Nord-Irland – Roskilde – Norgesferie – Ving og Coop

Danmark: Roskilde-festivalen skal etter planen gå av stabelen 26.juni-4.juli, og arrangørene jobber inntil videre for at den skal gå som normalt, men følger nøye med på situasjonen rundt corona-krisen.
I utgangspunktet er det ventet 130,000 besøkende og annonsert 180 konserter og andre arrangement.
Roskilde, som er en av Danmarks eldste byer. ligger 30 kilometer vest for København. Roskilde-festivalen ble grunnlagt i 1971, og kan dermed feire 50-års jubileum neste år. www.roskilde-festival.dk

Nord-Irland: myndighetene i den britiske provinsen Nord-Irland kom ifølge nyhetsbyrået Reuters med en rekke svært strenge lørdag, skriver VG.no.
De forbyr de 1,9 millioner innbyggerne, hvorav 340,000 bor i hovedstaden Belfast, å forlate hjemmet med mindre de har en rimelig grunn. Ifølge The Journal regnes dette som rimelig grunn: Kjøpe mat eller medisiner, gå en treningstur alene eller medlemmer av egen husstand, oppsøke medisinsk hjelp, hjelpe eller ta vare på sårbare personer eller nødhjelp, donere blod, reise til og fra jobb eller frivillig arbeid som ikke lar seg gjøre i hjemmet, delta i begravelser til et familiemedlem.
Alle som kan jobbe hjemmefra blir beordret til å gjøre dette.
Samlinger på over to mennesker forbys, unntakene er om man tilhører samme husstand, om samlingen er essensielt i forbindelse med jobb og begravelser.
Brudd på tiltakene kan straffes med alt fra advarsler til bøter på opptil rundt 65.000 kroner.
13 mennesker har mistet livet som følge av coronaviruset i Nord-Irland, mens det er bekreftet 275 smittetilfeller. Totalt i Storbritannia er 17.312 personer smittet og over 1000 er døde. www.vg.no

Norge: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) tror ikke det kommer mange utenlandske turister til Norge i sommer og oppfordrer nordmenn til å feriere i eget land, melder NRK. Hun understreker likevel at det er vanskelig å vite hvordan situasjonen er om et par månader. www.nrk.no

Norge: Turoperatøren Ving og Coop Norge har inngått et samarbeid som betyr at alle Coop-medlemmer får gode priser på reiser hos Ving, skriver Se og Hør. Ifølge Coop var billigere reiser den medlemsfordelen flest ønsket seg. Samarbeidet ble inngått før corona-krisen satte inn.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg