014.

Les mer på www.copenhagencooking.com

#Danmark #København

17.MAI-FEIRING I KABUL

Se også www.minbestereise.blogg.no

17.mai-feiringen i #Kabul foregikk på den #norske #ambassaden, med #ambassadør Nils Haugstveit i spissen. Foto: Asgeir Sprange Brekke, #Forsvarsdepartementet.

#Forsvarsminister Ine #Eriksen #Søreide (#Høyre) sammen med NCC oberst Ivar Knotten og generalløytnant Morten Haga Lunde i #Camp #Nidaros. Foto: Forsvarsdepartementet. 

Innholdet er hentet fra www.regjeringen.no

 -Det som nå skjer er en milepæl for vårt militære engasjement i #Afghanistan. Nå har vi ikke lenger operative styrker i Nord-Afghanistan, og vi overlater Camp Nidaros til tyske styrker i løpet av mai, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.  Hun er den siste norske forsvarsministeren som noen gang besøker Camp Nidaros i Mazar-e Sharif. Norske spesialstyrkers engasjement med trening og mentorering av afghansk spesialpoliti i Kabul fortsetter.

-Jeg bestemte meg tidlig for å feire 17. mai her i Afghanistan – sammen med dere. For meg og regjeringen var det viktig å gjøre dette, ikke minst i det året vi feirer 200-års jubilum for #grunnloven, sa forsvarsminister Ine Eriksen Søreide til soldatene i Camp Nidaros i Mazar-e Sharif. Norges militære engasjement i Afghanistan endres og trappes ned. Den 10. mai avsluttet #Police Advisory Team (PAT) sin operative virksomhet i #Mazar-e #Sharif og med det har ikke Norge lenger operative styrker i Nord-Afghanistan. Norge kommer nå til å overføre leiren Camp Nidaros til tyskerne. Dette er viktige milepæler i overgangen til en ny fase i det internasjonale engasjementet i landet.

Siste besøk til Camp Nidaros

Forsvarsministerens besøk 17. mai ble innledet på den norske ambassaden i Kabul. Der møtte statsråden nordmenn som tjenestegjør i Kabul, både sivile og militære.

-Mange ser utelukkende negativt på utviklingen i Afghanstan, men det er lyspunkter. I april i år trosset det afghanske folk trusler om vold for å gi sin stemme. 7 millioner stemmeberettigede, nærmere 65 % av velgerne, stemte i president- og provinsvalgene. Det er nær en dobling av antallet som deltok i valget for fire år siden. Jeg tror at det afghanske folket er på rett vei, selv om det fortsatt er store utfordringer, sier forsvarsministeren.

Etter en hektisk formiddag i Kabul gikk reisen til Mazar-e-Sharif og de norske styrkene som tjenestegjør der. ?Dere er de siste norske soldatene som tjenestegjør her i Camp Nidaros. Dere og soldatene før dere har gjort en stor og viktig jobb, og dere har utført oppdraget på en veldig god måte. Og vi minnes dem som ga sine liv for å gjennomføre oppdraget på vegne av Norge. Norge og regjeringen er stolte av soldatene og deres innsats, sa Ine Eriksen Søreide. 

?Det var viktig for meg å besøke Camp Nidaros og soldatene her en siste gang før vi forlater leiren, og 17. mai var en glimrende anledning. Det er mange år siden jeg sist gikk i 17. maitog og jeg synes det var veldig moro, sier statsråden. 

17. mai i Camp Nidaros ble feiret mest mulig likt som hjemme i Norge, med #17.maitog, is, brus og pølser, i tillegg til andre aktiviteter.

 ?Denne dagen er et kjærkomment avbrekk i den viktige jobben disse soldatene nå gjør. Det er mye praktisk som må på plass før Norge kan forlate Camp Nidaros, sier Eriksen Søreide.

Etter planen skal Norge overføre Camp Nidaros innen slutten av mai og de gjenværende norske soldatene vil i løpet av juni flytte til Kabul #International #Airport. Det vil fremdeles være noen norske offiserer igjen i Mazar-e-Sharif i staben til RC-Nord, i hovedkvarteret til ANAs 209 corps, UNAMA og på ANAs ingeniørskole. Disse offiserene skal senest reise hjem i oktober 2014.

-Det er samtidig viktig å undertstreke at vi ikke forlater Afghanistan, til tross for at vi reduserer antallet norske soldater. Nå konsentrerer vi vårt bidrag i Kabul. En mindre stab og støtteelement plasseres der for å understøtte soldatene som er igjen. Blant annet skal spesialstyrkene fortsette sitt oppdrag som planlagt ut 2014, sier forsvarsministeren. Hva som skjer etter 2014 er fremdeles ikke avgjort. Det vurderes flere type bidrag, men alt avhenger av at det blir underskrevet dekkende avtaler mellom den afghanske staten og internasjonale aktører.

Under besøket til forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ble det avholdt en minnestund for Norges falne soldater ved minnelunden i Camp Marmal. Foto: Asgeir Spange Brekke, Forsvarsdepartementet.

-Det er skapt tette bånd her i nord gjennom vår nyere historie. Flere tusen kvinner og menn har tjenestegjort her, og vi har mistet ti av våre egne soldater under dette oppdraget. Det er positivt at afghanerne nå selv tar det fulle ansvaret i Nord-Afghanistan, avslutter forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

 

FORMEL 1 WORLD CHAMPIONSHIP I MONACO

Se også www.minbestereise.blogg.no

Neste uke er det klart for Monaco Grand Prix

Foto: visitmonaco.com

#Monaco er vertskap når det er klart for sjette runde i #Formel 1 #World #Championship, fra torsdag 22. til søndag 25.mai. Monaco #Grand #Prix har blitt arrangert siden 1929, og har en helt spesiell plass i Formel 1-miljøet, både for arrangører, deltakere og ikke minst publikum.

Foto: visitmonaco.com

 

 

AVDUKET STATUE AV KONG CHRISTIAN FREDERIK – EUROPAS FØRSTE FOLKEVALGTE MONARK

Se også www.minbestereise.blogg.no

 Dronning Margrethe avduket statuen av kong Christian Frederik. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

Søndag 18.mai ble monumentet over kong #Christian Frederik avduket på #Eidsvolls plass utenfor #Stortinget i #Oslo. Det var #Dronning #Margrethe II av #Danmark som foretok avdukingen. Monumentet er regjeringen sin gave til Stortinget i anledning #grunnlovsjubileet, skriver Stortinget på sine nettsider.

Fra venstre Prins Henrik, Dronning Margrethe, Kong Harald, Dronning Sonja, og stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Terje Heiestad/Stortinget.

#Kong #Harald, Dronning #Sonja og #Prins #Henrik av Danmark var også til stede. #Statsminister Erna #Solberg og stortingspresident Olemic #Thomessen var vertskap for arrangementet. I tillegg deltok Stortingets presidentskap, juryen for monument-konkurransen samt kunstner Kristian #Blystad.

Arrangementet var åpent for publikum. Det var kulturelle innslag og korte taler ved statsministeren, stortingspresidenten, og juryleder Svein Olav Hoff.

Christian Frederik – malt av den danske maleren Johan Ludwig Lund (1777-1857), i 1813.

Christian Frederik (1786-1848) var en sentral figur i begivenhetene som ledet frem til grunnlovsarbeidet på Eidsvoll. Han ble #Europas første folkevalgte #monark da Riksforsamlingen valgte ham til norsk konge 17. mai 1814. Han besteg den danske trone som Christian VIII i 1839, og regjerte til han døde i 1848, 61 år gammel.

Prins Christian Frederik ble dansk stattholder i Norge i 1813, og var konge fra 17.mai til 10.oktober 1814, i 146 dager. 

#Billedhugger #Kristian Blystad vant den lukkede konkurransen om utarbeidelse av monumentet.

 

ET STYKKE NORGE I HJERTET AV KØBENHAVN

Se også www.minbestereise.blogg.no

Lørdag 17.mai får #København sin #Eidsvolls #Plads. Det var danske myndigheter som tok initiativet til å gi plassen et norsk navn i anledning 200-årsjubileet for #Grunnloven i år, skriver #VG.

Den gresskledde plassen rommer fra før skulpturen “Tvillingsøstre” av den kjente norske skulptøren Ørnulf Bast (1907-74), med inskripsjonen “Norge takker Danmark”. Den ble gitt i gave fra det norske folk som takk for dansk hjelp under andre verdenskrig. Skulpturen stod ferdig i 1949.

En statue av #Christian IV (1577-1648), også kjent som Christian Kvart, el. #Quart, konge av #Danmark og #Norge fra 1588 til 1648, skuer ut over det som vil bli Eidsvolls Plads fra motsatt side av gata i bydelen #Østerbro. Statuen står i krysset mellom Kronprinsessegade og Krokodillegade.

Åpningen av plassen innleder en norsk festuke i København.

 

 

MALLORCA INNFØRER KLESKODE – DU BLIR BØTLAGT OM DU BEVEGER DEG UTENFOR STRANDEN KUN IFØRT BADETØY

Se også www.minbestereise.blogg.no

(foto: Aftenposten/NTB/Scanpix)

I #hovedstaden #Palma de #Mallorca og andre steder på den populære #ferieøya kan det koste deg dyrt  hvis du beveger deg utenfor stranden kun iført badetøy.

De som går kledd i #bikini, #badedrakt eller #badebukser på en gate eller vei som ikke ligger i umiddelbar nærhet til stranden kan regne med med bøter på opptil 610 #euro, 5000 kroner, skriver aftenposten.no

De nye reglene inngår som en del av Ordenanza Civica, en lov om hvordan gode innbyggere skal oppføre seg. Etter to år med diskusjoner gjenstår det bare for de lokale myndighetene i Palma de Mallorca å vedta forslaget. Trolig skjer det i slutten av mai, og dermed rekker myndighetene å starte bøteleggingen allerede i sommer.

Klesreglene er kommet fordi bar- og restauranteiere er lei av halvnakne turister som kommer inn for å spise eller drikke. Det skal allerede være flere eksempler på at eiere nekter å servere lettkledde beboere og turister.