Reisemix

 

Reisemiks (illustrasjonsfoto)

Venezia står under vann

Vannstanden i Venezia var denne uken på det høyeste på ti år, og rundt tre firedeler av den italienske byens historiske sentrum var oversvømt, melder NRK. Kraftig pålandsvind fikk vannstanden til å stige med 156 centimeter, og det ventes at vannet vil stige ytterligere. 

Erdogan åpnet kjempeflyplass i Istanbul

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan åpnet mandag denne uken Istanbuls nye internasjonale flyplass, som ifølge Erdogan vil bli verdens største. En av arkitektene bak den nye Istanbul Airport, er norske Gudmund Stokke.

Kongelig kunstgave til DNT-hytter

Dronning Sonja gir bort 45 tresnitt av verket «Kolåstind» til Den norske turistforeningen. Kunsten skal bidra til oppgradering DNT-hytter. En av hyttene som skal få nytte av pengene er kystledhytten til Store Torungen fyr i Arendal. 1432 meter høye Kolåstinden ligger i Ørsta på Sunnmøre.

Sørlandsbanen får nytt navn 

Den britiske jernbaneoperatøren Go-Ahead vraker navnet Sørlandsbanen etter 105 år, og forenkler navnet til Sørtoget. Go-Ahead Nordic vant anbudet om å drifte persontrafikken på Sørlandsbanen, samt på Arendalsbanen og Jærbanen foran to andre konkurrenter.
Samme dag som Go-Ahead signerte kontrakten, leverte det svenske SJ en klage hvor de hevder anbudet er urealistisk. SJ Norge mener at prosessen som har ført fram til Go-Aheads kontrakt, ikke har vært etter boka.

Kilde: www.nrk.no – NRK

#Airport #Arendal #Arkitekt #Britisk #DenNorskeTuristforening #Dronning #DronningSonja #Fjell #Flyplass #Hytte #Istanbul #Italia #Jernbane #Jæren #Kunst #President #Sonja #Sunnmøre #Sverige #Sørlandet #Tog #Turistforeningen #Turisthytte #Tyrkia #Vann #Venezia #Ørsta

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg