STORDALEN BYGGER LUKSUSHOTELL I STOCKHOLM TIL TRE MILLIARDER

Se også www.minbestereise.blogg.no

Petter Stordalen la ut denne selfien på Facebook da nyheten om milliardkontrakten ble kjent. Bildet er tatt på toppen av bygget der han skal realisere gigantprosjektet. Foto: Petter Stordalen (Facebook)

Petter Stordalen er med på den største hotellkontrakten i Stockholms historie. Utbyggeren AMF Fastigheter sin storsatsing i den svenske #hovedstaden blir kalt Urban Escape Stockholm. Totalt skal de bygge ut 130.000 kvadratmeter rundt Brunkebergstorg, like ved slottet. Nordic Choice Hotels får oppdraget med å utvikle to unike og frittstående hotellkonsepter. Det ene er et forretningshotell og det andre er et boutiquehotell, skriver Nettavisen.

-Dette er unikt i Skandinavia. Vi skal lage noe helt nytt og det blir 5-6 ganger større enn The Thief på Tjuvholmen i Oslo, sier Petter Stordalen.

Dette er noe av utsikten som gjestene kan nyte når hotellet står ferdig. Slottet til høyre. Foto: Urban Escape Stockholm.

Prislappen vil komme på mellom 2,5 og tre milliarder kroner.

Samtidig selger Petter Stordalen 14 hotelleiendommer i Sverige for om lag en milliard svenske kroner. Nordic Choice Hotels har en eiendomsportefølje i Sverige på 10 milliarder kroner. Med salget får hotellgruppen betalt ned 500 millioner kroner i gjeld og fylt kassen.

Salget knytter seg til eiendommer i Helsingborg, Eskilstuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er det svenske LO og Östersjöstiftelsen.

Petter Stordalen sier til E24 at det blir et tøffere hotellmarked fremover, og at han vil forberede seg på å ha en kasse klar for å møte konkuransen.

#Reise #Eskilstuna #Facebook #Helsingborg #Hotell #Jönköping #Karlstad #LO #Nordic #Norge #Nyköping #Oslo #Oskarshamn #Selfie #Skandinavia #Skövde #Stockholm #Stordalen #Sverige #Thief #Tjuvholmen #Umeå #Varberg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg