REYKJAVIK KAN FÅ FLYTOG

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us at [email protected]

Reykjavik kan få flytog innen 2020, dette vil i så fall bli den første jernbanen på Island. Høyhastighetstoget vil koste rundt 655 millioner euro, 5,2 milliarder norske kroner. Planene for prosjektet ble presentert for bystyret i Reykjavik nylig, skriver News of Iceland.

Private investorer og det offentlige står bak planene.

Toget vil gå fra Keflavik International Airport til byen Hafnarfjordur, og videre til Reykjavik sentrum i underjordisk tunnel, som vil bli på 11-12 kilometer. De endelige planene for banen vil være klar i januar 2014.

Reisetiden mellom flyplassen og bysentrum vil bli rundt 15 minutter. Dagens flybuss mellom Keflavik og hovedstaden tar 40 minutter og koster 13 euro, vel 100 norske kroner.

Antall passasjerer vil trolig ligge på 3-4 millioner per år.

Islands turistråd. www.visiticeland.com

Reykjaviks turistkontor: www.visitreykjavik.is

#Airport #By #Euro #Ferie #Fly #Flybuss #Flyplass #Flytog #Hovedstad #Island #Jernbane #Keflavik #Reise #Reykjavik #Tog

 

OPPRUSTER TOGFORBINDELSEN BEOGRAD-NOVI SAD-BUDAPEST

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us at [email protected]

Jernbanestasjonen i Beograd

Eksperter fra China Railway Corporation har besøkt det serbiske jernbaneselskapet i Beograd for å gjøre seg kjent med den tekniske tilstanden på infrastrukturen til Serbias jernbaner i forbindelse med et prosjekt for å overhale og modernsiere jernbanen mellom Beograd i Serbia og Budapest i Ungarn, med Novi Sad, hovedstaden i den autonome serbiske provinsen Vojvodina, som mellomstasjon.

Strekningen som skal overhales er 107 kilometer lang, og skal oppgraderes slik at togene kan nå en fart på opp til 200 kilometer i timen. Prosjektet skal finansieres med et lån fra Kina.

Serbias jernbaner: www.serbianrailways.com

National Tourism Organization of Serbia: www.serbia.travel

Novi Sad by: www.novisad.rs

#Beograd #Budapest #By #Ferie #Hovedstad #Jernbane #Kina #NoviSad #Reise #Serbia #Tog #Ungarn #Vojvodina

QUALITY HOTEL FRIENDS – SKANDINAVIAS STØRSTE EVENTHOTELL

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the apitals of the world – Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us at [email protected]

 

(Foto: choice.no) 

Det er nesten 100 meter høyt – har nærmere 1000 vinduer og en arkitektur som er inspirert av svetteperlene til fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic: Quality Hotel Friends i Arenastaden i Solna ved Stockholm er Skandinavias største eventhotell.

Hotellet, som ble åpnet i august 2013, ligger ved fotballstadionet Friends Arena. Hotellet har kapasitet til å være vertskap for arrangementer for opp til 65000 personer, og er således unik i skandinavisk sammenheng, skriver Boarding.no 

-Vi vil skape store øyeblikk for våre gjester. På Quality Hotel Friends skal møtene finne sted og historiene skapes, uansett om det er en stor messe, et arbeidsmøte, venner som skal på konsert eller Solna-boere som vil ha et avbrekk i hverdagen. Vi ønsker hele Skandinavia velkommen inn til sannsynligvis verdens beste eventhotell, og Quality skal vise Sverige hvorfor de er best på møter og konferanser, sa Petter A.Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, som står bak hotellkjeden Quality.

(Foto: choice.no)

Quality Hotel Friends er nærmeste nabo til Friends Arena og Mall of Scandinavia, og vil være det naturlige hotellvalget for arenaens og shoppingsenterets gjester.

Hotellet har 400 rom, 15 konferanserom, to store eventsaler med totalkapasitet på 2600 personer. I toppetasjen ligger OnTop restaurant og champagnebar, med en spektakulær utsikt over hele Stockholm.

Hotellet skal samtidig drifte 300 salgsboder og 42 kiosker i Friends Arena. Med Skandinavias største kjøkken og restaurantdrift har hotellet nesten 650 personer i drift ved store arrangement på Friends Arena.

(Foto: choice.no)

Gert Wingårdh, fra Wingårdhs Arkitekter, har funnet inspirasjon i Zlatan Ibrahimovics’ svetteperler og skapt en unik fasade med 1000 runde vinduer, godt synlig i hele Solna.Innvendig har hotellet fått en varm og myk uttrykksform, inspirert av nordisk natur.

(Foto: choice.no)

Hotellbygget eies av eiendomsselskapet PASAB, som eies av Petter A.Stordalen og kompanjongene Arthur Buchardt og Anders Buchardt.

-Quality Hotel Friends har vært det mest utfordrende hotellprosjektet jeg har jobbet med. Som et eventhotell har vi gjort alt for å imøtekomme alle tenkelige logistiske utfordringer. Vi har ønsket å skape en behagelig og avslappet atmosfære for gjestene, sa Anders Buchardt ved åpningen. 

www.choice.no

www.visitstockholm.se

#Arkitektur #ArthurBuchardt #Bar #Buchardt #By #Champagne #Event #Ferie #Fotball #Hotell #Hovedstad #Ibrahimovic #PetterStordalen #Reise #Restaurant #Skandinavia #Solna #Stockholm #Sverige #ZlatanIbrahimovic

 

JULEGATA I HELSINKI ER ÅPNET

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world – Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at  www.minbestereise.blogg.no – contact us at [email protected]

 

Selvsagt var selveste julenissen på plass når Helsinki i Finland åpnet sin julegate på nylig. Det strømmet til med publikum da nissen og ordfører Jussi Pajunen stod for den offisielle åpningen på Senatsplassen. Det er Aleksanterinkatu som er hovedstadens julegate.

 

Førjulsstemning på Senatsplassen i Helsinki (Foto: visitfinland.fi)

www.visitfinland.fi

www.visithelsinki.fi

Helsinki by: www.hel.fi

#By #Ferie #Finland #Helsingfors #Helsinki #Hovedstad #Jul #Julenissen #Ordfører #Reise #Senat

 

 

OPPRETTER DIREKTERUTE MINSK-VILNIUS

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]

Det nasjonale hviterussiske flyselskapet BelAvia starter i desember opp en direkterute mellom hovedstaden Minsk i Hviterussland og Vilnius, hovedstaden i Litauen.

Det blir åtte avganger i uken mellom Minsk National Airport (Minsk-2) og Vilnius International Airport. Den 40 minutter lange flyturen, en av de korteste internasjonale rutene i Europa, koster fra 62 euro, ca.500 kroner, for en billett på økonomiklasse.

Ruten til Vilnius blir den 46. ordinære ruten fra Minsk for BelAvia.

#By #Ferie #Flyselskap #Hovedstad #Hviterussland #Latvia #Minsk #Reise #Vilnius

 

 

TALLINN STARTER JULESESONGEN

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

 

(Foto: err.ee)

Det internasjonalt kjente og svært populære julemarkedet i Tallinn i Estland, Tallinn Christmas Market, åpnet 22.desember, og blir åpent i seks uker.

Det er Town Hall Square – rådhustorget i hovedstaden som er sentrum for det tradisjonsrike markedet, som er åpent hver dag mellom 10.00 og 19.00. Varm drikke blir servert frem til klokka 23. Fredager er det underholdning mellom 17 og 19, lørdager og søndager mellom 12 og 14. 

Søndag 24.november var det Christmas Bazaar på Radisson Blu Hotel, der over 20 utenlandske ambassader solgte produkter som er spesielle for sine hjemland. Inntektene fra dette arrangementet gikk i sin helhet til velferdstiltak for barn og kvinner i Estland.

Et 16 meter høyt juletre er på plass på torget, treet kommer fra byen Vaela, og lysene blir tent søndag 1.desember. 

www.tourism.tallinn.ee

#Ambassade #By #Christmas #Estland #Ferie #Hotell #Hovedstad #Jul #Julemarked #Juletre #Radisson #Reise #Rådhus #Tallinn #Vaela

 

 

 

 

POPULÆR NATTKLUBB I AMSTERDAM INNFØRER FOTOFORBUD

Se også www.minbestereise.blogg.no

En av de mest populære og berømte #nattklubbene i #Amsterdam i #Nederland, #Trouw, har kunngjort at de stenger i 2015. Ingen offisiell grunn er oppgitt for beslutningen, men på klubbens nettsider blir det opplyst at det ikke lenger selges forhåndsbilletter til “vanlige” kvelder på nattklubben, og at all fotografering inne i klubben blir forbudt fra 2014.

Klubben sier at mange populære events ofte blir helt utsolgt ved salg av forhåndsbilletter, og at dette ekskluderer svært mange andre potensielle gjester. Klubbens beslutning om å forby fotografering i lokalene gjøres for at gjestene kan slappe mer av og være seg selv. “What happens in Trouw, stays in Trouw”, heter det på nettsidene.

Klubben følger dermed eksemplet fra andre populære utesteder i #Europa, som har innført fotoforbud i lokalene sine.

Trouw ble åpnet i 2009 og ligger i et tidligere avistrykkeri. Klubben har da også navn etter avisen Trouw. “Trouw” kan oversettes med “lojalitet” og “trofasthet”

– 

www.trouwamsterdam.nl

 

NY FLYRUTE MINSK-VILNIUS

Se også www.minbestereise.blogg.no

Det nasjonale #hviterussiske #flyselskapet #BelAvia starter i desember opp en direkterute mellom #hovedstaden #Minsk i #Hviterussland og #Vilnius, hovedstaden i #Litauen. Det blir åtte avganger i uken mellom Minsk National #Airport (Minsk-2) og Vilnius #International Airport. Den 40 minutter lange flyturen, en av de korteste internasjonale rutene i #Europa, koster fra 62 #euro, ca.500 kroner, for en billett på økonomiklasse.

Ruten til Vilnius blir den 46. ordinære ruten fra Minsk for BelAvia.

BelAvia: www.belavia.by

 

 

 

BEIJING STENGER GATEGRILLER

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]

Foto: bbc.co.uk

Over 500 ulovlige gategriller i Beijing i Kina er blitt konfiskert og ødelagt av myndighetene i kampen mot hovedstadens beryktede luftforurensing og tåke, skriver shanghaidaily.com 

Beijing City Administration and Law Enforcement Bureau startet en aksjon i august for å overvåke byens mange utendørsgriller, som fører til noe av forurensingen.

Det er også innført reguleringer for bilkjøring i byen, og 1.november ble det satt i verk et nytt varslingssystem for luftforurensing.

Beijing har 20,6 millioner innbyggere.

Beijing by: www.ebeijing.gov.cn

Beijings turistkontor: www.visitbeijing.com.cn

#Beijing #By #Ferie #Forurensing #Grill #Hovedstad #Kina #Kjøkken #Mat #Miljø #Reise

 

 

SELVBETJENT SYKKELREPARASJON I LISBOA

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the capitals of the world, with a focus on tourism, travel, transport, politics, diplomatic affairs, lifestyle, culture and entertainment, food and drink.

Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us a [email protected]

30.november får Lisboa, hovedstaden i Portugal, som den første portugisiske kommunen, en gratis selvbetjent stasjon for reparering av sykler, skriver The Portugal News. Stasjonen ligger i Largo do Intendente. Det vil også bli opprettet en slik stasjon i Bairro da Boavista.

Det er selskapet Bicway som står bak ideen Urban Fix, som en del av et større prosjekt – Bike Pop – som tar sikte på å promotere bruken av sykkel. Det sier en talsmann for prosjektet, Antonio Cruz, til Lusa News Agency. 

Man skal også gjennomføre kurs for å lære folk å sykle i storbyen.

Hver stasjon vil bli utstyrt med luftpumpe, verktøy og utstyr, alt festet til veggen med stålstrenger.

Prosjektet blir gjennomført med støtte fra Lisboa kommune.

www.visitportugal.com

www.visitlisbon.com

Lisboa by: www.cm-lisboa.pt

#By #Ferie #Hovedstad #Lisboa #Portugal #Reise #Sykkel #Urban