EDINBURGH STEMTE IMOT SELVSTENDIGHET FOR SKOTTLAND

Se også www.minbestereise.blogg.no

Skottland blir likevel ikke en ny stat i Europa, men fortsetter som en selvstyrt nasjon i Storbritannia. Det er klart etter at det ble 55 prosent mot selvstendighet, og 45 prosent for. Bare i noen få valgkretser, som i storbyen Glasgow, ble det ja-flertall, mens det i hovedstaden Edinburgh, sete for Skottlands parlament og regjering, stemte hele 61 prosent m o t selvstendighet.

Skottlands regjeringssjef, førsteminister Alex Salmond (59) fra selvstendighetspartiet Scottish National Party (SNP) har kunngjort at han trekker seg, både som førsteminister og partileder, etter å ha ledet regjeringen siden 2007. Partiet hans har rent flertall i det skotske parlamentet.

The #United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, som er det offisielle navnet på Storbritania, og i dagligtale gjerne bare kalt UK, består av de to kongedømmene #England og Skottland, det tidligere fyrstedømmet Wales og provinsen Nord-Irland. Både Wales og Nord-Irland har utstrakt indre selvstyre. Nå krever selvstyreforkjempere i England at også denne nasjonen skal få sin egen folkevalgte forsamling og regionale regjering, slik de tre andre nasjonene i Storbritania.

England og Skottland ble forent i 1707.

#Reise #Britain #Edinburgh #England #Europa #Glasgow #hovedstad #Irland #Kingdom #Skottland #Storbritannia #United #Wales 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg