MANN SKUTT AV POLITIET I REYKJAVIK

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

#Politiet i #Reykjavik skjøt og drepte en 59 år gammel i en aksjon mot en bolig begynnelsen av desember. Det skal ifølge landets nasjonale politisjef #Haraldur #Johannessen vere aller første gang i historien at politiet på #Island skyter og dreper et menneske, og saken skapte overskrifter i medier verden over. Politisjefen beklaget på det sterkeste at mannen døde som følge av politiets aksjon. Mannen hadde løsnet flere skudd mot politiet etter å ha forskanset seg i husværet.

Ifølge #VGNett og flere #islandske medier var mannen blitt utvist fra #Norge, blant annet på grunn av flere tyverier og trusler mot politiet.

Island ligger på 15.plass i verden når det gjelder antall registrerte #skytevåpen per innbygger. Island har 320.000 innbyggere og det er registrert 90.000 skytevåpen i landet, hvor det er forholdsvis vanlig å eie et skytevåpen. Island har likevel svært lite #kriminalitet.

Island er, sammen med bl.a. Norge, #Sveits, #Storbritania (med unntak av Nord-Irland), #Irland, #New #Zealand og #Sveits, ett av svært få land i verden hvor politiet normalt sett er ubevæpnet.

Reykjavik by: www.rvk.is

Islands politi: www.logreglan.is

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg