BOLIVIAS TO HOVEDSTEDER

Se også www.minbestereise.blogg.no

#Bolivia er ett av flere land som har to eller flere offisielle #hovedsteder. La #Paz (eg.#Nuestra #Senora de la Paz), er landets administrative #hovedstad, og sete for #nasjonalforsamlingen, #presidenten og #regjeringen, og utenlandske #ambassader. #Sucre er Bolivias konstitusjonelle hovedstad, som sete for landets #høyesterett.

La Paz

Sucre

La Paz by: www.lapaz.bo

Sucre by: www.sucre.gob.bo

HOTEL CONTINENTAL RENOVERER

Se også www.minbestereise.blogg.no

Hotel #Continental i #Oslo har startet renoveringsarbeid i hotellet #events- og møtelokaler. Arbeidet startet i midten av desember og skal etter planen avsluttes i august 2014. Hotellet har et begrenset møte- og banketttilbud fra midten av januar til ut august måned. Når renoveringen er gjennomført vil bl.a. 66 nye gjesterom stå klare, skriver citmagazine.com

Hotellet har verdens største samling av arbeider av #Edvard #Munch, disse bildene henger i hotellets #lobbybar, Dagligstuen.

www.hotelcontinental.com

 

 

 

BENINS TO HOVEDSTEDER

Se også www.minbestereise.blogg.no

Overskriften er nok en smule villedende, for #Benin (tidl.#Dahomey) i Vest-#Afrika har formelt bare en #hovedstad, #Porto-#Novo, hvor #nasjonalforsamlingen ligger. Men, i praksis er det en annen havneby, #Cotonou, som fungerer som hovedstad. Cotonou er Benins største by, med 780,000 innbyggere (folketallet kan være så mye som 1,2 millioner), og økonomiske hovedstad, her ligger #presidentpalasset, regjeringskontorer og utenlandske #ambassader. Byens navn betyr “ved dødens elv”, på det lokale språket Fon. Cotonous borgermester er tidligere #president #Nicephore #Soglo.

Cotonou

 

Porto-Novo

Porto-Novo – “Den nye havnen”, er en gammel portugisisk handelsstasjon, og opp gjennom tidene har et svært stort antall brasilianere av afrikansk herkomst bosatt seg der. Brasiliansk, og portugisisk mat, musikk, kultur, arkitektur og språk er et viktig innslag i byen. Porto-Novo hadde i 2002 rundt 225,000 innbyggere.

Nasjonalforsamlingens bygg i Porto-Novo.

Det daværende Dahomey fikk indre selvstyre i 1958, og full selvstendighet fra #Frankrike i 1960.

Porto-Novo by: www.villedeportonovo.com

#Ministere de la #Culture, de l’#Artisanat et du #Tourisme
01 Boite Postale 2037
Cotonou
Benin

Telefon: + 229 30 70 14
www.benintourisme.com

MANN SKUTT AV POLITIET I REYKJAVIK

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

#Politiet i #Reykjavik skjøt og drepte en 59 år gammel i en aksjon mot en bolig begynnelsen av desember. Det skal ifølge landets nasjonale politisjef #Haraldur #Johannessen vere aller første gang i historien at politiet på #Island skyter og dreper et menneske, og saken skapte overskrifter i medier verden over. Politisjefen beklaget på det sterkeste at mannen døde som følge av politiets aksjon. Mannen hadde løsnet flere skudd mot politiet etter å ha forskanset seg i husværet.

Ifølge #VGNett og flere #islandske medier var mannen blitt utvist fra #Norge, blant annet på grunn av flere tyverier og trusler mot politiet.

Island ligger på 15.plass i verden når det gjelder antall registrerte #skytevåpen per innbygger. Island har 320.000 innbyggere og det er registrert 90.000 skytevåpen i landet, hvor det er forholdsvis vanlig å eie et skytevåpen. Island har likevel svært lite #kriminalitet.

Island er, sammen med bl.a. Norge, #Sveits, #Storbritania (med unntak av Nord-Irland), #Irland, #New #Zealand og #Sveits, ett av svært få land i verden hvor politiet normalt sett er ubevæpnet.

Reykjavik by: www.rvk.is

Islands politi: www.logreglan.is