Canada: første elfly i ordinær trafikk

Foto: harbourair.com

Det kanadiske flyselskapet Harbour Air Seaplanes ble tirsdag det første i verden til å sette et elfly inn i vanlig persontrafikk, melder NRK.
Selskapet frakter årlig rundt en halv million passasjerer mellom Vancouver i provinsen British Columbia, skistedet Whistler og øyer langs stillehavskysten.

Harbor Air Seaplanes er et fly-, tur- og charterflyselskap med base i Richmond i British Columbia. Flyselskapet spesialiserer seg på ruter mellom Vancouver, Nanaimo, Victoria, Sechelt, Comox, Whistler og Gulf Islands.
Kilde: Wikipedia

2 kommentarer
  1. Flyet på bildet ser da vitterlig ut til å være en De Havilland Canada Beaver, et lite bush-fly som er ekstremt bra på å ta av og lande på korte strekninger, men som flyr sakte, og så vidt jeg kan forstå må være ekstremt drivstoffslukende. Det er vanskelig å forstå at det kan være noen god idé å elektrifisere et slikt et.

   Det sies at da ingeniørene i De Havilland fikk seg forelagt kravene fra erfarne bush-piloter til det som skulle bli DHC-2 Beaver, så sa de at “Dette flyet kommer til å bli fryktelig langsomt”. Og fikk til svar at “Klarer dere å gjøre det raskere enn en hundeslede, så har dere en vinner”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg