Reisemix: Færre flypassasjerer – Hurtigtog til København – Norwegian – New York

Nedgang i antall flypassasjerer

2,7 millioner passasjerer reiste fra norske flyplasser i første kvartal, noe som er 74 prosent færre enn i samme periode i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå. Fallet skyldes i hovedsak pandemien som slo inn med full effekt fra midten av mars 2020.

www.ssb.no

Tror ikke på hurtigtog til Gøteborg og København

Planene om lyntog fra Oslo til Gøteborg og København er urealistiske. Det mener Transportøkonomisk institutt (TØI). De mener at prisen på 100 milliarder kroner og at det skal være klart til 2028 er for godt til å være sant. Det melder NRK.

www.toi.no

Norwegian-nedtur

Norwegian har lagt frem resultat før skatt for perioden januar til mars 2021. 210 000 passasjerer reiste med flyselskapet i første kvartal mot 5,08 millioner i første kvartal i fjor. Persontrafikken gikk ned med 99 prosent. Konsernsjef Jacob Schram sier resultatet er som forventet med bakgrunn i de mange internasjonale reiserestriksjonene.

www.norwegian.no

New York åpner opp 1.juli

Borgermester i New York, Bill de Blasio (Dem.) forventer at byen er fullstendig åpnet igjen innen 1. juli. Han sier til amerikanske medier at butikker, kontorer og kulturlivet snart kan åpne for fullt.
Det takket være vaksineringen og at færre nå er innlagt på sykehus. Det er imidlertid usikkert hvor mye makt ordføreren har til å vedta åpning av skoler, restauranter og kontorbygg.

Kilde: www.nrk.no

www1.nyc.gov

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg