500 hunder feirer nyttår på flyplasshoteller i Sverige

Stockholm Arlanda Airport (illustrasjonsfoto)

I Sverige blir flyplasshotellene nå rundt nyttår fylt opp av hundeeiere som frykter at hundene deres skal plages av nyttårsfeiringen, skriver SVT. ifølge NRK.no
Årsaken til flyplasshotellenes popularitet er at det er fyrverkeriforbud rundt flyplasser.

174 fremmede arter rundt Oslofjorden

Indre Oslofjord. Illustrasjonsfoto: no.wikipedia.org

Forskere fant hele 174 fremmede arter rundt Oslofjorden i sommer. Noen av artene er aldri blitt påvist i Norge før. Funnene kom i forbindelse med et pilotprosjekt i regi av Norsk institutt for naturforskning, skriver Aftenposten.ifølge NRK.no

Samoa opphever katastrofetilstand

Apia

Øystaten Samoa i Stillehavet har opphevet katastrofetilstanden i landet etter seks uker og har nå kontroll på meslingutbruddet som kostet 81 mennesker livet. Det opplyser regjeringen i en uttalelse lørdag, ifølge Reuters. De fleste som døde av utbruddet, var barn, melder NRK.

Samoa, som tidligere het Vest-Samoa, har 195,000 innbyggere, hvorav ca.40,000 bor i hovedstaden Apia.

Tyrkiareiser stanser salget

Foto: Tyrkiareiser.no

Charterselskapet Tyrkiareiser har stanset salget av reiser neste år. Kundene blir nå henvist til en av konkurrentene. Driften av selskapet har gått med rundt 10,5 millioner kroner i underskudd de siste tre årene, melder nettstedet flysmart24.no.ifølge NRK.

DNT: ENKLE FERIER BLIR MER POPULÆRT

Illustrasjonsfoto: Reindalseter i Tafjordfjella, Norddal kommune i Møre og Romsdal. Hytta er betjent i sommersesongen. Foto: Ålesund-Sunnmøre Turistforening.

Stadig flere nordmenn setter pris på turer i fjellet. Enkle forhold, lite klimaavtrykk og frihet fra mobilen er noen av årsakene, ifølge en undersøkelse utført av Den Norske Turistforeningen. Det melder NTB ifølge VG.no

I en undersøkelse svarer 59 prosent at de vil bruke mer tid på friluftsaktiviteter i 2020.

Pass blir dyrere fra nyttår

Foto: politiet.no

Fra 1. januar øker prisene på pass for voksne med hele 120 kroner. For barn øker prisen med 72 kroner, skriver NRK.no
Dyrere saksbehandling etter kritikk fra Riksrevisjonen er blant årsakene til prisøkningen, i tillegg til utvikling av sikre tekniske løsninger for pass.

Isbjørn jaget ut av Longyearbyen på Svalbard

Longyearbyen, Svalbard. Foto: John Slinning / hovedsteder.blogg.no

En isbjørn som befant seg inne i bebyggelsen i Longyearbyen på Svalbard ble torsdag jaget ut av byen. Det opplyser operasjonsleder Håkon Toresen hos Sysselmannen på Svalbard til NTB, ifølge NRK.

Sysselmannen bad folk om å holde seg innendørs, og skrev i en pressemelding at de var ute med alt tilgjengelig mannskap for å finne isbjørnen og få fjernet den fra bebyggelsen.

Det er ikke uvanlig at isbjørn tar seg inn i bebyggelsen på Svalbard.

 

 

TURISTER ANMELDT FOR DRONEFLYVING I TROMSØ

Tromsø lufthavn. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

To turister er meldt til politiet etter å ha fløyet med drone i Tromsdalen innenfor fem kilometer radius for flyforbudssonen rundt Tromsø lufthavn. Det melder Troms politidistrikt på Twitter. ifølge VG.no

Krabber blokkerer veier på Christmas Island

Christmas Island red crab. Foto: John Tann / Commons.wikimedia.org

Titalls millioner av røde krabber – Christmas Island red crab, har invadert Chistmas Island i Indiahavet, melder det tyske nyhetsbyrået DPA, ifølge NRK.
Årsaken er at tørken har forstyret krabbenes naturlige migrasjon på den australske tropeøya. Mange veier på øya blir stengt for å gi krabbene tid til å vandre fra jungelen til havet.

Christmas Island er hjem for rundt 44 millioner røde krabber – som er landkrabber som har sitt habitat i skogene på øya, før de en gang i året migrerer til havet for å formere seg.

Flying Fish Cove, også kalt The Settlement, er hovedstaden på Christmas Island

Christmas Island, som måler 135 km2 og har rundt 1800 innbyggere, er et populært reisemål for australske turister, og et populært stopp for cruiseskip.
Fosfatgruvedrift har vært en viktig inntektskilde. Et casino ble i sin tid åpnet på øya, men er nå stengt, selv om det var blant verdens mest lønnsomme før det gikk konkurs.

Øya ligger sør for Java og Sumatra i Indonesia.

25.000 kroner i bot etter å ha utløst brannalarmen på Stavanger lufthavn – med vilje

Stavanger lufthavn Sola (illustrasjonsfoto)

En mann i 40-årene utløste søndag morgen brannalarmen på Stavanger lufthavn Sola, i et forsøk på å rekke flyet sitt. Hele flyplassen ble evakuert som følge av at alarmen gikk.

Mannen ble pågrepet av politiet og ilagt en bot på 25.000 kroner, melder Stavanger Aftenblad. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 8.40 søndag morgen, ifølge NRK.