Dingoer angrep turister i Australia

Strand på Fraser Island. Foto: Fraserisland.net

To dingoer – australske villhunder – ble avlivet etter at de angrep og bet to franske turister på det populære reisemålet Fraser Island i delstaten Queensland utenfor Australias østkyst, skriver NTB / Dagbladet.no

En mor i 20-årene og hennes ni år gamle sønn hadde nettopp gått ut av bilen på øya, som står på FN-organisasjonen UNESCOs verdensarvliste – World Heritage List – da de kom over en flokk dingoer.

– De fikk panikk og løp tilbake mot bilen, og da satte flokken i gang jakten og gikk til angrep, forteller talsmann Michael Augustus i ambulansetjenesten i Queensland.

Moren slapp fra det med mindre bitt, stort sett nederst på armene og beina. Gutten hadde betydelig mer omfattende skader på armer, bein og i ansiktet, opplyser Augustus.
De to turistene ble til sykehus, og tilstanden deres beskrives som stabil.

Dingo på Fraser Island. Illustrasjonsfoto: Wikipedia.org

En av dingoene som angrep, ble fanget og avlivet av naturoppsynet fredag, mens en annen ble avlivet søndag, opplyser myndighetene.

I januar ble en seks år gammel gutt bitt etter å ha løpt opp på en sanddyne. Fraser island er verdens største sandøy og er et populært reisemål – med dingoene som ett av trekkplastrene, i tillegg til de lange sandstrendene.

Myndighetene går jevnlig ut med advarsler og minner folk om at dingoene er ville. Turister oppfordres til å holde barna sine i nærheten, ikke løpe og ikke mate villhundene. Dingoen er en urhund som skiller seg fra både ulv og fra tamhunder.

Den mest kjente varianten hører hjemme i Australia, men det finnes også dingoer i Asia og på Ny-Guinea.

Fraser Island er 1840 km2 stor, og ligger 200 km nord for Brisbane. Den er 122 km lang, og mellom 5 og 25 km bred. På sitt høyeste er øya 235 meter over havet. Sanden går flere steder så dypt som 60 meter under havnivået

Fraser Island hadde i 2011 ca.200 innbyggere.

Kilde: Wikipedia.org

Les mer på www.fraserisland.net – Fraser Island

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg