PAVEN VIL AT ALLE SKAL FÅ FRI TILGANG TIL HELLIGE STEDER I JERUSALEM

Se også www.minbestereise.blogg.no

Pave Frans møter religiøse ledere i Jerusalem.

#Pave #Frans ønsker at alle pilegrimer skal få fri adgang til de hellige stedene i #Jerusalem. Det var budskapet fra paven da han avsluttet sitt besøk i #Israel og #Jordan i slutten av mai, skriver NTB.

-Det skal bli godt når pilegrimer og innbyggerne i Jerusalem kan nyte godt av fri adgang til de hellige stedene og fritt kan ta del i de religiøse feiringene, sa pave Frans under et besøk hos Israels president Shimon Peres.

På grunn av en rekke sikkerhetstiltak i Jerusalem er det ofte begrenset hvem som kan besøke byens hellige steder, som er viktige både for kristne, muslimer og jøder.

-Vi trenger en fast hånd mot tegn på intoleranse som rettes mot individer eller forsamlinger, uansett om de er jøder, kristne eller muslimer, fortsatte paven.

Før paven reiste tilbake til Roma mandag kveld, holdt han gudstjeneste i nattverdssalen på Sionberget, der kristne har adgang, men begrenset mulighet til å be siden jødene betrakter det som kong Davids gravsted.

Av Jerusalems 890,000 innbyggere tilhører 62 prosent den jødiske tro, 35 prosent er muslimer, 2 prosent er kristne, mens 1 prosent ikke er registrert med noen religion. Rundt 20 prosent av Israels statsborgere er arabere, av disse er 16 prosent muslimer, som gjør muslimene til den største religiøse minoriteten i landet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg