Hellas venter nedgang på 70 prosent – Litauere pågrepet på svenskegrensen – Cape Town er episenteret – Jordskjelv i Middelhavet – Lufthansa i samtaler

Cape Town, med det berømte landemerket Table Mountain i bakgrunnen. Foto: capetown-airport.co.za

Hellas: Turistnæringen forventer 70 prosent færre turister til Hellas denne sommeren, sammenlignet med fjoråret. Kanalen Skai TV melder ifølge NRK at det trolig vil komme 8-9 millioner turister på det meste, mot 34 millioner i fjor.

Europa: Et jordskjelv med styrke på 5,8 på Richters skala ble registrert i Middelhavet sør for Hellas og vest for Malta natt til torsdag, ifølge European Mediterranean Seismological Centre. Det er ikke kommet meldinger om høye bølger eller skader som følge av jordskjelvene.

Norge: Tre personer fra Litauen er kjørt til arresten etter at de forsøkte å passere grensen mot Sverige ved Svinesund tre ganger. De ble bortvist to ganger, og den tredje gangen nektet de å etterkomme bortvisningen, melder politiet i Øst på Twitter.

Sør-Afrika: Cape Town er episenteret for covid-19 utbruddet i Sør-Afrika. Den populære turistdestinasjonen har nå mer enn 12.000 smittetilfeller. Byen forventes å nå smittetoppen i slutten av juni, melder NRK.no
Cape Town, med rundt tre millioner innbyggere, er landets nest største by, etter Johannesburg.
Byen er en av landets tre offsielle hovedsteder og sete for nasjonalforsamlingen. De to andre er Pretoria, som er sete for regjeringen og utenlandske ambassader, og Bloemfontein, hvor høyesterett holder til.
Cape Town er videre hovedstad i provinsen Western Cape.

Tyskland: Flyselskapet Lufthansa er i samtaler med den føderale regjeringen om en redningspakke på 9 milliarder euro – nær 100 milliarder kroner. Dersom avtalen godtas vil det sette strek for flere ukers krangling i den tyske regjeringen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg