Finnair gjenopptar Asia-ruter – Vurderer nye karanteneregler – Nordmenn positive til munnbind – Shakespeare’s Globe-teatret i London nær konkurs – Uber sier opp 3000

Globe Theatre, London. Foto: Wikipedia.org

Finland: Finnair gjenopptar flygninger mellom Europa og Asia i juli så snart flere av landene letter på reiserestriksjonene, skriver TravelNews.no
Beijing og Shanghai i Kina blir de første destinasjonene som gjenåpnes sammen med Hongkong, Seoul i Sør-Korea, Singapore, Bangkok i Thailand, samt tre ruter til Japan, skriver Finnair i en pressemelding.
Flygninger til Indias hovedstad New Delhi og til New York følger i august.
Finnair blir dermed et av de første europeiske flyselskapene som gjenopptar interkontinentale flygninger etter at Lufthansa Group fredag kunngjorde at de vil gjenoppta 19 langdistanseflyginger fra begynnelsen av juni.

www.travelnews.no

Norge: I juni og juli skal regjeringen vurdere om og hvordan det skal åpnes for reiser til og fra Norden og andre nærliggende europeiske land. Da blir karanteneplikten erstattet med egenovervåkning og testing, opplyser justisminister Monica Mæland (H). www.nrk.no

Norge: En av tre nordmenn er positive til at man skal bruke munnbind i Norge. Det viser tall Norsk koronamonitor, som gjennomføres av Opinion. Litt flere, 37 prosent, er negative til munnbind, mens 31 prosent svarer at de verken er positive eller negative.

Storbritannia: Det kjente teateret Shakespeare’s Globe i London står i fare for å gå konkurs som følge av koronapandemien, melder BBC. Flere parlamentsmedlemmer tar til ordet for at både det og andre teater må få mer støtte for å klare seg gjennom krisen.

Globe Theatre er et renessanseteater hvor blant annet flere av William Shakespears (1564-1616) sine skuespill ble uroppført. Han var selv medeier i teatret. Globe Theatre ble første gang reist i 1599, men brant ned 29.juni i 1613. Teateret hadde plass til 3000 gjester i to etasjer. Scenen var under åpen himmel.
Teateret ble gjenreist og sto ferdig i juni 1614 men stengte så i 1642 Et helt nytt og rekonstruert teater ble åpnet i 1997, og benyttes i dag til oppføring av skuespill, primært Shakespeares stykker.
Teateret ligger syd for Themsen, i samme område som flere av de andre berømte teatrene fra 1600-tallet lå.

 (Wikipedia.org) www.shakespearesglobe.com

USA: Taxiselskapet Uber, med base i San Francisco i California, er hardt rammet av koronapandemien, og sier opp omlag en fjerdedel av sine ansatte, melder NRK.
Uber opplyser i dag at de sier opp 3000 ansatte, skriver The Wall Street Journal, og tidligere har selskapet annonsert at 3700 mister jobben.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg