Kongebesøk – Fotball-EM München: Tillater 14.000 tilskuere – Forbyr hviterussiske fly – Malta-unntak

Kongeparet besøker Flåm, Hyllestad og Florø

Kong Harald og Dronning Sonja skal besøke kommunene Hyllestad og Florø, og Flåm i Aurland kommune, i Vestland fylke, 15.-17.juni. Kongeparet skal benytte Kongeskipet KS«Norge» under reisen, skriver Kongehuset i en pressemelding.
Kongen og Dronningen har uttrykt ønske om å få vite hvordan lokalsamfunnene de besøker har håndtert den pågående pandemien og hvilke erfaringer de har gjort seg.

www.kongehuset.no

Tillater 14.000 tilskuere

Det blir tillatt med 14.000 tilskuere på fotball-EM kampene som skal spilles i Bayerns hovedstad München. Det melder NTB, ifølge NRK.
Det antallet tilsvarer 20 prosent av kapasiteten på Bayern Münchens hjemmebane, der Tyskland skal spille sine kamper i gruppespillet i EM.

Flyforbud for hviterussiske fly

De 27 EU-landene har innført forbud mot alle hviterussiske fly fra EU luftrom. EU anbefaler samtidig at fly fra EU ikke benytter seg av hviterussisk luftrom, melder nyhetsbyrået Reuters.
Tiltaket kommer som følge av at Hviterussland 23. mai tvang ned et Ryanair-fly på vei fra Athen til Vilnius.

Karanteneunntak fra Malta

Folkehelseinstituttet anbefaler at innreisende fra EU-landet Malta unntas fra karanteneplikten fra mandag 8.juni. Årsaken er svært lav smitte i øystaten, som har 515,000 innbyggere.
I så fall vil Malta bli det eneste «grønne» landet på FHIs reisekart utenom Island, Grønland og enkelte deler av Finland. Det skriver NRK.no

www.fhi.no

www.regjeringen.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg