Finnmark: Tyske turister bortvist – Nordmenn skeptiske til turister – Hellas med virus-skjema – Airbus kutter kostnader

Elafonissi på Kreta. Illustrasjonsfoto: greece10best.com

Europa: Flyprodusenten Airbus må kutte kostnader og forventer 40 prosent lavere produksjon enn planlagt de neste to årene. Det bekrefter Airbus-sjef Guillaume Faury overfor den tyske avisen Die Welt. ifølge NRK.

Hellas: Turister som reiser til Hellas, må nå fylle ut et skjema på nett 48 timer før avreise slik at det kan avgjøres om de trenger å testes for korona ved ankomst.
Ordningen trer i kraft fra onsdag 2. juli. melder NTB ifølge VG.no
I løpet av helgen sluttet greske myndigheter med tilfeldig testing av reisende ut ifra hvilke land de kom fra. Dette førte til mye forvirring blant turister som ikke visste om de måtte overnatte på hotell i Aten og Thessaloniki i påvente av å bli testet, eller om de måtte gå rett i karantene.
Hellas, som har få registrerte coronadødsfall, 191, og litt under 3.400 registrerte smittetilfeller, har lempet på mange restriksjoner for å få den svært viktige turistindustrien på fote igjen.

www.vg.bo

Norge: Tre av fire nordmenn vil ikke åpne landet for utenlandske turister denne sommeren. 15 prosent av de spurte er positive til grenseåpningen, melder NTB. Torsdag åpnet regjeringen for at flere turister skal kunne besøke Norge i sommer.

Norge: Politiet stoppet mandag en tysk bobil i Kirkenes i Finnmark, og to tyske statsborgere ble bortvist fra Norge. Årsaken er at tyske statsborgere ikke har godkjent opphold i Norge. Det melder Finnmark politidistrikt på Twitter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg