VM-KAMPER OGSÅ I BRASILIA

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Estadio Nacional, Brasilia.

#Fotball -VM i #Brasil er i full gang, og selv om det naturlig nok har vært mye fokus på Rio de Janeiro og andre populære turistbyer, skal det også spilles kamper i hovedstaden #Brasilia.

I dag, søndag 15.juni spiller #Sveits mot #Ecuador, 19.juni skal #Colombia møte #Elfenbenskysten, 23.juni er det klart for #Kamerun mot Brasil, og 26.juni skal #Portugal møte #Ghana.

30.juni skal åttendedelsfinalen spilles i Brasilia, 5.juli er det klart for kvartfinale, og 12.juli skal det spilles bronsefinale.

Kampene spilles på Estadio Nacional, Nasjonalstadion – med plass til 68.009 personer. Den gamle Estadio Mane Garrincha ble revet for å gi plass den nye nasjonalstadion i hovedstaden. Byggverket, som er karbon-nøytralt, stod ferdig i juni 2013, og fikk en prislapp på 3,6 milliarder kroner.

Stadion er basert på arbeidene til Oscar Niemeyer (fullt navn Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho), den brasilianske arkitektlegenden som designet hovedstaden Brasilia, den gang en hypermoderne by, som ble bygget opp helt fra grunnen av, og grunnlagt i 1960. Niemeyer, som også en periode var leder i Brasils kommunistparti, døde i 2012, 104 år gammel. Han jobbet som arkitekt helt frem til han gikk bort.

Andre byer det spilles VM-kamper i er #Sao #Paulo, #Salvador, #Rio de #Janeiro, #Recife, #Porto #Alegre, #Natal, #Manaus, #Fortaleza, #Cuiaba, #Belo #Horizonte og #Curitaba.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg