-Hytteforbudet i Vinje kommune ulovlig – Canada-USA-grense – Moskva holder stengt – Halve verden i karantene

Moskva

Canada og USA er enige om å holde grensen mellom de to landene stengt i ytterligere 30 dager, frem til 18. mai, melder NRK. Grensen er åpen for varetransport. President Donald Trump sier at grensen mot Canada er noe av det første han vil åpne.

Norge: Fylkesmannen i Vestfold og Telemark har vedtatt at hytteforbudet til Vinje kommune er ulovlig, skriver nettstedet Rett24. Vinje ville forlenge hytteforbudet etter 20. april, da regjeringen har avgjort at forbudet oppheves.

Russland: Moskva blir stengt frem til 1.mai for å begrense spredningen av koronaviruset. De fleste butikker og andre bedrifter er stengt, og de 12.5 millioner innbyggerne i den russiske hovedstaden får ikke lov til å gå ut unntatt til jobb, lege, lufte hunder og for å handle mat og medisiner. www.nrk.no

Verden: Over halvparten av alle i verden sitter i karantene eller isolasjon, eller har fått beskjed fra myndighetene om å holde seg hjemme for å unngå smittespredning, viser en oversikt fra nyhetsbyrået AFP. Til sammen gjelder det om rundt 4,5 milliardar mennesker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg