Reisemix: Helsinki avsperret – Irland – Piggdekkfrist – Trondheim Værnes – Sommerferie – Sri Lanka

Finland: Politiet har satt opp 30 kontrollposter på de største veiene for å holde hovedstaden Helsinki isolert i kampen mot koronasmitte. Mobile patruljer er satt inn på småveier. Sonen rundt Helsinki og regionen Nyland trådte i kraft fra midnatt, melder NRK.no. Helsinki har 640,000 innbyggere. og i hele hovedstadsregionen bor det 1.7 millioner.

Irland: Landets nær fem millioner Iinnbyggere har fått beskjed om å holde seg innendørs fra og med i dag, men de får fortsatt lov til å bevege seg utendørs for å handle mat eller av helsemessige årsaker.

Norge: Fristen for å ta av piggdekkene er utsatt til 1. mai. Statens vegvesen ser at det er flere praktiske utfordringer ved at mange verksteder og dekkhotell har måttet stenge, eller har ansatte i karantene.

Norge: Avinor stenger deler av Trondheim Lufthavn på Værnes i Stjørdal. Torsdag ble taxfreebutikken stengt. Søndag lander det siste utenlandsflyet på lenge. – Da stenger vi utenlandsterminalen helt fra mandag, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen til Adresseavisen.

Norge: Immunologi-forsker Gunnveig Grødeland tror det er sannsynlig at reiserestriksjonene innenlands blir opphevet før sommerferien, men hun regner ikke med at problemene vil vere over internasjonalt. www.nrk.no

Sri Lanka skal være nedstengt ut neste uke, og flere tusen personer er blitt arrestert etter brudd på portforbudet, melder nyhetsbyrået AP. Det er rapportert 106 tilfeller av koronasmitte i landet, som har nær 22 millioner innbyggere, men det er ikke kommet meldinger om dødsfall som en følge av koronasmitte.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg