BILLIG LUKSUSHOTELL I ØST-LONDON

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Alle bilder: nettavisen.no

Town Hall ligger i Dalston ikke langt fra de livlige bydelene Hoxton og Hackney. Som navnet tilsier er bygget en gammel Town Hall og skiller seg fra veldig mange andre hoteller i området. Her får du store, flotte rom, til en veldig god pris og usedvanlig god service. Når hotellet i tillegg huser en av Londons beste restauranter, en kul bar og et stort svømmebasseng, er det vanskelig og ikke være fornøyd, skriver nettavisen.no på sine reisetipssider.

På Town Hall har de ulike rom og suiter, men her må man gå for hotellets ?signature suites? som ikke koster mer enn 200 pund (ca.2350 kroner) per natt. De to beste er 101 og 103 som begge ligger i den eldste delen av bygningen. Rommene er cirka 70 kvadratmeter store, men ettersom det er fem meter under taket og vinduene er tre meter høye føles rommet enda større.

Sengen ligger på en liten mezzanine midt i rommet med en nedsunket badekar rett ved siden av. Ettersom deler av bygningen er fredet er stilen en slags miks av moderne minimalistisk og tradisjonell britisk arkitektur. Signatur suites har også et lite kitchenette hvis du mot formodning skulle få lyst til å lage mat selv. Gratis wifi over hele hotellet.

Town Hall har også en helt unik suite på flere hundre kvadratmeter, men den er ikke billig. Spør resepsjonen om du får ta en titt når du er der og drøm deg bort.

Frokosten på Town Hall er veldig bra. Nybakt brød av ulike typer, hjemmelaget granola, ferskpresset juice, gode oster og diverse a la carte retter. Spis i den hyggelige spisesalen eller få frokosten levert på rommet.

Som nevnt huser hotellet en av Londons bedre restauranter, Viajante. Stedet har Michelinstjerne og er definitivt verdt et besøk. Det kan være vanskelig å få bord så be hotellet gjøre en reservasjon når du bestiller rom. I forbindelse med restauranten ligger det også en veldig hyggelig bar som egner seg fint for en drink før man går videre ut i byen.

Det finnes også en enklere restaurant på hotellet som er åpen for lunsj og middag. I Hoxton og Hackney, like i nærheten finnes det er stort utvalg av barer, restauranter og klubber og dette er helt klart et av Londons mer spennende områder for de som er glad i å gå ut.

I kjelleren finnes det et stort svømmebasseng som er stort nok til å bruke til trening og hotellet er i ferd med å ferdigstille en sauna. Rett ved siden av ligger trimrommet som ikke er av de største, men har et godt utvalg av apparater, samt frivekter og utstyret er nytt og velfungerende. Vil du heller trimme ute ligger det flere parker i nærheten.

Hotellet ligger ved Patriot Square i bydelen Bethnal Green, øst i London.

Alle bilder:nettavisen.no

KILDE: www.nettavisen.no

Hotellets nettside: www.townhallhotel.com

#Bar #Basseng #By #England #Ferie #Frokost #Hackney #Hotell #Hovedstad #London #Luksus #Michelin #Reise #Restaurant #Sauna #Storbritannia #Svømmebasseng #Town #Wifi

OSLO BEHOLDER SINE MICHELIN-STJERNER – MALMØ OG ÅRHUS ER NYKOMMERE

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Malmø i Sverige og og Århus i Danmark er nykommere i den første utgaven av “Michelin Guide Nordic Cities 2015”. Guiden omfatter også ytterligere to nye tostjerners restauranter i Norden. Oslo beholder sine stjerner, skriver boarding.no

Foto: michelin.no

I den nytilkomne byen Malmø får tre restauranter en ny stjerne, og i Århus tildeles også tre nye restauranter en stjerne. I Stockholm får Oaxen Krog sin andre stjerne, og i København får a/o/c sin andre stjerne. Dette innebærer at Stockholm og København nå har tre restauranter med to stjerner hver.

– Vi er svært glade for å kunne tilby våre lesere anbefalinger for restauranter og hotell i disse to nytilkomne byene. Den nye bølgen i det skandinaviske kjøkkenet har virkelig hevet listen i denne delen av verden. Århus tilbyr en variert gastronomi, mens den herlig frodige regionen Skåne legger et hav av råvarer av høyeste kvalitet for Malmøs dørstokk, sier Rebecca Burr, redaktør for Michelin Guide Nordic Cities 2015.

I den nye Michelin Guide Nordic Cities får Norge 5 stjerner, fordelt på 4 restauranter i Oslo.

Norske restauranter med stjerne i Michelin Guide Nordic Cities 2015

To stjerner i Oslo: Maaemo

En stjerne i Oslo: Statholdergaarden, Ylajali og Fauna.

Bib Gourmand i Norge

To restauranter får en Bib Gourmand-utmerkelse i Oslo. Bib Gourmand indikerer en restaurant som serverer vellaget mat til en rimelig pris.

Bib Gourmand i Oslo: Restauranteik og Oro Bar & Grill.

366 hoteller og restauranter i 7 byer i 4 land

Den nordiske guiden vender seg til alle typer besøkende, fra forretningsreisende til turister, og anbefaler et utvalg av hoteller og restauranter i alle kategorier når det gjelder komfort og pris – fra livlige bistroer til velrenommerte restauranter og luksushoteller.

Michelin Guide Nordic Cities 2015 inneholder totalt 125 hoteller og 241 restauranter. Utvalget av restauranter omfatter 30 Bib Gourmand restauranter, 7 restauranter med to stjerner og 38 med en stjerne.

Michelin Guide Nordic Cities kan nå lastes ned gratis til iPhone og Android telefoner.

Michelin Guide Main Cities of Europe 2015 presenteres den 10. mars 2015 og kommer da til å inneholde samme hoteller og restauranter som finnes i den nye nordiske guiden.

Nordiske restauranter i Michelin Guide Nordic Cities 2015:

SVERIGE

2 stjerner i Stockholm : Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, og Oaxen Krog (Ny).

1 stjerne i Stockholm : Ekstedt, Esperanto, Gastrologik, Mathias Dahlgren-Matbaren, Operakllaren og Volt (Ny).

1 stjerne i Gøteborg : Thörnströms Kök, 28+, Sjömagasinet, Bhoga, Koka (Ny) og SK Mat & Människor (Ny).

1 stjerne Malmø (Ny): Ambiance à Vindåkra (Ny), Bloom in the Park (Ny) og Vollmers (Ny).

Bib Gourmand Stockholm : Brasserie Bobonne, Den Gyldene Freden, EAT, Oaxen Slip, Proviant, Rolfs Kök, Ulla Winbladh og Lilla Ego (Ny).

Bib Gourmand i Gøteborg : Familjen.

Bib Gourmand i Malmø (Ny): Bastard (Ny) og Sture (Ny).

DANMARK

2 stjerner i København : Noma, Geranium og a|o|c (Ny).

1 stjerne i København : Clou, Den Røde Cottage, Era Ora, formel B, Grønbech and Churchill, Kadeau, Kiin Kiin, Kokkeriet, Marchal, Relæ, Søllerød Kro og Studio at Standard.

1 stjerne i Århus (Ny): Frederikshøj (Ny), Gastromé (Ny) og Substans (Ny).

Bib Gourmand i København : L?Altro, Bror, Enomania, Famo, Frederiks Have, Kødbyens Fiskebar, Marv & Ben, Mêlée, Pluto og Rebel.

Bib Gourmand i Århus (Ny): Hærværk (Ny) og Pondus (Ny).

FINLAND

1 stjerne i Helsingfors: Ask, Chef & Sommelier, Demo, Luomo og Olo.

Bib Gourmand i Helsingfors: Boulevard Social, Emo, Farang, Gaijin og Pure Bistro

KILDE: www.boarding.no

#Android #By #Danmark #Ferie #Finland #Gastronomi #Gourmand #Gøteborg #Helsingfors #Helsinki #Hotell #Hovedstad #Iphone #København #Malmø #Mat #Michelin #Norden #Oslo #Norge #Reise #Restaurant #Skandinavia #Skåne #Sverige #Århus

OM ARKITEKT ENGEL OG TSARENS BY, OG LITT TIL…

Skulpturen Bad Bad Boy på Markedstorget. Foto: minbestereise.blogg.no

Se vår store bloggpost om Helsingfors som nettopp er publisert på vår reiseblogg www.minbestereise.blogg.no

See our blogpost about Helsinki just published on our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Kjærlighetsbroa – Bridge of Love. Foto: minbestereise.blogg.no

Helsingfors domkirke på Senatstorget – Helsinki Cathedral at Senate Square. Foto: minbestereise.blogg.no

#Bro #By #Ferie #Finland #Helsingfors #Helsinki #Hovedstad #Katedral #Kirke #Kjærlighet #Skulptur #Reise

FEIRER VAN GOGH

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Foto: vangoghmuseum.nl

Den nederlandske maleren Vincent van Gogh skal feires så det holder i 2015 – 125 år etter sin død. Både i hjemlandet, i Belgia og i Frankrike rigges det opp utstillinger til minne om den store kunstneren, skriver VG.

Blomster og trær var viktige inspirasjonskilder for van Gogh, og hagene i Appeltern i Nederland skal hylle kunstneren med ekstra vakre bed i år, skapt av landets fremste landskapsarkitekter.

Også blomsterparken Kaukenhof i Lisse i Nederland skal hylle van Gogh, blant annet med en 250 kvadratmeter stor mosaikk av ett av van Goghs mest kjente selvportretter (bildet) – laget av titusener perleblomster og tulipaner.

Les mer av programmet på www.vangogh2015.eu 

van Gogh-museet i Amsterdam: www.vangoghmuseum.nl

#Amsterdam #Appeltern #Belgium #Blomster #By #Ferie #Frankrike #Hovedstad #Jubileum #Kaukenhof #Kunst #Lisse #Museum #Nederland #Reise #Tulipan #VanGogh #VG

ATHEN PÅ CHARTERKARTET

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Kanskje ikke Europas vakreste hovedstad, men få europeiske storbyer er mer undervurdert enn den greske hovedstaden Athen, ifølge Se og Hør. 

For de fleste er byen kun et nødvendig stopp på vei til eller fra øyhoppingen, men til sommeren gjør byen et velkomment comeback på charterkartet til Apollo.

Selskapet tilbyr hoteller både i selve Athen og i badebyene Glyfada og Vouliagmeni like utenfor byen.

#Apollo #Athen #By #Charter #Ferie #Glyfadi #Gresk #Hellas Hovedstad #Reise #SeOgSør #Vouliagmeni

KLM MED NY RUTE TIL EDMONTON I CANADA

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

KLM starter direkteflyvninger mellom Amsterdam og Edmonton i Canada. Første avgang blir 5. mai og ruten vil få tre ukentlige avganger i begge retninger, skriver boarding.no

KLM vil fly mellom Amsterdam og Edmonton i Canada med en Airbus A 330. Flyet vil ha plass til 30 passasjerer i Business Class, 35 i  Economy Comfort og 178 på økonomi/turistklasse.

Edmonton ligger ved foten av Rocky Mountains og rundt 300 kilometer nord for Calgary, som arrangerte vinter -OL i 1988.

Edmonton er provinshovedstad i Alberta og byen er også kjent som «Porten mot nord». Her finnes det store sletter, høye fjell, turkise innsjøer, store fossefall, isbreer og rom for en aktiv ferie så vel sommer som vinter.

#Airbus #Alberta #Amsterdam #By #Calgary #Canada #Edmonton #Ferie #Fly #Flyselskap #Hovedstad #KLM #Nederland #OL #Reise #RockyMountains

RØFF HOTELL-LUKSUS I ROMA

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Foto: g-rough.com

I mars gjenåpner en 1500-tallsbygning nær Piazza Navona som det røffe luksushotellet G-Rough, skriver Se og Hør.

Hver av de fem etasjene henter inspirasjon fra en bestemt italiensk designer fra 1930-1950-tallet, og alle de ti suitene har originale møbler.

Romprisen på G-Rough starter på nær 4000 kroner.

www.g-rough.com

#By #Design #Ferie #Hotell #Hovedstad #Italia #Piazza #Reise #Roma #SeOgHør #Suite

VERDENS MEST FARGERIKE HOTELLER

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Her får du en liten samling av noen av verdens – bokstavelig talt – mest fargerike hoteller:

Hentet fra nettavisen.no sine reisesider:

Hotel Crayon (fargestift) ligger i Paris sentrum, nærmere i Louvre. Ved hjelp av designeren Julie Gauthron, er hotellet fylt av colour-blocking og en samling av livfull vintage interiør.

Dette er en skyskraper i Barcelona og har vunnet flere priser for sitt design. Hotel Porta Fira er et imponerende rødt tårn som er designet av japanske arkitekten, Toyo Ito. Rommene derimot har veldig enkel interiør, og du kan få utsikt over vakre Barcelona.

Dette 5-stjerners-hotellet ligger i Edinburgh, hovedstaden i Skottland. Hotellet ha spa-tjenester og  treningsstudio. Du får utsikt over byen, og hotellet ligger sentralt i Royal Mile.

Inntel Hotels, Amsterdam

Inntel Hotels ser ut som et hotell som er sammen av flere tradisjonelle hus. Du vil bli positivt overrasket når du går inn i hotellet også. Interiørstilen er inspirert avl Nederlands tradisjonelle historie kombinert med det moderne.

Pantone ligger i hjertet av Brussel – her er det ikke mangel på farger! De lyse fargene gir et svært moderne følelse, og rommene er lite med funksjonelt.

Nhow Hotel, Berlin.

Dette er Europas første musikkhotell – det eneste hotellet i Europa som tilbyr to musikkstudioer. Nesten alt er i rosa og har et lekkert design, både inne og utenfor hotellet. Hotellet ligger i Berlin sentrum, i nærheten av barer, utesteder og trendy restauranter

Les hele saken og se flere hoteller og bilder på Nettavisen sine reisesider: www.reisetips.nettavisen.no/verdens-mest-fargerike-hoteller

KILDE: www.nettavisen.no

#Amsterdam #Arkitekt #Barcelona #Belgia #Berlin #Brussel #By #Design #Edinburgh #Farger #Ferie #Frankrike #Hotell #Hovedstad #Japan #Katalonia #Louvre #Musikk #Nederland #Nettavisen #Paris #Reise #Royal #Skottland #Skyskraper #Spa #Spania #Storbritannia #Tyskland #Vintage

 

“THE FALLEN MADONNA…”

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Her går det galt for Madonna da hun faller av scenen under Brit Awards i 02-arenaen i London. Foto: Scanpix / nettavisen.no

Madonna kuppet nok showet litt mer enn hun skulle ønske da hun sto på scenen under Brit Awards i 02-arenaen onsdag kveld, skriver nettavisen.no

Iført en lang svart Armani-kappe entret hun scenen på elegant vis, geleidet av to dansere som holder opp kappen bak. Idet hun nesten er helt oppe på scenen, blir kappen for stram og superstjernen faller ned hele trappen.

Ifølge BBC skal fallet ha skjedd idet en danser skulle ta av stjernen kappen.

56-åringen taklet tilsynelatende det hele godt, reiste seg opp og fortsatte nummeret som om ingenting hadde hendt. Hun fullførte sangen «Living For Love» til stor jubel fra publikum.

Etter showet sa hun til pressen at hun har det fint.

Flere britiske medier har skrevet at fallet kanskje likevel ikke var et uhell, med tanke på at teksten i sangens refrenger «took me to heaven and let me fall down» – tok meg til himmelen og lot meg falle ned.

Britiske førstesider var dagen etter ikke preget av bilder av Brit Award-vinnerne, som inkluderer Ed Sheeran, Paloma Faith, Mark Ronson og Bruno Mars, Pharell, Foo Fighters, One Direction, James Bay, og Sam Smith, men av Madonnas fall.

Kilde: www.nettavisen.no

Av hovedsteder.blogg.no

Det spektakulære fallet, som altså heldigvis endte godt, ble selvsagt spredd i rekordfart i nettaviser og sosiale medier verden over, med alle tenkelige vinklinger og morsomheter.

Og, britiske aviser er som kjent mestere i treffende, ofte bitende og nådeløse, overskrifter på forsidene, og her hadde mange av tabloidene og andre aviser mye å boltre seg i, uten nødvendlgvis å gjøre narr av artisten som falt av scenen, hun får tvert imot ros for å ha kommet seg på beina igjen og fortsatt showet…

Variantene av frasen “The Fallen Madonna” var mange og oppfinnsomme, og henspeiler på en ofte gjentatt replikk i den britiske TV-serien “Allo ‘Allo!”, der jakten på det fiktive og mye omtalte maleriet “The Fallen Madonna” – som regel omtalt som “The Fallen Madonna with the Big Boobies” av den like fiktive maleren von Klomp, er av mange klassiske innslag.

HER ER FORSIDEN TIL LONDON-AVISEN THE SUN I DAG TORSDAG:

 
Foto: www.thesun.co.uk

#Armani #Avis #Award #BBC #British #BrunoMars #By #EdSheeran #England #Ferie #FooFighters #Hovedstad #JamesBay #London #Madonna #MarkRonson #Media #Musikk #Nettavisen #OneDirection #02 #PalomaFaith #Pharell #Reise #SamSmith #Storbritania

TOPP UTSIKT FRA HOTELLBASSENG I TOKYO

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no

Foto: tokyo.park.hyatt.com

Høyt, høyt oppe i Park Hyatt Tokyo ligger dette svømmebassenget med utsikt over metropolen. På klare dager kan du til og med se et av Japans tre hellige fjell, Mount Fuji (Fujiyama) herfra. Fjellet er med sine 3776 meter landets høyeste. 

Bassenget ligger i 47. etasje, og kalles passende nok “Sky pool”.

Les mer på hotellets nettside: www.tokyo.park.hyatt.com

Kilde: www.nettavisen.no

#Bade #Basseng #By #Ferie #Fjell #Hotell #Hovedstad #Hyatt #Japan #Park #Pool #Reise #Svømme #Tokyo