ROMA DOBLER HOTELLSKATTEN

Se også www.minbestereise.blogg.no

 

Turistnæringen i Roma er urolig og frykter nedgang i besøkende til byen etter at myndighetene i den italienske hovedstaden har gjennomført en sterk økning av den såkalte hotellskatten, skriver tourism-review.com  

Både Storbritannia, USA, Frankrike og Tyskland har gjort sine statsborgere som planlegger å reise til Roma oppmerksomme på de sterkt økende hotellprisene i byen.

Presidenten i hotellforeningen i Roma, Giuseppe Roscioli, sier at antall besøkende til byen øker, men at økningen i hotellskatten trolig vil føre til en nedgang i turismen i lavsesongen.

-Siden starten av september har Roma blitt den dyreste turistdestinasjonen i Europa, noe som undergraver konkuranseevnen vår, sier Roscioli.

Turister som overnatter på et 5-stjerners hotell i Roma må betale 7 euro per natt i hotellskatt, noe som er en økning på 4 euro, for et 4-stjerners hotell er skatten på 6 euro, og 3 euro for hoteller i lavere prisklasser.

Giuseppe Roscioli sier hotellskatten er mer enn doblet, og at en familie som tilbringer fire dager i Roma må ut med 100 euro (615 kroner) mer enn tidligere.

-Turister er smarte, og skjønner fort at standarden og servicen ikke er blitt bedre selv om hotellprisene øker, sier Roscioli.

Turistnæringen i Roma beskylder styresmaktene i byen for å øke hotellskatten for å tette budsjetthull, i stedet for å finne løsninger på mer alvorlige problemer i hovedstaden, som å gjøre byen renere og mer miljøbevisst. 

#Reise #Europa #Frankrike #Hotell #Hovedstad #Italia #Roma #Storbritannia #Tyskland #USA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg