QUALITY HOTEL FRIENDS – SKANDINAVIAS STØRSTE EVENTHOTELL

www.hovedsteder.blogg.no is a blog about the apitals of the world – Se også vår reiseblogg / see also our travel blog at www.minbestereise.blogg.no – contact us at [email protected]

 

(Foto: choice.no) 

Det er nesten 100 meter høyt – har nærmere 1000 vinduer og en arkitektur som er inspirert av svetteperlene til fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic: Quality Hotel Friends i Arenastaden i Solna ved Stockholm er Skandinavias største eventhotell.

Hotellet, som ble åpnet i august 2013, ligger ved fotballstadionet Friends Arena. Hotellet har kapasitet til å være vertskap for arrangementer for opp til 65000 personer, og er således unik i skandinavisk sammenheng, skriver Boarding.no 

-Vi vil skape store øyeblikk for våre gjester. På Quality Hotel Friends skal møtene finne sted og historiene skapes, uansett om det er en stor messe, et arbeidsmøte, venner som skal på konsert eller Solna-boere som vil ha et avbrekk i hverdagen. Vi ønsker hele Skandinavia velkommen inn til sannsynligvis verdens beste eventhotell, og Quality skal vise Sverige hvorfor de er best på møter og konferanser, sa Petter A.Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, som står bak hotellkjeden Quality.

(Foto: choice.no)

Quality Hotel Friends er nærmeste nabo til Friends Arena og Mall of Scandinavia, og vil være det naturlige hotellvalget for arenaens og shoppingsenterets gjester.

Hotellet har 400 rom, 15 konferanserom, to store eventsaler med totalkapasitet på 2600 personer. I toppetasjen ligger OnTop restaurant og champagnebar, med en spektakulær utsikt over hele Stockholm.

Hotellet skal samtidig drifte 300 salgsboder og 42 kiosker i Friends Arena. Med Skandinavias største kjøkken og restaurantdrift har hotellet nesten 650 personer i drift ved store arrangement på Friends Arena.

(Foto: choice.no)

Gert Wingårdh, fra Wingårdhs Arkitekter, har funnet inspirasjon i Zlatan Ibrahimovics’ svetteperler og skapt en unik fasade med 1000 runde vinduer, godt synlig i hele Solna.Innvendig har hotellet fått en varm og myk uttrykksform, inspirert av nordisk natur.

(Foto: choice.no)

Hotellbygget eies av eiendomsselskapet PASAB, som eies av Petter A.Stordalen og kompanjongene Arthur Buchardt og Anders Buchardt.

-Quality Hotel Friends har vært det mest utfordrende hotellprosjektet jeg har jobbet med. Som et eventhotell har vi gjort alt for å imøtekomme alle tenkelige logistiske utfordringer. Vi har ønsket å skape en behagelig og avslappet atmosfære for gjestene, sa Anders Buchardt ved åpningen. 

www.choice.no

www.visitstockholm.se

#Arkitektur #ArthurBuchardt #Bar #Buchardt #By #Champagne #Event #Ferie #Fotball #Hotell #Hovedstad #Ibrahimovic #PetterStordalen #Reise #Restaurant #Skandinavia #Solna #Stockholm #Sverige #ZlatanIbrahimovic

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg