Moskva letter på coronarestriksjonene

Moskva. Photo credit: radissonblu.com

Med en fallende smittetrend i Russlands hovedstad Moskva, letter byens borgermester Sergej Sobyanin nå på en rekke restriksjoner for byens innbyggere. Det melder London-avisen The Guardian. ifølge VG.no

Nå får byens mange barer, restauranter og nattklubber igjen holde åpent.

Kravet om at minst 30 prosent av arbeidsstokken skal jobbe hjemmefra, fires litt på, men fortsatt er det obligatorisk å bære munnbind på offentlig transport og i butikker.

Tallet på smittede i Russland har gått jevnt ned fra en topp på julaften. Landet begynte massevaksineringen med Sputnik-vaksinen i desember.

 Det totale tallet på smittede i Russland er nå 3 733 692, ifølge VGs oversikt. Utviklingen for landet som helhet er en flat smittetrend, viser VGs tall.

Mer enn halvparten av sengene ved  coronaavdelingene på Moskvas sykehus er nå ledige. Det er første gang siden juni at det skjer, skriver Sergej Sobyanin i sin personlige blogg.

– Mine varmeste gratulasjoner til dere, venner, for vår felles seier og enda et steg mot en normalt liv i den vakre byen Moskva, skriver borgermesteren i bloggen.

www.vg.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg