CUBA PRIVATISERER 9000 RESTAURANTER

Se også www.minbestereise.blogg.no

De økonomiske reformene på Cuba har nådd landets restaurantbransje. Nå skal 9000 av de statlige eide spisestedene privatiseres, skriver travelnews.no 

De statlige restaurantene er bare ett av områdene der misnøyen mot det offentliges overformynderiet ofte kommer til overflaten. Om det er den direkte årsaken til at president Raúl Castro nå lemper på restriksjonene skal være usagt, men det er liten tvil om at klagene på undermåls mat og dårlig service har kommet han for øret, skriver nettstedet videre. 

Allerede har Cuba rundt 1200 private restauranter, såkalte paladres. som gjerne holder høyere service (og pris) enn de statlige spisestedene. Tidligere president Fidel Castro startet oppmykningen på 1990-tallet, noe som ikke minst var viktig for den gryende turistnæringen.

Etter Sovjetunionens fall havnet Cuba i en dyp økonomisk depresjon, som blant annet bidro til Castros satsing på reiseliv. Den tiltagende liberaliseringen har ført til en viss bedring, men det er fortsatt et stykke igjen før man er i nærheten av å innfri potensialet som ligger i turismen.

#Reise #Bar #Hovedstad #Castro #Cuba #Havana #Karibia #LatinAmerika #Restaurant

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg