Reisemix: Nederland åpner opp – Norge skjerper innreiser – Træna – 17.mai-munnbind

Nederlands hovedstad Amsterdam. Photo credit: Amsterdam Tourist Office – www.iamsterdam.com –  iamsterdam.com – press photo.

Nederland åpner opp

Etter flere måneder med nedstengning letter myndighetene i Nederland på flere av restriksjonene som er innført. Portforbudet oppheves helt, og restauranter og butikker får åpne uteområder igjen. Folk vil også få lov til å ha to personer på besøk, i motsetning til bare én, som nå. På tross av vedvarende høye smittetall har statsminister Mark Rutte og regjeringen gått inn for å lette på restriksjonene. Det melder NTB, ifølge NRK.no

Norge skjerper innreisetiltak

Regjeringen innførte i dag onsdag 28.april pålegg om karantenehotell for alle reisende fra Bangladesh, India, Irak, Nepal og Pakistan, på grunn av smittesituasjonen i landene. Målet er å begrense risikoen for importsmitte av nye virusvarianter. Det betyr også reisende som har vært på nødvendige reiser i disse landene, må på karantenehotell. Karantenen kan ikke gjennomføres hjemme.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier regjeringen advarer mot alle typer reiser til disse landene.

www.regjeringen.no

Træna: Ber folk selge fritidshusene sine

Ordfører i øykommunen Træna på Helgelandskysten i Nordland, Jan Helge Andersen (Ap) ber folk om å selge sommarhusene sine til fastboende. Deet melder NRK. Det er nå ikke en eneste ledig bolig i kommunesenteret på Husøy, der de fleste av de 500 innbyggerne i kommunen bor. Bankene kvier seg for å låne penger til nye boligprosjekter.

Kritisk til 17. mai-munnbind

Munnbind vil bli en del av festantrekket for mange på 17.mai. Flere klesprodusenter tilbyr nå munnbind i tradisjonelle bunadsmønstre. Men bunadsekspert Camilla Rossing vil heller anbefale nøytrale munnbind.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg