POPULÆRE BALLONGFERDER I TALLINN

Se også www.minbestereise.blogg.no

(foto: Port of Tallinn)

Balloon Tallinn, en av de mest populære attraksjonene for både fastboende og turister i Tallinn i Estland, skal fortsette med tilbudet ut året, etter å ha avsluttet sommersesongen, skriver baltic-course.com

Balloon Tallinn startet opp i juni i år, og gjennomførte over 2100 turer gjennom sommersesongen. Passasjerrekorden ble satt under Tallinn Maritime Days i juli, da ballongen fraktet over 500 personer daglig. Sommersesongen, med daglige turer ble avsluttet 28.september. Dagen etter startet høst- og vintersesongen, med ballongturer mellom kl.10 og 18 i helgene, hvis været tillater.

Balloon Tallinn tar opp til 30 passasjerer, som kan nyte en fantastisk utsikt over Tallinn fra 120 meters høyde, og med et utsyn på 40 kilometer i omkrets.

Det finnes bare vel 20 slike ballonger rundt om i verden, og tilbudet i Tallinn er Europas nordligste.

Det er selskapet Lindstrand Technologies Ldt. i Storbritannia som produserer denne typen ballonger som den i Tallinn.

#Reise #Baltikum #Estland #Europa #Hovedstad #Storbritania #Tallinn

AIR BERLIN LEGGER NED RUTEN TIL OSLO

Se også www.minbestereise.blogg.no

Air Berlin legger ned ruten mellom Berlin og Oslo, det bekrefter flyselskapet overfor det norske nettstedet Travel News. Ruten blir lagt ned med virkning fra 6.januar 2015.

Så sent som i 2012 økte Air Berlin sine daglige avganger mellom Oslo og Berlin til tre. Berlin er da også et populært reisemål for mange nordmenn. Men det var tydeligvis ikke nok: Siste avgang mellom Oslo og Berlin går 5. januar 2015. Deretter er det slutt for Air Berlin i Norge. Etter hva Travel News forstår, er dette en strategisk beslutning hos eierne. Ruten på Norge nedlegges, mens det satses sterkere i de andre nordiske landene. Foreløpig gis det ingen annen informasjon fra Air Berlin enn at de bekrefter nedleggelsen av ruten, og at det i løpet av kort tid vil komme en pressemelding med utfyllende informasjon,

#Reise #Berlin #Europa #Flyselskap #Hovedstad #Norge #Oslo #Tyskland

KIRKEN ØKER TILSTEDEVÆRELSEN PÅ ARLANDA

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Kapellet på Arlanda (Anders Berglund / svenskakyrkan.se)

Stockholm-Arlanda får sin andre flyplassprest. Svenska Kyrkan merker et økende behov for sitt nærvær på hovedflyplassen og nå har Märsta pastorat ansatt prest nummer to, melder boarding.no, som siterer Kyrkans Tidning..

I dag er det en heltidsansatt prest på flyplassen, hvor det er rundt 20.000 ansatte ? i tillegg til de reisende. Den nye presten vil bruke 80 prosent av arbeidstiden på flyplassen og resten i sognet.

#Reise #Arlanda #Europa #Flyplass #Hovedstad #Kirke #Stockholm #Sverige

COSTA RICA ETABLERER AMBASSADE I TYRKIA

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Costa Rica åpnet nylig ambassade i Ankara i Tyrkia. Costa Rica er det første sentral-amerikanske landet som har ambassade i den tyrkiske hovedstaden, og utenriksministrene i de to landene var til stede ved den offisielle åpningen. Costa Rica og Tyrkia skal styrke det økonomiske og politiske samarbeidet i tiden som kommer.

#Reise #Ambassade #Ankara #Asia #CostaRica #Europa #Hovedstad #Tyrkia

NY DIREKTERUTE MELLOM OSLO OG ATHEN

Se også www.minbestereise.blogg.no

Det greske flyselskapet Aegean Airlines starter neste år opp en ny direkterute mellom Oslo og Athen. Ruten får to ukentlige rundturer og vil bli fløyet med en Airbus A 320. Første avgang blir 21. juni 2015, skriver boarding.no

Aegean har hittil lansert 26 nye ruter for sommeren 2015. Blant disse finner vi også to ruter fra Heraklion, hovedstaden på Kreta, til henholdsvis København og Stockholm.

#Reise #Athen #Danmark #Europa #Flyselskap #Hellas #Heraklion #Hovedstad #Kreta #København #Oslo #Norge #Stockholm #Sverige

NEI TIL OL I OSLO – NÅR STÅR DET MELLOM BEIJING OG ALMATY

Se også www.minbestereise.blogg.no

Skianlegg utenfor Beijing

Etter at Oslo og Norge ikke lenger er søkerby til vinter-OL i 2022, står den Internasjonale olympiske komite, IOC, igjen med bare to søkere – Beijing i Kina og Almaty i Kasakhstan.

Opprinnelig var det seks søkerbyer, men både Lviv i Ukraina, Krakow i Polen, og Stockholm har trukket sine søknader. Videre var byer i Tyskland og Sveits mulige søkere, men her, som i Norge, manglet man støtte i folket. 

Etter at vinter-OL i år gikk av stabelen i Sochi i Russland, er det Sør-Korea og byen Pyeongchang som er vertsland i 2018.

Hvem som blir arrangør i 2022, Kina eller Kasakhstan, blir avgjort av IOC som samles i Kuala Lumpur i Malaysia 31.juli 2015.

Almaty

Almaty, tidligere kalt Alma Ata og Alma-Ata, er Kasakhstans største by. Den skiftet navn i 1993, og var hovedstad fram til 1998, da hovedstaden i landet ble flyttet til Astana.

Almaty har i mange tiår vært kjent for sine skøytekonkuranser, også internasjonale, på skøytebanen Medeo.

Beijing arrangerte sommer-OL i 2008.

#Reise #Almaty #Astana #Beijing #Hovedstad #IOC #Kasakhstan #KIna #Krakow #KualaLumpur #Lviv #Malaysia #Norge #OL #Oslo #Polen #Pyeongchang #Russland #Sochi #Stockholm #Sveits #Sverige #SørKorea #Tyskland #Ukraina  

FIRBENT “DETEKTIV” PÅ SCHIPHOL VAR PR-STUNT

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Mange medier verden over, også norske, har fortalt historien om en sjarmerende “detekhund”, beagelen Sherlock på Schiphol-flyplassen i Amsterdam, som ifølge medieoppslagene hadde jobb med å finne glemte eiendeler som passasjerer hadde forlagt. Mange har sett videon på Youtube av Sherlock i full aksjon “på jobb”, og latt seg sjarmere. Men, selv om man gjerne skulle likt at historien om den kvikke og smarte firbeinte iført blå vest med KLM-logoen på, var sann, viser det seg at det hele var et PR-stunt, i regi av nettopp det nederlandske flyselskapet KLM.

Budskapet i reklamekampanjen var at KLM strekker seg lenger enn langt for å bistå sine passasjerer, som for eksempel å finne gjenglemte eiendeler.

#Reise #Amsterdam #Europa #Flyplass #Flyselskap #Hund #KLM #Nederland #Schiphol