VIL FORBY SEGWAY

Se også www.minbestereise.blogg.no

(praguepost.com)

Byrådet i Praha holder fast på et omstridt vedtak om å innførte forbud mot bruk Segway i deler av distriktet Praha 1, byens historiske sentrum, inbefattet blant annet Kampa-øya, et område med et yrende folkeliv og dit “alle” turister bruker mye av tiden sin i Praha, skriver Praguepost.com  

Segway-forbudet kom etter et uhell der en utenlandsk turist var involvert, og byrådet vil nå forby bruken på Segway på alle fortau. Uhellet inntraff da en fotgjender tilsynelatende med vilje skubbet til en Segway slik at vedkommende som kjørte den ramlet av. Vedkommende skal ikke ha blitt skadet, og saken ble ikke meldt til politiet.

-Segway er ikke fotgjengere, sier byrådet i vedtaket.

Kvinnen som dyttet Segway-føreren overende, skal ha gjort det klart at hun slettes ikke likte Segway på fortauene. Episoden er en eskalering av en langvarig konflikt mellom byens fotgjengere, og firmaer som leier ut Segway.

Det hører også med til historien Transportministeriet i Tsjekkia har annonsert at de vil endre lovverket slik at brukere av Segway får status som fotgjengere.

#Reise #Europa #Hovedstad #Praha #Segway #Tsjekkia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg