SPIS DEG GJENNOM KØBENHAVN!

Se også www.minbestereise.blogg.no 

Fra 22. til 31. august går sommerutgaven av #Københavns matfestival #Copenhagen #Cooking av stabelen, for tiende gang, og folkene bak Copenhagen Cooking er i full gang med å planlegge programmet. I ti dager vil Københavns restauranter, gater og streder, og også andre og mer uvanlige steder i byen være fylt med gastronomiske opplevelser, skriver Copenhagen Cooking i en pressemelding.

Mer enn 150 fantastiske arrangementer med noe for enhver smak vil finne sted, uansett om du foretrekker helstekt pattegris på et av byens sentrale torv eller en gourmetmiddag til tonene av musikk som er komponert spesielt til middagen.

Festivalprogrammet er ennå ikke offentliggjort, men det vil være fylt med både gamle, velkjente arrangementer og helt nye. Begivenhetene Smag Verden på Prags Boulevard, der en rekke københavnske restauranter med internasjonalt kjøkken byr på småretter til spottpris, og Nordic Taste, der topprestauranter i Skandinavia byr på smaksprøver ved Gefion-springvannet og for første gang også presenterer et Nordic Taste Kids-område.

-Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til enda en sommerutgave av Copenhagen Cooking. I år er det helt spesielt, fordi det er tiende gang vi slår dørene opp for et mekka av unike matopplevelser. Copenhagen Cooking favner bredt og inneholder både store folkelige arrangementer og helt elitære gastronomiarrangementer. Felles for alle er at de tilbyr en unik spiseopplevelse som er spesifikt utviklet til Copenhagen Cooking, sier Lasse Fridberg Bilstrup, utviklingsansvarlig for Copenhagen Cooking.

Når Copenhagen Cooking åpner dørene for tiende gang den 22. august vil det igjen i likhet med festivalens vinterutgave være med fokus på følelser under hovedtemaet “Taste of Emotions”. Temaet, som skal understreke at matopplevelser og følelser er uløselig bundet sammen, fortolkes fritt av de enkelte aktørene på festivalen.

Andre arrangementer på programmet er Cooking Kids, der barn får lov til å vise sine kokkeferdigheter, VM i Risotto i Torvehallerne, en food-walk i forbindelse med Ecco Walkathons veldedighetsrute. På programmet er også unike gourmetopplevelser i Københavns Lufthavn i en pop-up-restaurant som vil utfordre ditt verdensbilde en kort stund gjennom smak, fantasi og dialog.

Også i år er Copenhagen Cookings begivenheter delt inn i flere underkategorier, som byr på unike matbegivenheter for en hver smak, uansett om man foretrekker store, folkelige arrangementer eller gastronomi på et høyt plan. Deltakerne kan finne begivenheter under kategorier som: Nordisk sommer, Gourmetoplevelser, Skjulte steder, Børne Cooking osv.
Du kan med andre ord finne alt fra en middag på en Michelin-restaurant til en matopplevelse et tilfeldig sted i byen, som vanligvis ikke forbindes med matopplevelser.

Første del av Copenhagen Cookings program offentliggjøres i midten av juni på: www.copenhagencooking.com.

Copenhagen Cooking arrangeres av Foreningen Copenhagen Cooking og en rekke av byens gastronomiske aktører og har eksistert siden 2005 i en august-utgave og siden 2011 i en vinterutgave. Copenhagen Cooking er en hyllest til landets matkultur, det nordiske kjøkken og våre lokale råvarer. Copenhagen Cookings sommerutgave finner sted neste
gang fra den 22. til den 31. august 2014.

Les mer på www.copenhagencooking.com

#Danmark #København

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg