LJUBLJANA BLIR EUROPEAN GREEN CAPITAL I 2016

Se også www.minbestereise.blogg.no

Ljubljana

Oslo var en av kandidatene til å bli European Green Capital i 2016, men måtte gi tapt for Ljubljana, hovedstaden i Slovenia. Kåringen av europeisk kulturhovedstad har blitt gjennomført av EU siden 2010.

Norges hovedstad var storfavoritt siden juryen hadde satt opp Oslo på førsteplass, og Oslo var best i seks av 12 kategorier, Ljubljana var best i bare èn kategori, sier Guri Melby (V), byråd for miljø og samferdsel. i Oslo.

Trolig var det et sterkt ønske om å gi statusen til en by i Øst-Europa / på Balkan, som gjorde at EU til slutt valgte Ljubljana. Frem til nå har bare byer i Vest-Europa blitt valgt.

På EU’s endelige søkerliste stod Oslo, Nijmegen (Nederland), Essen (Tyskland), og Umeå (Sverige).

2010: Stockholm, Sverige

2011: Hamburg, Tyskland

2012: Vitoria-Gasteiz, Spania

2013: Nantes, Frankrike

2014: København, Danmark

2015: Bristol, Storbritania

2016: Ljubljana, Slovenia

#Reise #Bristol #Danmark #Essen #Europa #EU #Frankrike #Hamburg #Hovedstad #København #Ljubljana #Nantes #Nederland #Nijmegen #Norge #Oslo #Slovenia #Spania #Stockholm #Storbritania #Sverige #Tyskland #Umeå #VitoriaGasteiz 

COCTAILS PÅ TOALETTET

Se også www.minbestereise.blogg.no

Det er ikke så ofte at offentlige toaletter blir omgjort til barer, av åpenbare årsaker. Men, det finnes altså unntak. Like ved Tower Bridge i London har coctailbaren Bermondsey Arts Club nettopp åpnet, skriver Se og Hør. Man ser ikke automatisk at det har vært et toalett her på grunn det lekre interiøret, men flisene som kler baren og bordplatene ble brukt til å skille de gamle toalettbåsene.

www.bermondseyartsclub.co.uk

#Reise #Bar #England #Hovedstad #London #Storbritannia #TowerBridge

SCANDIC SATSER I BERLIN

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Hotellkjeden #Scandic kjøper Alsterhof Hotel i #Berlin. Med dette øker hotellkjeden sin tilstedeværelse i #Tyskland, skriver boarding.no

Scandic har i dag  to hoteller i Tyskland. Scandic #Potsdamer Platz sentralt i Berlin og Scandic #Hamburg Emporio i Hamburg. Nå fortsetter ekspansjonen gjennom oppkjøpet av ytterligere et tysk hotell, Alsterhof vest i Berlin. Hotellet ligger strategisk plassert i byen med sin beliggenhet nær shopping og underholdning, vest i Berlin. Scandic overtar hotellet 1. september, som samtidig vil bytte navn til Scandic Berlin #Kurfürstendamm. Scandic vil overta hele virksomheten, inkludert personale. I løpet av 2012 har hotellet med sine 217 rom vært gjennom en omfattende renovering, med en prislapp på 62 millioner kroner.

-Den økonomiske utviklingen i Tyskland er sterk. Dette er en av flere grunner til at vi velger å satse ytterligere i Tyskland, som forøvrig er Europas største hotellmarked. Vi har også fått positiv respons og blitt tatt godt i mot på våre eksisterende hoteller i Tyskland, hvilket er en bekreftelse på at Scandic er et merkenavn og et konsept som verdsettes i Tyskland. Vi er i tillegg veldig fornøyde med at samarbeidet med hotelleier Lars Wenaas trappes ytterligere opp, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic.

Hotellet har 217 rom, konferanselokaler og en beliggenhet i det gamle Kurfürstendamm-området, i nærheten til det eksklusive varehuset KaDeWe og Berlins #Zoo. Den langsiktige leieavtalen er tegnet mellom Scandic og hotelleier Lars Wenaas, som forøvrig også eier Scandic Potsdamer Platz i Berlin.

www.alsterhof.com 

MALLORCAS TI PÅ TOPP

Se også www.minbestereise.blogg.no

Palma de Mallorca (mallorcatour.net)

Skal du til #Mallorca i sommer er sjansen stor for at du har valgt et av de nedenstående stedene. Dette er nemlig de ti mest besøkte stedene på den populære ferieøya. #Hovedstaden #Palma de Mallorca – Palma by, ligger på tredje plass på lista.

1. #Alcudia

2. #Magaluf

3. Palma de Mallorca

4. #Palmanova

5. #Cala d’Or

6. #Santa Ponsa

7. Cala Mayor

8. #Puerto de Soller

9. Cala Millor

10. Cala Ratjada

Kilde: Se og Hør

 

PAVEN VIL AT ALLE SKAL FÅ FRI TILGANG TIL HELLIGE STEDER I JERUSALEM

Se også www.minbestereise.blogg.no

Pave Frans møter religiøse ledere i Jerusalem.

#Pave #Frans ønsker at alle pilegrimer skal få fri adgang til de hellige stedene i #Jerusalem. Det var budskapet fra paven da han avsluttet sitt besøk i #Israel og #Jordan i slutten av mai, skriver NTB.

-Det skal bli godt når pilegrimer og innbyggerne i Jerusalem kan nyte godt av fri adgang til de hellige stedene og fritt kan ta del i de religiøse feiringene, sa pave Frans under et besøk hos Israels president Shimon Peres.

På grunn av en rekke sikkerhetstiltak i Jerusalem er det ofte begrenset hvem som kan besøke byens hellige steder, som er viktige både for kristne, muslimer og jøder.

-Vi trenger en fast hånd mot tegn på intoleranse som rettes mot individer eller forsamlinger, uansett om de er jøder, kristne eller muslimer, fortsatte paven.

Før paven reiste tilbake til Roma mandag kveld, holdt han gudstjeneste i nattverdssalen på Sionberget, der kristne har adgang, men begrenset mulighet til å be siden jødene betrakter det som kong Davids gravsted.

Av Jerusalems 890,000 innbyggere tilhører 62 prosent den jødiske tro, 35 prosent er muslimer, 2 prosent er kristne, mens 1 prosent ikke er registrert med noen religion. Rundt 20 prosent av Israels statsborgere er arabere, av disse er 16 prosent muslimer, som gjør muslimene til den største religiøse minoriteten i landet.

KØBENHAVN BESTE BY Å BO I

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

(Foto: visitdenmark.com)

Det internasjonale magasinet Monocle, med base i London, kårer hvert år verdens 25 beste byer å bo i, med vekt på livskvalitet ut fra ulike kriterier. Oslo er med for første gang, og havner på 24.plass. Stockholm får en god 4.plass, opp fra 7.plass i fjor, Helsinki er på 5., ned fra 3.plass, mens København topper listen i år som i fjor. I tillegg til Oslo er både Lisboa og Brisbane nykommere på lista.

Her er Monocle’s liste over verdens 25 beste byer å bo i, plasseringen i 2013 i parantes.

1.#København, #Danmark (1)

2.#Tokyo, #Japan (4)

3.#Melbourne, #Victoria, #Australia (2)

4.#Stockholm, #Sverige (7)

5.#Helsingfors, #Finland (3)

6.#Wien, #Østerrike (5)

7.#Zürich #Sveits (6)

8.#München, #Bayern, #Tyskland (8)

9.#Kyoto, Japan (13)

10.#Fukuoka, Japan (12)

11.#Sydney, New South #Wales, Australia (9)

12.#Auckland, New #Zealand (10)

13.#Hongkong (11)

14.#Berlin, Tyskland (20)

15.#Vancouver, Britisk Columbia, #Canada (19)

16.#Singapore (15)

17.#Madrid, #Spania (18)

18.#Paris, #Frankrike (14)

19.#Amsterdam, #Nederland (22)

20.#Hamburg, Tyskland (16)

21.#Barcelona, #Katalonia, #Spania (21)

22.#Lisboa, #Portugal (ny)

23.#Portland, #Oregon, #USA (23)

24.#Oslo (ny)

25.#Brisbane, #Queensland, Australia (ny)

BILDET: MARIEHAMN, ÅLAND

Se også www.minbestereise.blogg.no

#Mariehamn, hovedstaden på #Åland, er et viktig trafikknutepunkt for bl.a. fergetrafikken mellom #Sverige, #Finland, #Russland, #Estland, #Latvia og #Litauen.

-.

Øyriket Åland er en region i Finland, med fullt indre selvstyre. Vel 11.000 av Ålands 28000 innbyggere bor i hovedstaden Mariehamn.

VM-KAMPER OGSÅ I BRASILIA

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Estadio Nacional, Brasilia.

#Fotball -VM i #Brasil er i full gang, og selv om det naturlig nok har vært mye fokus på Rio de Janeiro og andre populære turistbyer, skal det også spilles kamper i hovedstaden #Brasilia.

I dag, søndag 15.juni spiller #Sveits mot #Ecuador, 19.juni skal #Colombia møte #Elfenbenskysten, 23.juni er det klart for #Kamerun mot Brasil, og 26.juni skal #Portugal møte #Ghana.

30.juni skal åttendedelsfinalen spilles i Brasilia, 5.juli er det klart for kvartfinale, og 12.juli skal det spilles bronsefinale.

Kampene spilles på Estadio Nacional, Nasjonalstadion – med plass til 68.009 personer. Den gamle Estadio Mane Garrincha ble revet for å gi plass den nye nasjonalstadion i hovedstaden. Byggverket, som er karbon-nøytralt, stod ferdig i juni 2013, og fikk en prislapp på 3,6 milliarder kroner.

Stadion er basert på arbeidene til Oscar Niemeyer (fullt navn Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho), den brasilianske arkitektlegenden som designet hovedstaden Brasilia, den gang en hypermoderne by, som ble bygget opp helt fra grunnen av, og grunnlagt i 1960. Niemeyer, som også en periode var leder i Brasils kommunistparti, døde i 2012, 104 år gammel. Han jobbet som arkitekt helt frem til han gikk bort.

Andre byer det spilles VM-kamper i er #Sao #Paulo, #Salvador, #Rio de #Janeiro, #Recife, #Porto #Alegre, #Natal, #Manaus, #Fortaleza, #Cuiaba, #Belo #Horizonte og #Curitaba.

FINNAIR MED TRE NYE RUTER FRA HELSINKI TIL RUSSLAND

Se også www.minbestereise.blogg.no

#Finnair starter tre nye ruter fra #Helsingfors til #Russland – til #Kazan, #Samara og #Nizhny #Novgorod, som alle er kjente historiske byer langs elven #Volga, skriver boarding.no 

Flyvningene til Nizhny Novgorod åpnes den 25. juli, Samara den 8. august og Kazan den 18. august.

Alle tre rutene vil bli betjent av Embraer E 190 maskiner som opereres av det deleide datterselskapet Flybe Finland.

Finnar har i dag direkteruter til St. #Petersburg, #Moskva og #Jekaterinburg i Russland.

#Helsinki

JAZZ, KLÆR, FILM OG MAT I WIEN

Se også www.minbestereise.blogg.no

Det mangler ikke på storslagne kultur- og underholdningstilbud i #Wien i #Østerrike i sommer.Klær, #jazz, #filmfestival og #matfestival er bare noen av stikkordene for juni måned. Museet Sisi, som ligger i det gamle keiserpalasset Hofburg (bildet), feirer i år sitt 10-års jubileum, med ekstra fokus på klærne til keiserinne Elisabeth, skriver Dagbladet.

Ellers kan man på en rekke scener i byen også få med seg Wiens #jazzfestival, med blant andre Sinead O’Connor, Dr.John, og Al Jarreau.

Fra 28.juni og ut august arrangeres også en utendørs filmfestival på rådhusplassen, som sammen med matfestivalen samme sted er ventet å treke 700.000 publikummere.

#Hovedstaden i Østerrike er forøvrig kåret til verdens beste by å bo i, av konsulentselskapet Mercer, for femte året på rad.