Trolig siste fly fra Berlin Tegel Airport – Kypros åpner for nordmenn og dansker, men ikke for svensker, briter og russere – Fransk restaurant fikk erstatning – Buckingham Palace i London nedbemanner

Larnaca Beach, Larnaca, Kypros. Foto: hovedsteder.blogg.no

Frankrike: Forsikringsselskapet Axa er dømt til å betale erstatning til en restauranteier som tapte to måneders inntekter som følge av koronakrisen. Eieren måtte stenge restauranten etter ordre fra franske myndigheter, melder nyhetsbyrået Reuters, ifølge NRK.no

Kypros: Landet åpner grensen for norske turister 9. juni. Norske statsborgere er med i den første gruppen turister som Kypros åpner grensen for, etter at grensene har vært stengt siden midten av mars.
Dansker, finner, tyskere og bulgarere er også blant de utvalgte.
Det norske Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige, til og med 20. august, og både Apollo, TUI og Ving har kansellert alle sine reiser frem til den datoen.
Turister fra 19 europeiske land får slippe inn i to puljer, 13 av dem fra 9. juni, deretter ytterligere seks fra 20. juni.
Besøkende fra hverken Sverige, Storbritannia eller Russland er med i noen av puljene.
Turistene må skaffe seg et helsekort som viser at de er smittefrie tre dager før avreise. Dette gjelder kun fram til 20. juni for personer som er fra landene som utgjør den første puljen.

Kilder: NRK, Dagbladet.no/NTB, UD, Government of the Republic of Cyprus

Storbritannia: Koronapandemien gjør at Buckingham Palace i London må nedbemanne. 380 deltidsjobber forsvinner i år, opplyser en talskvinne for Royal Collection Trust, som står for driften av den britiske kongefamiliens slott og kunstsamlinger, melder NRK.
Det arbeider rundt 400 personer på fulltid ved palasset, blant annet tjenere, kokker, renholdere, rørleggere, gartnere, sjåfører og elektrikere, og to personer som passer på palassets 300 klokker.
Buckingham Palace har 775 rom – inkludert 19 såkalte State rooms, 52 soverom og gjesterom, 188 soverom til staben på slottet, 92 kontor, og 78 bad.
Palasset var opprinneleg kjent som Buckingham House, og stod ferdig i 1703 som London-residens for hertugen av Buckingham. men ble senere kjøpt av kongefamilien.
Palasset ble offisiell London-residens for den britiske monarken da dronning Victoria som 18-åring tok over tronen i 1837.

Tyskland: Den ene av hovedstaden Berlins flyplasser, Tegel, som stod ferdig i 1948, blir stengt i to måneder på grunn av liten trafikk. Den andre Berlin-flyplassen, Schönefeld, greier nå all trafikk til og fra byen, skriver dagbladet.no
Stengningen kan bety at aller siste fly har landet og lettet fra Tegel, skriver tyske medier. Berlins nye storflyplass Berlin Brandenburger Airport skal endelig åpne i oktober etter ni års forsinkelse og den lengste rekken med byggetrøbbel i nyere tysk tid. www.dagbladet.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg