LONDON SELGER 750 SPØKELSESSTASJONER

Se også www.minbestereise.blogg.no

(AFP / E24)

Transportmyndighetene i London skal selge unna ikke mindre enn 750 nedlagte stasjoner på hovedstadens undergrunnsbane. Det er etaten Transport for London (TFL) som ønsker å gjøre noe med mylderet av nedlagte metrostrasjoner og hestetunneler under bakken, skriver E24. 

I andre europeiske byer har det etter tidens løp blitt en rekke slike spøkelsesstasjoner, som flere nå ser inntektsmuligheter fra.

Ifølge The Telegraph vil TFL invitere en rekke selskaper for å transformere de forlatte stasjonene til et nettverk av turistattraksjoner, kjøpesentre, hoteller og museum.

De 750 nedlagte stasjonene og tunnelene har en anslått verdi på 37,5 milliarder kroner.

Noen av de nedlagte stasjonene huset arbeidsinnvandrere på førtitallet, og andre ble bombet i stykker under andre verdenskrig, for så å bli bygd opp igjen på andre steder.

Flere av stasjonene er også bygd, men aldri åpnet for trafikk.

Ideen om å gjøre de nedlagte stasjonene om til noe mer verdifullt, ble lansert av den tidligere banktoppen Ajit Chambers i 2009. Siden da har han etablert selskapet Old London Underground Company, som jobber med en plan om å renovere stasjonene og samtidig gi inntekter til TFL, uten å forstyrre den daglige driften av t-banenettet. 

Londons undergrunn frakter over 1,2 milliarder passasjerer årlig.

Chambers har blinket seg ut 34 mulige steder, som han ønsker å gjøre om til kunstgallerier, nattklubber og et museum for brannvesenet.

TFL på sin side avviser at de har noe som helst med Chambers og hans selskap å gjøre, samtidig som de nekter ham å ta med potensielle investorer på en rundtur på de nedlagte stasjonene.

– Vi kan ikke forskjellsbehandle noen foran utlysning av et offentlig anbud, sier en talsperson for transportetaten.

TFL har allerede begynt arbeidet med å rehabilitere noen nedlagte stasjoner. Blant annet er en tunnel allerede omgjort til en urtefarm, og etaten har også signert en avtale med netthandelsbutikken Waitrose, hvor kundene kan hente varene sine ved en stasjon.

Oslo har to nedlagte stasjoner, Valkyrie plass stasjon og Volvat stasjon, nedlagt i henholdsvis 1985 og 1987.

#Reise #Hovedstad #England #Europa #Hotell #Kunstgalleri #London #Metro #Museum #Norge #Oslo #Storbritannia #Tbane #Undergrunnsbane

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg