Bryllup i Sjømannskirken – EasyJet – Moskva stenger – Nigeria – Operaen i Oslo

Danmark: Den norske Sjømannskirken i København viet i fjor 86 norske par. Det gjør kirken til den mest populære kirken for norske par å gifte seg i. melder NTB, ifølge VG.no
I Norge hadde Holmenkollen kapell i Oslo de høyeste bryllupstallene i fjor med 56 vielser, viser tall fra Den norske kirke.
Foruten København er det Spania-kirkene som dominerer topp fem-listen. Totalt giftet 586 par seg i kirkene til Sjømannskirken rundt om i verden i fjor, en nedgang fra 616 bryllup året før.
– Antall vigsler generelt i Norge har gått ned de siste årene, og den samme trenden ser vi i Sjømannskirken når vi ser på de totale tallene, sier generalsekretær i Sjømannskirken Jeffrey Huseby.
Mest populære bryllupskirke i USA i fjor var Miami med 36, mens Pattaya i Thailand mest populær i Asia med 27 bryllup.
– Vielser og velsignelse av ekteskapet er en viktig kirkelig tjeneste, som det er naturlig at vi ivaretar for nordmenn i utlandet, sier Jeffrey Huseby. www.vg.no

Nigeria: President Muhammadu Buhari har bestemt at innbyggerene i hovedstaden Abuja og den tidligere hovedstaden Lagos må holde seg hjemme i to uker, for å hindre spreiing av koronaviruset. Det melder nyhetsbyrået AFP, ifølge NRK.
Kystbyen Lagos er landets største by, med 16 millioner innbyggere, og Nigerias økonomiske hovedstad.
Innlandsbyen Abuja har vært hovedstad siden 1991, og huser 1,2 millioner av landets 204,6 millioner innbyggere.

Norge: Den Norske Opera & Ballett i Oslo holder stengt ut april, og 598 ansatte permitteres helt eller delvis. Operaen har vært stengt for både publikum og ansatte siden 12. mars, i tråd med myndighetenes anbefalinger om korona og smittevern.

Russland: Ordføreren i Moskva, Sergei Sobyanin, ber alle innbyggerne i den russiske hovedstaden om å sette seg selv i hjemmekarantene fra og med i dag, melder AFP. Moskovittene kan bare forlate hjemmet i nødssituasjoner, for jobb og handleturer. Moskva har 12,5 millioner innbyggere.

Storbritannia: Det britiske lavprisselskapet EasyJet setter alle sine fly på bakken og permitterer alle ansatte i to måneder, melder Sky News. Flyselskapet kan ikke gi noen dato for når det vil være mulig å gjenoppta passasjerflyginger. www.nrk.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg