Australiere må selv betale for obligatorisk hotellkarantene

Sydney, hovedstaden i delstaten New South Wales, med de berømte landemerkene Sydney Opera House og Harbour Bridge. Foto: www.int.sydney.com – Sydney, Australia

Australske statsborgere som må i karantene etter å ha kommet hjem fra utlandet, vil fra midnatt 18. juli få en regning på flere tusen dollar for det obligatoriske hotelloppholdet dersom de lander i delstaten New South Wales. Det melder NTB, skriver VG.no

Regningen er på 3000 australske dollar (20.000 kroner) for den 14 dager lange isolasjonen på et hotell i hovedstaden Sydney, sier førsteminister Gladys Berejiklian New South Wales.

De betaler 1000 dollar ekstra for partneren, mens en familie på fire får en regning på 5000 dollar.

– Australske statsborgere har hatt nok tid på seg til å reise hjem, og vi tenker at det nå er greit at de dekker noe av kostnadene selv, sier førsteministeren.

Hittil har myndighetene i delstaten tatt på seg utgiftene for å innlosjere hjemvendte australiere, som stort sett lander i Sydney, på hotell, men etter at hele 33.000 reisende hadde vært gjennom hotellkarantenesystemet, var regningen kommet opp i 50 millioner dollar, og delstaten sa stopp.

Kilder: NTB, www.vg.no, www.nsw.gov.au

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg