Hellas ønsker nordmenn og dansker velkommen, men ikke svensker – J.K.Rowling avviser at Harry Potter ble “født” på en kafe i Edinburgh -Storbritannia innfører karantene for reisende – Thailand forlenger

Foto/illustrasjon: Wikipedia.org

Hellas: Norge og Danmark er blant de 20 landene som kan sende turister til Hellas når landet åpner opp igjen 15. juni, men Sverige står ikke på listen.
Men Hellas-ferie kan likevel bli vanskelig blant annet fordi de store charteroperatørene Tui, Ving og Apollo alle har avlyst alle sine turer i sommer, skriver bl.a.nettstedet flysmart24.no, NRK og ABCNyheter.no
De andre landene som Hellas åpner for er Kypros, Israel, Tyskland, Kina, Australia, Japan, Østerrike, Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Nord-Makedonia, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Ungarn, Polen, Tsjekkia og Slovakia.

Storbritannia, Skottland: Harry Potter-tilhengere fra hele verden reiser til en og flere kaféer i Skottlands hovedstad Edinburgh for å se stedet der historiene ble til. Men nå opplyser forfatteren av bøkene, J.K. Rowling (54) at det ikke var der hun skrev den første boken.
Både The Elephant House og Nicholson’s Cafe har vært “utpekt” som stedet er Rowling skrev de første sidene til bokserien, og Harry Potter-fans fra hele verden har valfartet dit. Hun melder nå på Twitter at forfatterskapet startet på en hybel hun leide, og ikke på en av byens kafeer.

Storbritannia: Myndighetene innfører 14 dagers karantene for reisende fra utlandet. Det sier ministeren for Nord-Irland, Brandon Lewis, fredag. Det er ventet å komme mer informasjon om dette fra Downing Street i løpet av dagen, melder www.nrk.no

Thailand: Unntakstilstanden i Thailand blir forlenget til slutten av juni, opplyser myndighetene. De ønsker å holde pandemien under kontroll samstidig som de planlegger å lempe på flere restriksjoner i begynnelsen av juni, skriver London-avisen The Guardian.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg