Reisemix: Kongo-karantene – Kina stenger grensene – Nordmenn vil hjem

Kina: I lys av den raske spredningen av coronaviruset utenfor Kinas grenser har landet besluttet å midlertidig forby innreise for utenlandske statsborgere. Det skriver det kinesiske utenriksdepartementet på sine nettsider.
Forbudet gjelder også dem som hadde gyldig visum til Kina eller oppholdstillatelse i Kina før forbudet ble kunngjort.
Innreisenekten iverksettes fra midnatt den 28. mars. Kina suspenderer også muligheten for innreise for folk med APEC-kort, skriver VG.no
Utlendinger som skal til Kina for nødvendige økonomiske, handelsmessige, forskningsmessige eller teknologiske aktiviterer, samt grunnet humanitær nød, kan søke om visum på nytt ved kinesiske konsulater og ambassader.
Innreisenekten vil ikke gjelde de som har søkt om visum etter at forbudet ble kunngjort. www.vg.no

Kongo: Den demokratiske republikken Kongo innfører karantenetiltak i hovedstaden Kinshasa, melder nyhetsbyrået AFP, ifølge NRK. I tre uker skal de nær 12 millioner innbyggere veksle mellom fire dager i full karantene, etterfulgt av to dager hvor man kan handle, dette for å hindre smittespredning. www.nrk.no

Norge: Utenriksdepartementet kommer ikke til å kunne bistå alle nordmenn i utlandet som vil hjem umiddelbart. Det sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) torsdag. Hun sier det vil ta tid å få alle hjem, men at UD jobber på spreng.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg